LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Dommer glad for dom efter VAR-kontrovers

| Bundesliga | 12 kommentarer
Dommer glad for dom efter VAR-kontrovers
Foto: Getty Images

Infoboks

Werder Bremen - Mainz 05
Bundesliga (30/03)
bet365 1,61 4,00 5,25
NordicBet 1,69 4,05 4,80

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Advertisement
Dommer Guido Winkmann understreger, at han mere end noget andet er glad for at have dømt korrekt efter de specielle scener i Mainz' 2-0-sejr over Freiburg. 

Argentinske Fabio De Blasis scorede begge mål, da Mainz mandag aften vandt den vigtige Bundesliga-bundkamp mod Freiburg med 2-0. 

Det første blev sat ind i første halvlegs overtid på et straffespark, der først blev eksekveret efter kampens dommer Guido Winkmann havde været ude og konsultere VAR og selv se en hånd-på-bold-forseelse på tv. 

Flere af Freiburgs spillere måtte hentes tilbage fra omklædningsrummet, da Winkmann egentligt havde fløjtet til pause, og det udløste massive protester fra gæsterne. 

Men 44-årige Winkmann understreger i et interview med Kicker, at han havde bedt Freiburg-spillerne om at blive på banen, indtil han havde set hændelsen selv. 

- Hvis jeg var en del af den påvirkede klub, ville jeg ikke være begejstret. Men det er moderne fodbold, siger Winkmann til Kicker og fortsætter: 

- Videodommere er en del af spillet, og det førte igen til retfærdighed, hvilket jeg ikke havde mulighed for at se i kampen, siger Winkmann og understreger, at dommerteamet trods de uheldige omstændigheder primært er glade for at have haft mulighed for at dømme korrekt: 

- Det vigtigste for os var, at vi til sidst traf den rigtige beslutning. Og alle kunne se det; bolden ramte hånden. 

Winkmann har dømt i Bundesligaen siden 2008.

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

12 kommentarer

Mazm 11:17          
Og så sagde man at VAR ikke ville give folk noget at diskutere om efter kampene :-D
superde 11:21          
Var mærker man ikke ret tit til (efterhånden) - men når det sker kommer der mærkelige overskrifter med ord som bl.a. bizar!

Den her hændelse var ikke usædvanlig - dog skete det næsten på slutfløjtet af første halvleg - derfor frem og tilbage.

Men bedre der bliver dømt et straffe der er der end at det ikke bliver dømt.

Intet er perfekt - heller ikke var, men når det hjælper til korrekte domme er det bedre end ingen var!
Toon Toon! 11:24          
Præcis superde. Med lidt læring og forbedringer, så bliver VAR genial. Det her var jo 3 vigtige point i bundstriden, som de nær var blevet snydt for.
lavrsen3 11:39          
@Mazm

Hvem har sagt, at der ikke længere vil være noget at diskutere efter kampene med indførelsen af VAR?
Med et regelsæt, der baserer sig så meget på skøn og vurdering, vil der altid komme domme som kan diskuteres. Eksempelvis havde VAR ikke haft den store betydning for situationen omkring straffesparket i kampen mellem Real Madrid og Juventus. En meget tvetydig situation, hvor dommeren både kunne have dømt straffesparket og undladt at dømme straffesparket i følge fodboldloven. Lige meget hvad der var blevet dømt, ville den situation jo være blevet diskuteret heftigt efterfølgende. VAR kommer aldrig til at fjerne alle tvivlsspørgsmål.
Pademann 11:50          
Hele den tyske befolkning hader jo VAR, og alle dets problemer, kontroverser, ødelæggelse af følelser og atmosfære. Så enten er man et menneske uden værdier, som sagtens kan lukke flere og flere uduelige tiltag ind i fodboldverdenen, som langsomt men sikkert ødelægger charmen. Heldigvis dropper Tyskland det snart igen.
bruger2700 11:55          
Og hvorfor fanden skulle de droppe VAR?
Graceland 11:59          
Alt er korrekt,resten er panik og kaos..
Hvad vil man helst ?
Tirsdag 19. marts