Luk

Dolberg gjorde sit i Ajax' straffedrama

| KNVB Cup | 0 kommentarer

Infoboks

Roda - Ajax 3-5
KNVB Cup
13' 0-1 Dusan Tadic
36' 1-1 Mitchell Paulissen

Kasper Dolberg scorede på sit straffespark, da Ajax onsdag aften spillede sig videre i den hollandske pokalturnering med en sejr over Roda efter forlænget og straffesparkskonkurrence.

Ajax skulle onsdag aften forsøge at spille sig i kvartfinalen i den hollandske pokalturnering. På udebane tørnede de sammen med Roda.

Gæsterne havde Rasmus Nissen Kristensen med fra start på højreback, mens Kasper Dolberg var med på bænken.

Dusan Tadic sendte Ajax på vinderkurs, da han tidligt i første halvleg bragte sit hold foran på et straffespark. Sådan et fik Roda dog også inden pausen, og så var der balance i regnskabet ved pausen.

Kasper Dolberg blev sendt på banen efter 68 minutter sammen med Matthijs De Ligt. Danskeren nåede at få sendt et kompetent forsøg mod mål, men Roda-keeperen reddede. Derfor måtte opgøret ud i forlænget spilletid, for at finde en kvartfinalist.

I den forlængede spilletid fik Dolberg endnu en fin mulighed, men igen var det Roda-keeperen, der trak det længste strå i duellen.

Ingen af holdene fik scoret i den forlængede spilletid og derfor skulle vinderen findes efter straffesparkskonkurrence.

Ajax brugte sin sidste udskiftning i kampen på at sætte det normale førstevalg i målet, Andre Onana, ind i stedet for Konstantinos Lamprou, der havde fået chancen i pokalkampen.

Dusan Tadic startede med at score for Ajax, inden Onana viste, hvorfor han var blevet skiftet ind. Han snuppede Rodas to første forsøg fra pletten.

De Ligt bragte lidt spænding tilbage, da han også missede sit forsøg, men Dolberg satte bolden i nettet, da det var hans tur.

Det samme gjorde Daley Blind og dermed vandt Ajax opgøret efter straffesparkskonkurrence. Danskerklubben er derfor klar til kvartfinalerne i pokalturneringen.


Af Nanna Møller Karlsen
Fredag 22. januar
Torsdag 21. januar