Luk

Dolberg stortrives: Ligue 1 er et skridt op

| Ligue 1 | 7 kommentarer
Dolberg stortrives: Ligue 1 er et skridt op
Foto: Getty Images

Infoboks

Nice - PSG
Ligue 1 (18/10)
bet365 8,50 4,50 1,40
NordicBet 6,90 4,65 1,44
Oddset 6,90 4,60 1,43

Kasper Dolberg nyder tilværelsen i Nice og ser den franske liga som et skridt op i forhold til Æresdivisionen i Holland.

Denne sommer skiftede Kasper Dolberg de trygge omgivelser i Ajax ud med Ligue 1-klubben Nice.

Landsholdsangriberen har allerede scoret sine første to mål i Nice-trøjen, og han er alt i alt ovenud tilfreds med skiftet.

- Jeg er faldet rigtig godt til og har det godt i Nice. Det er et dejligt sted at bo og en fed klub med en masse gode spillere. Jeg tror på, at det kan blive rigtig godt.

- Selvfølgelig skal man lige vænne sig til de nye omgivelser og sproget, men jeg har en rigtig god fornemmelse, siger Kasper Dolberg til bold.dk og tilføjer:

- Jeg kan ingenting på fransk, men de andre kan godt snakke engelsk, når man bare presser dem lidt. Men selvfølgelig er det ikke som i Danmark eller i Holland.

- Det har været fedt at komme til et nyt land, selvom det var hektisk i starten, og jeg boede på hotel indtil for en uges tid siden, men jeg er meget positiv og glad for, at jeg er skiftet, siger Dolberg.

Et skridt op

Kasper Dolberg nåede 119 førsteholdskampe og 45 mål i Ajax, og han er ikke i tvivl om, at Ligue 1 er et skridt op i forhold til Æresdivisionen.

- Jeg er kommet til en bedre liga end den hollandske, og det kan man tydeligt mærke. Der er flere gode spillere, og folk er mere atletiske, hurtigere og stærkere.

- Som man kan se på stillingen, er det meget tæt. I Ajax kunne man godt spille en lortekamp, men alligevel vinde 3-0. Det er der ikke noget af i Ligue 1, for bundniveauet er højere, siger angriberen.

Kasper Dolberg åbnede allerede i sin anden Ligue 1-kamp målkontoen i Nice, og det var en stor lettelse, fortæller han.

- Som angriber betyder det meget at score mål, så det var dejligt at få hul på bylden så tidligt.

- Det var lidt en sten, der lettede fra hjertet, da man fik scoret det første mål. Så kan man fokusere lidt mere, og der bliver ikke snakket så meget, siger Kasper Dolberg.

22-årige Kasper Dolberg har spillet 13 landskampe for Danmark, og det er hidtil blevet til tre scoringer i rødt og hvidt fra den blonde frontløber.


Af Martin Schmidt
Mandag 14. oktober
Søndag 13. oktober