Luk

Dortmund sikrede CL mod Bo S's Mainz

| Bundesliga | 11 kommentarer

Infoboks

Mainz 05 - Dortmund 1-3
Bundesliga
23' 0-1 Raphaël Guerreiro
42' 0-2 Marco Reus
80' 0-3 Julian Brandt
90' 1-3 Robin Quaison

De har været tæt på at fejle, men Borussia Dortmund sikrede sig endegyldigt Champions League-fodbold i næste sæson med en 3-0-sejr i Bundesligaen over Bo Svenssons Mainz 05.

Det har været en svær Bundesliga-sæson med masser af bølgedale for Borussia Dortmund, der ikke har kunnet byde Bayern München trods i toppen.

På et tidspunkt så Champions League-kvalifikationen også ud til at være i fare, men holdet har kæmpet sig tilbage, og kunne med en sejr søndag ude endegyldigt sikre sig den gyldne CL-billet.

Modstanderen var ikke hvem som helst men Bo Svenssons Mainz, der lørdag blev sikret oprykning via andre resultater i bunden af Bundesliga-tabellen. Mainz havde ikke tabt i de foregående ni kampe.

Thomas Delaney var på bænken for Dortmund og kunne herfra se sit hold styre begivenhederne, dog uden at komme til nævneværdige chancer.

Efter 17 minutter kombinerede de vævre Jude Bellingham, Giovanni Reyna og Marco Reus sig frem til Erling Haaland, hvis forsøg blev blokeret, hvorefter Bellingham skød forbi mål.

Fem minutter efter kom gennembruddet for Dortmund, da Jadon Sancho lagde af for Raphael Guerreiro, der kunne skrue bolden over i det fjerne hjørne med en smuk scoring.

Kort før pausen satte de trumf på, da Sancho lagde ind over, hvor Reus prikkede bolden i mål til 2-0, før Haaland kunne nå at gøre det.

Fra anden halvlegs start prøvede Bo Svensson at sætte lidt skub i tingene for Mainz ved at bringe den svenske angriber Robin Quaison i spil.

Quaison testede da også Roman Bürki i Dortmund-målet efter 51 minutter, og to minutter senere forsøgte Brosinski sig, hvorfor man måtte sige, at Mainz var kommet stærkt ud fra pausen.

I en livlig anden halvleg havde Dortmund også gode muligheder for at øge føringen. Særligt en mand som Erling Haaland må have tørstet efter at score.

Han blev til gengæld oplægger, da han med 10 minutter igen fuldkommen overmandede Alexander Hack og lagde op til Julian Brandt, som lukkede kampen.

Quaison fik lov at pynte på resultatet fra ellevemeterpletten i to minutters overtid, men Dortmund tager altså sejren, som betyder, at man endegyldigt er med i næste sæsons Champions League.


Af Philip Blüdnikow

11 kommentarer

Dres 20:18          
Så fedt. Efter en fantastisk slutspurt i ligaen, en tysk pokal titel og en CL kvartfinale, så endte det med en rigtig god sæson for BvB.

Den tyske pokal titel gør selvfølgelig hele forskellen. Hvor top 4 i ligaen er godkendt.

Men nu hvor BvB skal spille CL næste år, så kan de også holde på Haaland. Han bliver som min. én sæson mere, det er jeg sikker på nu.

Desværre ser det ud til, at man afgiver Sancho. Men lad os nu se.
MR11 20:21          
Det vigtigste ved det hele, var at **** RB ikke fik pokalen. Kan ikke forestille mig noget mere bittert, det skulle da lige være at tabe ligaen til den "klub".
Stankovic 21:08          
Favres afgang endte som forventet at være positivt.
Will 21:51          
@ MR11
Det vigtigste ved det hele, var at **** RB ikke fik pokalen. Kan ikke forestille mig noget mere bittert, det skulle da lige være at tabe ligaen til den "klub".
Du kan bare skrive franchise i stedet for "klub". Alternativt "Plæneboldsportsklubben" - det tager sig ret komisk ud på dansk, og det passer som god i hose.
deutsche 22:03          
@MR11 og @will

Jeg er nu ikke stor fan af RB Leipzig - men er den klub værre end at en amerikansk familie f.eks. ejer Manchester United, russer ejer Chelsea, Arabere ejer Manchester City - Er det så heller ikke klubber??
sansiro 22:22          
Leipzig er under ingen omstændigheder værre end nogen af klubberne i PL. Hvis man har noget imod Leipzig, så må man hade alle klubberne i PL og for så vidt også en del klubber i Spanien og Italien.

Spis nu brød til. Det andet er pinligt
Will 00:00          
@ deutsche
Jeg er nu ikke stor fan af RB Leipzig - men er den klub værre end at en amerikansk familie f.eks. ejer Manchester United, russer ejer Chelsea, Arabere ejer Manchester City - Er det så heller ikke klubber??
Jeg kan ikke lige se relevansen i, at jeg skal forholde mig til en række andre udenlandske klubber, når jeg forholder mig til RB Leipzig.

Uviljen mod RB Leipzig for mit vedkommende en blanding af ejerforhold og klubidentitet. RB Leipzig er - modsat de andre klubber du nævner - ikke en traditionsklub, der har skiftet ejerforhold. Red Bull har fundet sig en klub, som de så har overtaget - de har købt en licens i 2009 (fra SSV Markranstädt). Dette kunne have været en hvilken som helst klub i røven af fjerdedivision. Red Bull købte ikke SSV Markranstädts licens for at blive SSV Markranstädt vol. 2. Den klubs licens består, men klubben er "væk".

Så vidt jeg ved hedder eksempelvis Manchester United stadig Manchester United - selv med ejerskiftet til Glazer.

Derudover praktiserer klubben én stor omgåelse af et tysk system, der skal holde klubberne forankret i lokalområdet (50+1).

Der er ganske få undtagelser til 50+1-reglen, og det har disse klubber affundet sig med - det er en forudsætning for at kunne drive klub i Tyskland, fordi man netop har ønsket sig den lokale forankring. Selv Bayern lever med denne del.

Red Bull kunne have udvalgt sig en hvilken som helst klub i et hvilket som helst land. De gør det så i Tyskland, hvor kulturen er er særlig, grundet at de fleste af sæsonkortholderne faktisk er eller kan være medejere af klubben, og de kan udøve deres indflydelse direkte ved generalforsamlinger mv. Det er - med ganske få undtagelser - en fælles forudsætning.

Jeg er ikke radikal omkring min holdning til Leipzig, og på den tyske fodbolds vegne ønsker jeg dem også held og lykke i international sammenhæng. Men konstruktionen er kunstig i tysk sammenhæng, klubbens historie ikke-eksisterende, og det er lykkedes at legalt omgå 50+1-reglen, der bl.a. har til formål at værne om en stor del af den tyske fodboldkultur.

Men igen: Fodboldkulturen er forskellig fra nation til nation. Men jeg mener, at casen RB Leipzig er væsentlig forskelligt for nogle ejerforhold i forhold til klubber, der har over 100 år på bagen - fx Chelsea, United og City.

Dermed ikke sagt, at jeg ikke tænker mit om fx den sportswashing, der foregår diverse steder, men det er væsensforskelligt for Plæneboldsport Leipzig.

@ sansiro
Leipzig er under ingen omstændigheder værre end nogen af klubberne i PL. Hvis man har noget imod Leipzig, så må man hade alle klubberne i PL og for så vidt også en del klubber i Spanien og Italien.
Kan du ikke uddybe det standpunkt?
Søndag 20. juni