Luk

Dolberg har fået konstateret diabetes

| VM kval. UEFA | 14 kommentarer

Infoboks

PSG - Nice
Coupe de France (31/01)
Oddset 1,45 4,70 6,00
bet365 1,44 4,50 5,25

Kasper Dolberg meddeler, at han har fået konstateret type 1 diabetes, men at det med den rette behandling ingen påvirkning får på hans fodboldkarriere.

Der var ingen konkret forklaring, da Kasper Dolberg for nylig ikke blev udtaget til landsholdet, men det er der nu kommet.

Mandag oplyser Nice-angriberen nemlig på Instagram, at han har fået konstateret diabetes.

- Kære fans. Denne uge har jeg fået svar på en medicinsk test, og det viser sig, at jeg har diabetes 1. Selvfølgelig kom nyheden som en overraskelse, men jeg er helt ærligt lettet over at endelig have fundet ud af grunden til, at jeg har følte mig lidt ved siden af mig selv de seneste uger.

- Derudover er jeg ekstremt glad for, at lægerne kunne fortælle mig, at med den rette behandling vil det ikke have nogen påvirkning på min fodboldkarriere.

- Jeg har trænet hele ugen, og jeg har det allerede langt bedre. For at vænne mig til den lille behandling bestemte jeg sammen med Kasper Hjulmand, at jeg ikke spiller for landsholdet denne gang.

- Desuden vil jeg gerne takke klubben og DBU for støtten og forståelsen for situationen. Tak. Vi ses snart, skriver Dolberg i en story på Instagram.

Den 24-årige angriber har spillet 32 landskampe for Danmark og scoret ti kasser i rødt og hvidt.


Af Martin Schmidt

14 kommentarer

Taco mix 10:36          
Ej hvor er jeg dog glad for, at der måske er kommet en afklaring noget. Det er selvfølgelig en træls sygdom, men med den rette behandling skal han nok - som han selv siger -finde sig 100% til rette.

Hvor må det være dejligt at kunne sætte noget konkret, på noget som har virket lidt umålbart.

Håber det giver ham noget ro.

Glæder mig til han bliver vores dejlige angriber igen på landsholdet.
jacoba 10:44          
Så vidt jeg ved lever man jo i langt de fleste tilfælde fint med den sygdom, hvis man er god til at overholde råd og retningslinjer for hvad man spiser og drikker. Jeg kunne godt forestille mig, at det kan Dolberg godt finde ud af.
Bruno Brun 10:46          
Ja, det er godt med en forklaring. Hans karriereforløb har været lidt mærkeligt, og måske skal noget af forklaringen findes her. Håber, at det kan give ham et skub fremad, for evnerne er der jo bestemt.
morten_bo 11:19          
Fantastisk at de har opdaget det. Type 1 er langt mere akut livsfarligt end type 2. Jeg havde en studiekammerat som døde af det i samme alder som Dolberg, fordi han undlod at tage sin insulin.
SotD 11:46          
Hold kæft hvor har han også bare været ramt af ALT muligt den knægt. Nøj, hvor jeg håber at det får ende nu og han kan koncentrere sig om sit erhverv. Øv for pokker hvor har han fået frataget muligheden for en stor stor karriere af dumme forløb af diverse uheld, skader og sygdom.
JUXTAPOZ 12:08          
Sgu da utroligt så uheldig den dreng har været i lang tid efterhånden.
Fredag 28. januar