Luk

Dortmund ude af CL: Can så rødt i giga-nedtur

| Champions League | 5 kommentarer

Dortmund er ude af Champions League efter et 1-3-nederlag mod Sporting, og tyskerne fik Emre Can udvist for at tabe hovedet i anden halvleg.

Ajax cementerede tidligere onsdag førstepladsen i Champions League-gruppe C, mens Sporting og Dortmund senere på aftenen var i direkte duel om andenpladsen.

Begge mandskaber havde seks point for fire kampe, og i onsdagens kamp var Sporting skarpest i første halvleg.

Dortmund havde haft et par halve muligheder i indledningen, men efter en halv time kom Sporting på 1-0 efter en grum fejl af gæsterne.

Nico Schulz sløsede ved en lang Sporting-bold og sendte den i stedet lige i skøjten på Pedro Goncalves, der løb alene igennem og sparkede hjemmeholdet på 1-0.

Sporting fortsatte de gode takter, og kort før pausen blev det så også 2-0. Dortmund formåede ikke at få bolden ud af farezonen, og den endte igen hos Pedro Goncalves, der denne gang hamrede til bolden fra kanten af feltet, og den strøg hele vejen i kassen.

Donyell Malen havde en udmærket mulighed få minutter senere, men Sporting fik klaret og gik til pause foran 2-0.

Nico Schulz blev pillet ud i pausen, og ind i stedet kom Emre Can. Dortmund havde bolden over stregen kort inde i anden halvleg, men linjevogteren løftede flaget på Thomas Meunier.

Sporting fik også en stor mulighed til Pablo Sarabia i feltet, men Gregor Kobel var på plads i Dortmund-målet.

Dortmund sad tungere og tungere på kampen, som anden halvleg skred frem, men tyskerne havde svært ved at spille sig frem til de helt store chancer.

Marco Rose forsøgte at justere fra bænken ved at sende friske kræfter i spil – eksempelvis Mahmoud Dahoud og Dan-Axel Zagadou.

Det gjorde dog ikke missionen nemmere, da Emre Can blev udvist med et kvarter igen, da han fuldkommen tabte hovedet og slog ud efter Porro, efter bolden var langt væk.

Ti minutter før tid blev det så 3-0 til Dortmund, da Paulinho blev nedlagt i feltet, og det gav straffespark efter et VAR-kig.

Pedro Goncalves' straffe blev taget af Kobel, men Pedro Porro var over returen, som han headede i mål.

I overtiden fik Dortmund pyntet lidt på det, da Malen tæt under mål sparkede en reducering i kassen, men tættere på kom tyskerne ikke.

Sporting vandt kampen med 3-1 og går videre i Champions League, mens Dortmund dumper ned som nummer tre og må nøjes med Europa League i denne omgang.


Af Sara Margren
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december