Luk

Dolberg-løse Ajax kørte over Laursens Emmen

| Æresdivisionen | 7 kommentarer
Se målene her: Real Madrid-emne sprudlede for de hollandske mestre
Dolberg-løse Ajax kørte over Laursens Emmen
Foto: Getty Images

Nikolai Laursen spillede fuld tid for Emmen, men han kunne ikke forhindre Ajax i at tage en overbevisende 5-0-sejr, da de mødtes i Æresdivisionen.

Ajax måtte nøjes med ét point i første runde af den bedste hollandske række, da danskerklubben senest spillede 2-2 mod Vitesse.

Derfor skulle Ajax lørdag aften forsøge at sætte sæsonens første sejr på kontoen, da Nikolai Laursens FC Emmen kom på besøg.

Gæsterne havde tabt premieren 0-1 mod Groningen, men de vidste, at der formentlig ville vente dem en hård opgave mod sidste sæsons Champions League-finalister.

Kasper Dolberg udgik med en skade i midtugens Champions League-kvalifikationskamp mod PAOK, men den danske angriber var alligevel i truppen til denne kamp. Han så dog hele opgøret mod Emmen fra bænken.

Her kunne han se holdkammeraterne sætte sig på opgøret fra start, og især David Neres var livlig fra start. Efter 30 sekunder havde han første fine mulighed, men fra en position i feltet sendte han bolden tæt forbi mål.

Ajax sad på opgøret, og udbyttet af presset kom efter 27 minutters spil. Her kombinerede de sig flot gennem gæsternes defensiv, inden bolden endte hos Donny van de Beek, som let kunne gøre det til 1-0.

Kort efter pausen kombinerede Ajax igen flot, og igen endte bolden hos Donny van de Beek i feltet. Denne gang spillede han dog bolden til siden, hvor Hakim Ziyech ikke havde problemer med at fordoble føringen.

Dusan Tadic kom på tavlen efter 66 minutters spil, da bolden efter en række afslutninger ramte stolpen og faldt ud lige i fødderne på Ajax-spilleren. Han kunne let gøre det til 3-0.

Klaas-Jan Huntelaar blev sendt på banen kort efter den scoring, og den 35-årige angriber viste, at han også stadig har målnæsen på plads.

Med to kasser formåede han at lukke kampen til slutresultatet 5-0. Begge gange blev han stukket dybt bag Emmen-defensiven. 

Første gang havde han ingen problemer med at sende den i mål, mens han anden gang chippede den over keeperen. En Emmen-forvarsspiller kastede sig heroisk ned efter bolden, men VAR bekræftede, at den var over stregen.

Ajax satte derfor sæsonens første sejr på kontoen, mens Emmen stadig er på jagt efter det første point. 


Af Jonas Sand

7 kommentarer

The-Man 21:48          
Det begynder at se lidt sort ud for den kære Dolberg, især når Der Hunter scorer i stort set hver kamp han bliver indskiftet!
clary 22:06          
Dolberg har spillet 2 1/3 kamp i sæsonen. I den første scorede han - og var blandt de bedste, i den anden spillede han og Ajax dårligt, mod PAOK blev han skadet. Huntelaar havde inden i dag scoret 1 mål i 3 kampe. Dolberg havde også scoret mod Emmens svage forsvar, men han er bliver ofte udpeget som sorteper blandt Ajax-tilhængere pga. hans stoneface og introverte facon.
Lange 22:28          
Foran 3-0 mod et svagt hold der knapt kan stå på benene. Sætter man huntelaar ind for at styrke selvtilliden. Virkede som en oplagt mulighed for at smide lidt selvtillid i fremtiden, som de gør ham til.

Syntes ikke han passer ind hos Ajax desværre. Når han spiller får han alt for lidt at arbejde med. Han er typen der skal spilles varm. Ajax får med dolberg inde en spiller de kan bruge i opspillet, pga. Hans gode touch på første berøring.

