Luk

Dortmund slog Leipzig efter vild halvleg

| Bundesliga | 7 kommentarer

Infoboks

RB Leipzig - Dortmund 1-3
Bundesliga
55' 0-1 Jadon Sancho
71' 0-2 Erling Haaland
84' 0-3 Erling Haaland
90' 1-3 Alexander Sørloth

En underholdende anden halvleg resulterede i en 3-1-sejr til Dortmund over RB Leipzig i Bundesligaen, hvor både Thomas Delaney og Yussuf Poulsen var med fra start.

Der var fundet plads til Thomas Delaney på midtbanen for Dortmund, ligesom Yussuf Poulsen var med for Leipzig, da de to Bundesliga-mandskaber dystede i toppen af rækken.

Dortmund kunne med en sejr hægte sig på de andre hold i top fire, mens Leipzig havde en førsteplads på højkant.

Det skulle dog være Delaney og kompagni, der skulle trække det længste strå i side ende, selvom det først var i anden halvleg, at kampen for alvor levede op.

Leipzig satte sig meget på spillet i første halvleg, og selvom Dortmund kom okay med frem mod pausen, var der ingen af holdene, der for alvor lignede et seriøst bud på en vinder af kampen.

Marco Reus forsøg kort før pausen var det nærmeste, nogen kom i første halvleg, men i anden halvleg skulle Dortmund virkelig sætte sig i selen.

Ti minutter inde i den sendte storspillende Erling Haaland en flad bold på tværs i feltet. Den forlængede Reus elegant med hælen, så Jadon Sancho fandt sig selv i en god afstand at afslutte fra. 

Englænderen svigtede ikke, og så stod den 1-0.

Midtvejs i anden halvleg var underholdningen i top, da først Haaland bragede bolden på overliggeren, inden Dani Olmo afsluttede på stolpen i den anden ende.

Tyve minutter før tid skulle Haaland så få gang i målscoringen, da han selv driblede flere modstandere på fortryllende vis, inden han lagde bolden af og et smukt opspil blev sendt tilbage i panden på nordmanden, der fuldendte det sublime angreb.

Men det sluttede ikke ved 2-0, for med godt fem minutter igen blev Haaland sendt i dybden af Marco Reus, og så driblede nordmanden Gulacsi og blev dobbelt målscorer, inden den tidligere FC Midtjylland-angriber Aleksander Sørloth reducerede til 1-3 lige før de 90 minutter var spillet.

Her sluttede det så, og så nærmede Dortmund sig toppen af rækken med en vigtig sejr.


Af Christian Ambæk
Tirsdag 9. marts
Mandag 8. marts