Luk

Dreyer jubler over drømmedebut: Surrealistisk

| Premier League | 2 kommentarer

Infoboks

Rubin Kazan - Ural 4-0
Premier League
2' 1-0 Anders Dreyer
13' 2-0 Artem Mamin
80' 3-0 Anders Dreyer
90' 4-0 Anders Dreyer

Anders Dreyer havde stadig stor glæde i stemmen dagen efter, at han leverede en drømmedebut for Rubin Kazan med et hattrick. Han kalder det selv surrealistisk. 

I slutningen af transfervinduet sendte Rubin Kazan lidt over 50 millioner kroner til FC Midtjylland for at få Anders Dreyer i bytte. 

Og allerede i debuten mandag aften betalte han lidt af de mange millioner tilbage med en sand drømmedebut. 

På hjemmebanen scorede den 23-årige dansker nemlig hattrick i 4-0-sejren over FC Ural.

Har du overhovedet kunne sove i nat?

- Ja, det synes jeg egentlig gik okay. Ej, jeg ved godt, hvad du tænker på. Der var lige nogle situationer, man fik tænkt igennem. Det var en vild dag i går, siger Anders Dreyer til bold.dk med glæde i stemmen. 

Der skulle da også gå nogle timer efter kampens slutfløjt, før den målfarlige kantspiller helt forstod, hvad han havde leveret i sin debut. 

Det var nemlig også første gang, at en debutant lavede hattrick i den russiske Premier League ifølge statistikmediet Opta, der dog 'kun' har data fra 2008 og frem. 

- Det var meget surrealistisk. Jeg tror ikke, det var gået helt op for mig ved slutfløjt. Det var jo min debut, og som jeg forstod det, så var jeg den første, der scorede hattrick i min debut i den russiske liga. Når man lige får det på afstand, så begynder man godt at kunne forstå det. 

Efter kampen fik han også tid til at vende den magiske mandag aften med sine forældre. 

- Nu er jeg vestjyde og tager det meget stille og roligt. Som jeg snakkede med mine forældre om, så var det en fin dag på kontoret, siger han med et grin og fortsætter.

- Det var sgu fedt. Det vigtigste var for personligt for mig at komme godt i gang og starte med en sejr på hjemmebane. Jeg havde da også gået og håbet på, at det kunne blive til et enkelt mål, men det blev så til tre. Det kunne ikke være skrevet bedre. 

Fræk hælscoring på første berøring

Anders Dreyers første kasse var tilmed en lille perle, da han dirigerede en bold i knæhøjde videre i nettet med en hælafslutning bag om støttebenet.

- Jeg så, at der kom et indlæg fra venstre side, og jeg har taget et løb ind i det forreste område. Det eneste, der slog mig, var at prøve at sætte en hæl på og se, hvor den havnede henne. Så kunne jeg følge den på sin vej i kassen. Det var et af de bedre mål. 

- Jeg tror endda, det var min første berøring, fortæller en glad Anders Dreyer, der også modtog lykønskninger fra holdkammerater og trænere efterfølgende, ligesom han fik kampbolden med hjem som minde. 

På hans Instagram-profil var det også til at se, da antallet af likes og kommentarer har fået et nøk op ad, mens han også mærker en generelt større interesse for fodbolden, end han har været vant til.

- Det er bare større i udlandet generelt. Der er bare flere mennesker. Vi må desværre kun have omkring 30 procent af kapaciteten på stadion pt. på grund af corona. Det er stadig en del, for det er nogle store stadioner. Vi spillede ikke på vores ’rigtige’, men gamle stadion i går. Det er lidt surrealistisk det hele, må man sige.

Mere frihed offensivt: Skal ikke tænke så meget

Efter kampen fortalte Anders Dreyer til Rubin Kazans hjemmeside, at han havde fået mere frihed offensivt. Det uddybbede han over for bold.dk.

- De defensive pligter er der, og de skal være i orden, men alt det, vi offensive spillere foretager os på den sidste tredjedel, er fuldstændigt op til den enkelte person. 

- Vælger jeg at afslutte i en situation, hvor jeg også kunne have spillet den, så lyder det ikke fra de andre spillere: ”Kom nu, spil mig”. Der er forståelse for, at man er offensivspiller og tager en beslutning på et splitsekund. Nogle gange er det en aflevering, andre gange er det et skud.

- Den frihed har vi bare fået fra træneren. Det var det første, (cheftræner Leonid, red.) Slutsky sagde til mig: ”Prøv at høre her, offensivt skal du ikke tænke. Du skal bare gøre det, som du er bedst til”. 

- Der er ikke for mange regler eller ideer. Man kan bare spille frit. Selvfølgelig forventer han, at man står der defensivt, og det synes jeg også, jeg har lært i min tid i Midtjylland, hvor jeg altid fik at vide, at jeg skulle lægge på i forhold til mit pres. Det synes jeg også, jeg har fået gjort. 

Skal det forstås sådan, at man tænkte mere kollektivt i offensiven hos Midtjylland?

- Ja, man kan godt sige, at der var mere en kollektiv offensiv i Midtjylland, men der var selvfølgelig også noget frihed der. Det Bo fik gang i med nogle gode sejre, hvor vi lavede en del mål, der kørte det også for os som hold. Det er der ikke nogen tvivl om.

- I Midtjylland var der nogle, der kunne blive lidt sure, hvis man tog afslutningen i stedet for at aflevere bolden, men sådan er det nu engang, forklarer Anders Dreyer. 

Udover at være første mand med hattrick i sin debut i den russiske Premier League, så er han også på rundens hold, hvor han scorer den højeste karakter ud af de udvalgte 11. 

Den danske Rubin Kazan-spiller får nemlig 9,5 ud af 10. 


Af Andreas Roesen
Søndag 26. september