Luk

Dommerformand: Smid racisterne i fængsel

| Serie A | 29 kommentarer

Infoboks

Cagliari - Genoa
Serie A (20/09)
bet365 2,75 3,40 2,55
NordicBet 2,75 3,35 2,55
Oddset 2,75 3,40 2,55

Racisterne på tilskuerpladserne skal smides i fængsel, så vil kulturen ændre sig, mener formanden for den italienske dommerforening, Marcello Nicchi.

Problemet med racisme på tilskuerpladserne i fodbold, og særligt i Serie A, har den seneste tid fået stor opmærksomhed - senest med Romelu Lukaku som centrum for Cagliari-fans' abelyde og andre ukvemsytringer.

Nu skrider formanden for den italienske dommerforening (AIA), Marcello Nicchi, til hårdhændet retorik, når de gælder løsninger på problemet.

- Jeg synes, racister bør identificeres øjeblikkeligt, stoppes og smides i fængsel. Det ville virke afskrækkende, er jeg sikker på, siger Nicchi til Corriere dello Sport.

- Vi har åbenlyst brug for at statuere et eksempel. Lad os tage den næste person, der skriger racistiske ytringer mod en sort spiller, og smide ham i fængsel, og se, hvad der sker. Tiden er kommet til at tage seriøs handling, lyder det fra den italienske dommerformand.

Den slags ligger et sted mellem lovgivningen og domstolene, men der er også en mere nærliggende metode, som det italienske fodboldforbund (FIGC) kan tage i brug, siger dommeren.

- Der er procedurer på plads, og de skal anvendes, som de er opstillet af FIGC, til at lukke særlige sektorer på stadion, siger Nicchi, der understreger, at dommerne ikke skal blandes ind i løsningen af problemet.

- Som dommere har vi en masse ansvar på vore skuldre i forhold til at afvikle kampen, men det er nødvendigt at rydde op i misforståelser og sige det meget klart: man kan ikke lægge det her på dommerne.

- Dommerne ændrer ikke mening på det område, siger Nicchi.


Af Thor Carlskov

29 kommentarer

Juvefreak92 17:46          
Enig.
jn2002dk 17:58          
Hvorfor stoppe der? Lad os få dem fyret fra deres arbejde og følge op med en tvangs skilsmisse. Så stopper de helt sikkert med at være racister eller noget. Heldigt at idioter som ham ikke har magt til at fængsle folk. Ytringsfrihed over stødte følelser
192300 18:13          
Jn2002dk
"Ytringsfrihed over følelser" jeg mener at ytringsfrihed gerne skulle foregå på en konstruktiv måde,hvis du finder dette konstruktivt/acceptabelt på en fodboldbane og any where else, så tror jeg vi skal til at leve under en anden verdensorden end demokrati :-)
Socialistens 18:15          
Ytringsfrihed til at være racistisk, bliver du misforstået her eller er det det du mener?
( O ) 18:27          
Det er præcis det han mener socialisten. Han skriver i en anden tråd at man skal have lov til at ytre sig homofobisk også.
kimjen 18:39          
Sådan !
Reglerne i samfundet gælder også på fodbold stadions. Det er for tyndt at UEFA lægger ansvaret på dommerne.
Racister skal dømmes af domstolene.( Punktum )
Bestemt 20:58          
Bold.dk har virkelig et voksende problem med racisme.

I andre lande ville platformen blive holdt ansvarlig, og ville med høj sandsynlighed blive idømt bøder for nogle af de tosserier, der dagligt foregår her på siden.

Det nytter ikke at snakke ytringsfrihed eller forsøge at forklare et ellers ganske simpelt koncept som ´racisme´ - de her mennesker er uden for pædagogisk rækkevidde og en stor del af dem burde blive banned.

Kudos til de brugere, som orker at tage kampen op mod noget, som burde ligge hos moderatorerne.

Der burde herske nultolerance over for racister, det er den eneste måde, de lærer.
Fredag 20. september
Torsdag 19. september