Luk

Dramatisk udvikling: Cappis forlader Danmark

| 1. Division | 19 kommentarer

Infoboks

Christian Cappis er rejst hjem til USA, efter at Hjemrejsestyrelsen har krævet det.

Hobro tog torsdag aften hul på 1. division hjemme mod Viborg, men Superliga-nedrykkerne måtte undvære deres amerikanske midtbaneprofil Christian Cappis.

Som bold.dk tidligere har kunne fortælle, glemte Hobro nemlig allerede i december at forny den 21-årige texaners arbejdstilladelse, og han fik derfor inddraget sit pas og risikerede at blive smidt ud af landet.

Nu har Hjemrejsestyrelsen så besluttet, at Christian Cappis skal forlade landet, og han rejste derfor tidligt fredag morgen hjem til USA. 

Det fortæller hans agent Johans Wins til bold.dk.

Christian Cappis modtog tirsdag den 8. september brevet fra Hjemrejsestyrelsen, hvor de gjorde det klart, at han havde syv dage til at forlade Danmark, og at han i den forbindelse ville få sit pas tilbage.

- Myndighederne bad ham om at rejse hjem, så han bookede en flybillet og skulle selv betale. Vi gav Jens Hammer muligheden for at løse det, men så måtte han betale for billetten og bestille en ny, hvis papirerne ikke kom i orden inden deadline.

- Men det ville Jens Hammer ikke. Det var dråben for Christian, og derfor har han forladt landet, ligesom han blev bedt om, og så skal han sende dokumentation for, at han er rejst, når han er tilbage i USA, siger Johan Wins og tilføjer:

- Vi er trætte af løgne. Vi vil have åbenhed og ærlighed ind i den her proces nu, så Christian kan komme tilbage til sin fodbold.

Johan Wins fortæller, at han lige nu undersøger, om han kan inddrage FIFA i sagen, så han kan få Christian Cappis fri af kontrakten med Hobro. En kontrakt der løber frem til 2022.

- Nu er han rejst, og han har ingen arbejdstilladelse, så vi vil se på, om hans kontrakt skal fortsætte. FIFA ved, hvad der skal gøres i sådan en sag, ligesom vores advokat er ved at undersøge det.

- Christian er slet ikke motiveret for at spille i Hobro efter det her, og han håber, at Hobro vil være fair overfor en spiller, der kom på et turistvisum og stort set ikke har kostet dem en krone, siger han.

Christian Cappis har været to år i Hobro, efter at han kom til klubben fra FC Dallas Juniors Academy. Han har spillet 38 førsteholdskampe for Hobro og 11 ungdomslandskampe for USA.

Hobro-sportschef Jens Hammer Sørensen henviser til klubbens formand Lars Kühnel i denne sag. bold.dk forsøger at få en kommentar fra formanden.

Hjemrejsestyrelsen oplyser til bold.dk, at de ikke kan udtale sig om konkrete sager.


Af Anders Borup

19 kommentarer

Silketossen 14:57          
Der er sgu noget der stinker...måske er det reelt Hobro, måske er det hos spilleren/agenten. Men det bringer jo minder om tyrkiske tilstande...
KamilNDoye 15:00          
Jens Hammer og Hobro er en flok amatører.
NeverDefeated 15:05          
Jens Hammer er en fucking amatør. Som sædvanlig.
Victory 15:10          
Han havde jo alle inden denne sag udtalt, at han ville væk fra Hobro. Så hvorfor stoppede de ikke bare spilletilladelsen op i røven på ham og sparkede ham ombord på et fly. Han var jo alligevel så ringe og lavede så mange fejl, at man faktisk var bedre stillet med at spille med 10 mand, end at stille op med ham. Han har alligevel ingen fremtid i dansk fodbold!
SkiveIK 15:11          
Hahaha Jens Hammer er så lame xD
ajafck 15:17          
Hold kæft en flok amatører! Jeg har ikke kunne lide Jens Hammer, siden han prøvede at udnytte corona, til at advokere for at ingen skulle rykke ud af Superligaen i 19/20 sæsonen. Håber den klub er færdig i øverste række for good!!
KamilNDoye 15:28          
Victory: Arg, det er i hvert fald ikke korrekt. Cappis er en spændende ung spiller med et stort potentiale, som burde være interessant for andre klubber i Superligaen. Så vidt jeg husker, så var der også flere klubber fra større ligaer, som er/var interesseret i ham i vinter.
Fredag 25. september