Med huntelaar går de en klinisk målscorer. Og det viser han jo også i dag.
Men er sikker på at dolberg med selvtillid, og et hold bag ham til at fodrer ham. Kunne være ligeså klinisk.
Han har bare så kort snor desværre..
Han skal nærmest scorer og spille konge hver gang. Jeg tror på dolberg, virkelig! Han mangler bare holdet bag sig, og måske peter bosz?
Ajax offensiven spiller for meget for sig selv. Det gjorde den også i 16 sæsonen. Dengang fik dolberg bare lang snor. Havde en gang en periode på 8 kampe uden mål. Men bosz fastholdt ham, og troede på talentet.
Lige nu taler de om talentet er der, men de giver ham aldrig 3-5 kæmpe til at vise det for alvor.
The-Man 22:44          
Problemet er ikke at han scorer for mig hver kamp da vi har en masse offensive kvaliteter. Problemet er bare at han falder så hurtigt ud af kampene og alle der bliver ved med at skrive han aldrig får bolden og ditten og datten det er altså noget pjat! Han står bare rigtig tit de forkerte steder og ikke de steder en angriber skal stå. Han skal ikke stå og pisse rundt ude omkring boksen når der bliver lagt indlæg, for der må jo være en grund til at Hunterlaar scorer så tit og Dolberg desværre ikke
Lange 23:15          
The-man

For lige at modsige mig selv lidt, må jeg nok give dig lidt ret.

Der er jo en grund til at Huntelaar altid har scoret, og stadig gør det. specielt de lidt nemme mål.

Der har altid været snak om at mange målscorer er heldige med at stå det rigtige sted. Se bare på 80 procent af Jon Dahls mål. Inzaghi, Solskjær, Van Nistelrooy osv. osv. ikke at de ikke var gode spillere, der kun scorede i boksen. Men de var altid det rette sted, på det rette tidspunkt. Det også et talent, og et stort overblik at tage løbet og satse på at bolden dumper ned foran dem.

Solbakken var ude og sige ang. Jonas Wind. At forskellen på ham nu, og forrige sæson. Er at han er blevet rådet til at komme mere i feltet, og være mere modig. Den del kunne Dolberg faktisk godt lære lidt af. Fordi han er sjældent der hvor bolden dumper ned.
Jo måske et par gange i parken sidst mod Georgien. Men det en del han skal være mere skarp til.

Håber sgu på lidt succes til ham. Det ligner mere og mere at folk har ret i at han er et "one hit wonder" men syntes bare at han har så meget i sig. Hans første touch, skud, teknik. Hans afslutninger har jeg ikke set en dansker med nogensinde. Og så hans fysik og fart også på et højt niveau.

Håber han får lidt snor, efter det skal jeg nok dømme ham. Syntes det har været et par underlige sæsoner.

Formsvigt har en del med det at gøre. Men det som regel kommet efter en skade. Som Erik Ten Hag udtalte. Han har aldrig i hans tid set Dolberg på 100 procent, hans tid. Det er han nu, ifølge ham. Så det er virkelig nu eller aldrig. Han blir 22 næste gang (okt)
Det er denne sæson han skal op på de 20 + kasser han har lovet.

Ellers står Peter Bosz klar i Leverkusen ifølge dagens rygter. Tror de næste par uger blir spændende.
Han kan ikke tage en sæson som 2/3 valg i Ajax. Det jo ikke fordi han ikke spiller. Men man så dårlig timing han havde mod Tottenham da han pludselig blev kastet for løverne i CHL semifinalen.

Håber han snart får en ordenlig chance, men forstår godt at de andre er foran når de hele tiden scorer. Men ingen kan vel have gavn af ham som 3 valg ??
bruger 162151 09:53          
Dolberg er i fck om et år
Botex 13:15          
Ville gerne se Dolberg i Leverkusen
der bliver skrevet en del om det i Tyskland og Holland...der skulle åbenbart været afgivet et bud fra Leverkusen

Dolberg skal videre...han har så mange kvaliteter
Søndag 25. august