Luk

Dommerchef: VAR har begået fire store fejl i PL

| Premier League | 14 kommentarer
Dommerchef: VAR har begået fire store fejl i PL
Foto: Getty Images

Infoboks

Dommerchef Mike Riley udpeger fire situationer fra Premier Leagues første fire runder, hvor VAR ikke blev brugt som ønsket. 

Den engelske dommerchef Mike Riley har efter sæsonens første fire runder evalueret på VAR's indtog i Premier League, og det er ikke foreløbet uden knaster.

Riley erkender således over for Sky Sports, at der er blevet begået fire fejl med VAR i sæsonen hidtil. Fire situationer, som VAR burde have fanget. 

Således burde VAR været taget i brug i forbindelse med Fabian Schärs scoring i 1-1-kampen mod Watford og afsløret, at Isaac Hayden havde hånd på bolden.

VAR burde ifølge Riley også have fanget Leicesters Youri Tielemans i en hård tackling til rødt kort mod Bournemouths Callum Wilson.

Manchester City burde også havde haft ikke straffespark i sin 3-1-sejr over Bournemoth, da Jefferson Lerma trådte på David Silva.

Endelig erkender Riley også, at West Hams Sebastien Haller burde have haft et straffespark, da han blev nedlagt af Norwichs Tom Trybull i en kamp, som West Ham vandt med 2-0.

Se de fire VAR-fejl i videoen herunder.

 


Af Mikael Blond

14 kommentarer

MesutCazorla 16:07          
Fuldstændig enig, Toon. Medregnet, at han er på vej ned fra en luftduel, og at han støder sammen med en modspiller, så kan jeg ganske enkelt ikke se, hvor han ellers skal have sine hænder, eller hvordan han skal kunne forhindre, at modstanderen header bolden ind på ham. Paradoksalt for VAR, og hele argumentet om retfærdighed, så lå retfærdigheden her i, at hændelsen blev overset.
MesutCazorla 16:12          
Desuden; det at reglen er så sort/hvid, åbner vel egentlig også op for, at forsvarsspillere decideret kan spille på det. Hvis en spiller eksempelvis står i en presset situation, i nærheden af eget felt, og man kan se en arm, der flagrer lidt hos modstanderen, hvorfor skulle man, som forsvarsspiller, så ikke gå efter at spille på en arm-berøring, således at et potentielt mål efterfølgende ville være ugyldigt?
konggard 16:35          
"Manchester City burde også havde haft ikke straffespark "

Tjek!
Toon Toon! 16:38          
Forsvarsspilleren kan i hvert fald end fordel tage fat i angriberens arm og føre den mod bolden. Det er jo risikofrit - ingen dømmer straffe ved at man holder og fører modstanderens arm mod bolden.
HG 16:38          
MesutCazorla 17:07          
Arh, så har du vist trukket den for langt. Der er jo regler der foreskriver, at man ikke må holde/tage fat i modstanderen, om så det er i trøjen eller armen, så i den situation vil der højst sandsynligt blive fløjtet.
Onsdag 18. september
Tirsdag 17. september