Luk

Dolberg og Skov sikrer Silkeborg nyt overskud

| Silkeborg | 23 kommentarer

Infoboks

Koncernen bag Superliga-klubben Silkeborg IF har fredag præsenteret et overskud på 10,3 millioner kroner før skat.

Koncernen bag Silkeborg IF har fredag præsenteret sin årsrapport for 2019, og her er Silkeborg Invest kommet ud med et overskud på 10,3 millioner før skat.

Ifølge årsrapporten er overskuddet særligt kommet til på grund af transferindtægter, hvor FC Københavns salg af Robert Skov til Hoffenheim og Ajax' salg af Kasper Dolberg til Nice trækker op. 

- Koncernen har således haft netto-transfers på 22,9 millioner kroner. De stammer primært fra videresalgsaftaler vedrørende Robert Skov og Kasper Dolberg. SIF sikrede sig videresalgsklausuler på begge, da de blev solgt til hhv. FCK og Ajax, lyder det i årsrapporten.

Silkeborg Invests plus på 10,3 millioner kroner før skat er 5,8 millioner kroner lavere, end det var i 2018, da man præsenterede et overskud på 16,1 millioner kroner.

I 2018 tjente man 22,5 millioner kroner på blandt andet på salg af Robert Skov, Jens Martin Gammelby og Sammy Skytte.

Ifølge årsrapporten hører det med til regnestykket for 2019, at man har nedskrevet på ejendomme i Papirfabrikken, som er en del af Silkeborg Invest-koncernen, der desuden også indehold Radisson Blu Hotel Papirfabrikken.

- Resultatet er tilfredsstillende og følger forventningerne, og det er værd at hæfte sig ved, at vi for andet år i træk har haft nettoindtægter på transfers på mere end 22 mio. kr. 

- Når vi har valgt at nedskrive ejendomsporteføljen med cirka 8 mio. kr, hænger det sammen med, at vi har haft lidt mere tomgang end tidligere, at vi har gennemført et omfattende renoveringsprojekt på en af de større ejendomme samt at et par af de større lejere har fået nye aftaler med længere uopsigelighed og tilpasset lejebetaling, siger adm. direktør Kent Madsen i en pressemeddelelse.

Fodboldselskabet, Silkeborg IF, har et overskud på 4,8 millioner kroner, og det er således andet år i træk, at fodbolden giver overskud.

I 2020 forventer koncernen et resultat mellem minus fem millioner kroner og plus fem millioner kroner - blandt andet på grund af den verserende coronakrise.

Kom til 3F Superliga-bold på Danmarks flotteste stadion - JYSK park!


Af Jonas Dalgård

23 kommentarer

Fields 08:58          
Det er flot arbejde. Tilsvarende må man undre sig over (jeg ved, det er en gammel sang), at man ikke har brugt 2-3 millioner på dygtige spillere for at optimere sine chancer for at overleve i Superligaen. Det bliver snarere minus 5 end plus 5 næste år, forestiller jeg mig.
Söderbröderglöder 09:27          
Det er meget fint. Men hver gang Silkeborg rykker op, så fremstår de som amatører - med en dårlig trup og fuldstændig håbløse forstærkninger. Ligner nogen der har hejst det hvide flag inden første spillerunde.

Til gengæld, så plejer jeg at optage halvlegs-interviews med Danmarks mest tørre person, Peder Knudsen. Perfekt sovemedicin.

Jeg glæder mig til at de ryger ned igen, for det er et enormt irritationsmoment at de er så dårligt forberedte.og ikke har evnet at sætte en dygtig trup sammen i flere år.
Fodkoldt 09:54          
... på vej mod 1. division ... på 1. klasse ... hvor hele overskuddet skal soldes op ... som de plejer.
acgade 10:29          
Flot
Free man 11:00          
Fields - hvem vil du mene der kunne redde Silkeborg for et budget på 2-3 mio ? De står i forvejen langt nede på listen når der kigges på spillere. Dertil skulle de vel ikke blot hente 1-2 men nærmere 3-4-5 spillere ? Det får de jo ikke for 2-3 mio er mit bud.

Men hvem ved, spilles alle kampe kan de måske nå at redde sig ?
langetå 11:08          
Hvordan havde regnskabet set ud, uden indtægterne fra Skov og Dolberg? Med min ret begrænsede viden til SIF, så kan jeg ikke se at de har andre salgsemner og ved ikke om de har sendt andre talenter afsted, som kan give indtægter ved videresalg.

Dolberg skal nok give lidt mere i kassen. Hvis han fortsætter sin gode form, så kan han meget vel ryge til en anden liga. Det er ikke sikkert skov kommer til at give mere.

Er der nogen med indblik, der kan sige om Silkeborg er n sund forretning, eller om de bare har været lidt heldige med transferindtægter de seneste sæsoner?
Desrouleaux 11:27          
Så er det heldigt at du har en ret begrænset viden om SIF. Akademiet kører videre og det skal nok spytte flere landshold-spillere ud. Som det står nu bliver anfører MEM (22) solgt for 5-10 mio. kr ved en nedrykning. Udover det har vi et hav af talenter omkring 1. holdet. Senest har vi set en purung Alexander Lind (17) komme ind og lave en assist for 2 runder siden. Derudover har man en spiller som Magnus Mattson (21), der var på vej mod et Superliga-gennembrud i en alder af 19 år inden en voldsom skade, der blev fulgt op af en ny sindsyg skade. Meget ærgerligt for ham og SIF; ikke til at vide om han nogensinde kommer op i gear igen.

Jeppe Okkels er begyndt at vise en snert af det killer-instinct han har manglet - Svært at forstå han kun er 20 år stadig, han har spillet 95 kampe og scoret 13 mål for SIFs førstehold. Hvis han kan få lidt flere muskler bygget på, så han har lidt at stå imod med, så er han også et bud på en kommende Superliga-profil.

Dernæst kommer en række meget unge U-landsholds-spillere, som jeg tror og håber kommer til at spille en del næste år i 1.div:
Pelle Mattson, 18
Rasmus Carstensen, 19
Sebastian Jørgensen, 19
Frederik Alves, 20 (Kæmpe talent, laver bare for mange børnehave-fejl. Hvis han kan få det ud af sit spil. (Bedre overblik, så kan han blive virkelig god.)
Alexander Lind, 17
(Oscar Hedvall, 21) gjorde en fin figur i 1. div sidste år, men faldt helt igennem i Suppen. Håber man kan bygge hans selvtillid op igen, men hvis Romo bliver skal han self. spille.

og der er flere på vej.
EDIT: Det bliver også dejligt at få ryddet lidt op i truppen til sommer.

Kontraktudløb:
Romo (bør forlænges, hvis muligt)
Maholli (muligt at forlænge, ikke essentielt)

UD, og bliv for guds skyld væk (og tag gerne Nambishi med):
Møller
Rochester
Lesniak
Fredag 3. april