LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Dreyer nyder PL-livet efter surrealistisk skifte

| Premier League | 2 kommentarer
Dreyer nyder PL-livet efter surrealistisk skifte
Foto: Getty Images

Anders Dreyer træner jævnligt med førsteholdet i Brighton, hvor alle har taget imod ham med åbne arme. Han nyder livet i Premier League-klubben, hvor han hurtigt har markeret sig på U23-holdet.

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da 20-årige Anders Dreyer i løbet af sommeren skiftede Esbjerg fB ud med Premier League-klubben Brighton & Hove Albion.

Der har den talentfulde offensivspiller nu tilbragt nogle måneder, og han er så småt ved at vænne sig til livet i det sydengelske efter det meget pludselige skifte.

- Det var meget surrealistisk. Det gik virkelig hurtigt. Jeg hørte om det første gang en onsdag, hvorefter vi spillede mod Randers om lørdagen. Dagen efter rejste jeg til Brighton, og to dage senere skrev jeg under, siger Dreyer til bold.dk.

- Det gik stærkt. Men det er også det fede ved det. Det har altid været min drøm at komme til England og prøve mig af. Men at det kunne lykkes så pludseligt, havde jeg ikke set komme, hvis jeg skal være helt ærlig.

- Alt omkring klubben er virkelig, virkelig fedt, og lige i starten skulle jeg godt nok lige vænne mig til, at jeg nu spillede i Brighton. Det var lidt overvældende, siger Dreyer.

Snorlige afleveringer
I Brighton spiller Anders Dreyer på klubbens U23-hold, og han har allerede bidraget med både mål og assists.

- Jeg synes, det er højt niveau. Det har faktisk overrasket mig lidt. Selvfølgelig vil jeg gerne spille Premier League, men det gør man jo ikke bare lige fra den ene dag til den anden. Så der skal selvfølgelig bygges en masse ting på, siger han.

På trods af tilværelsen på U23-holdet dufter Anders Dreyer til Premier League. Han træner således med et par gange om ugen, når det passer med kampene på U23-holdet.

- Der kan man godt se, at der er meget kvalitet - det må man bare sige. Det er afleveringer, der sidder snorlige i skabet hver eneste gang. Det er det, man håber at komme til engang, siger Anders Dreyer.

Ingen fine fornemmelser
Den unge offensivspiller har altså været imponeret af niveauet - og når man spørger ham, hvem der har imponeret ham mest, dukker der umiddelbart to navne op.

- Davy Propper er en virkelig dygtig midtbanespiller, som har imponeret mig dybt. Men også Glen Murray - han er sgu en skarp ræv, ham der. Han bliver bare ved og ved, og det kan man jo kun tage hatten af for, siger Dreyer om den garvede angriber.

Og selvom det er nogle tunge drenge, Dreyer omgås med, så er der ingen fine fornemmelser eller arrogante attituder i Brighton.

- De er super-flinke allesammen. Det har jeg mærket fra første dag. Det er lige fra ledelsen og hele vejen ned til spillerne. Alle er flinke og hjælpsomme. Det gør det meget lettere for mig, og det er virkelig dejligt.

- I starten ville alle hjælpe, hvis jeg havde brug for noget, og jeg skulle bare sige til. Det gjorde savnet til familien mindre, siger Dreyer, som dog allerede har vænnet sig til at være væk fra de vante, vestjyske rammer.

Premier League om et år
Anders Dreyer fortæller, at han er meget tilfreds med situationen, som den er lige nu. Brighton har en klar plan for ham, og det har betydet meget.

- En af grundene, til at jeg valgte at skifte, var, at Brighton troede på, at de kunne gøre mig til Premier League-spiller på et års tid, og at de ikke bare hentede mig for så at leje mig ud.

- De kunne se noget i mig, og de tror på mig, og det gjorde min situation meget nemmere, da jeg skulle vælge. Der var en helt klar plan, og det var en slags tillidserklæring, som jeg har sat stor pris på, siger Anders Dreyer.

Han fortæller, at han lige nu er ved at vænne sig til den benhårde engelske fodboldstil, og så drømmer han hver dag om at få den der Premier League-debut. Men han slår samtidig fast, at han er bevidst om, at tålmodighed er en dyd.

nicolai@bold.dk

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

2 kommentarer

Albi 15:26          
Interessant debat på football on BT sport, hvor blandt andet Tim Sherwood ikke giver meget for de u23 hold og spillernes mulighed for at slå igennem til de rigtige hold..
Lørdag 25. maj