Luk

Dortmund-indskiftere afgjorde danskermøde

| Bundesliga | 1 kommentar

Infoboks

Hoffenheim - Dortmund 0-1
Bundesliga
76' 0-1 Marco Reus
Mainz 05 - Bayer Leverkusen 0-1
Bundesliga
30' 0-1 Lucas Alario

Marco Reus blev matchvinder med sit mål i anden halvleg, da Dortmund og Thomas Delaney slog Robert Skov og Jacob Bruun Larsens Hoffenheim med 1-0.

Der var mulighed for masser af dansk islæt over Bundesliga-kampen mellem Hoffenheim og Dortmund lørdag eftermiddag.

Men fra kampens start var det kun en tredjedel af danskerdosisen, som var med, og det var Robert Skov, der startede på Hoffenheims venstre wingback. 

Holdkammerat Jacob Bruun Larsen startede på bænken, mens Thomas Delaney sad på bænken for Dortmund.

Kampen fik en ganske lige indledning, hvor Dortmund var mest på bolden, men Hoffenheim stod for den første gode mulighed.

Den kom fra Mijat Gacinovic, som fik en aflevering i feltet og forsøgte sig med en lav afslutning, men Marwin Hitz reddede i Dortmund-målet, hvor han stod i stedet for Roman Bürki.

Undervejs kom Thomas Delaney tidligt på banen, da Lukasz Piszczek blev skadet efter 21 minutter.

Siden kom Dortmund længere frem, og det skabte fine muligheder til Giovanni Reyna og Thomas Meunier, og særligt sidstnævnte var tæt på med et forsøg på overliggeren.

Holdene gik dog til pause ved 0-0, og det billede fortsatte uden de helt store chancer i anden halvlegs indledning.

For at ryste posen sendte Sebastian Hoeness Jacob Bruun Larsen og Christoph Baumgartner på banen, mens Dortmund-lejren sendte Marco Reus og Erling Haaland på banen.

De to Dortmund-indskiftere skulle spille en afgørende rolle, for efter 76 minutter gjorde Marco Reus det til 1-0.

Han blev sendt helt og aldeles fri, efter Haaland var i en rodet duel med Hoffenheim-keeperen, og så kunne Reus sparke bolden i mål uden problemer.

Målet skulle ses igennem VAR for en offside, men det holdt for Dortmund, der siden skabte rigeligt med muligheder for at lukke kampen, men skarpheden udeblev.

Derfor kunne Hoffenheim presse på til sidst, men værterne manglede også skarphed til at gøre sig farlige til sidst, og så var kampen ovre med en Dortmund-sejr.

Andetsteds vandt Bayer Leverkusen 1-0 over Mainz.


Af Jonas Dalgård
Mandag 2. august
Søndag 1. august