Luk

Dreyer om Kazan-succes: Bedre forberedt nu

| Premier League | 0 kommentarer

Infoboks

Anders Dreyer føler, at han har været bedre forberedt på et udlandsskifte denne gang, hvorfor han stortrives både på og uden for banen i Rubin Kazan.

Anders Dreyer skiftede i august fra FC Midtjylland til Rubin Kazan, og offensivspilleren har taget den russiske liga med storm med fire mål i otte kampe.

23-årige Dreyer har kronet præstationerne med en udtagelse til landsholdet, og derfor er hans russiske skifte da også mere end godkendt.

- Jeg er faldet godt til. Det gik ret hurtigt med at finde en lejlighed, og så var der styr på det, siger Anders Dreyer.

- Siden jeg kom derned, har jeg været i startopstillingen og spillet, og det hjælper jo også på det. Så jeg har været utrolig glad for mit skifte.

Anders Dreyer beretter om en markant anden kultur i Rusland, men det er nu ikke, fordi træningerne er hårdere end andre steder.

- Rusland er en helt anden kultur, må man sige. Det er næsten en anden verden. Man er langt væk hjemmefra, hvor man skal have det til at fungere, men de første måneder har været fede.

- De er egentlig meget afslappede med træning i Rusland. Selvfølgelig har vi også hårde træninger, men de går også meget op i, at man hellere skal blive inde, hvis man har det mindste.

Der er dog en sproglig barriere, som indtil videre driller lidt.

- Til træning kører træneren den på russisk, men heldigvis har vi en tolk, som oversætter til os, der er knap så gode til russisk. Det er selvfølgelig en omvæltning, at det ikke er på dansk eller engelsk. Men man vænner sig til det.

Var bedre forberedt denne gang
Anders Dreyer skiftede allerede i 2018 til udlandet, da han byttede Esbjerg ud med Brighton.

Senere blev han udlejet til skotske St. Mirren og hollandske Heerenveen, men gennembruddet kom aldrig i Brighton, hvorfor han vendte hjem til Danmark og FC Midtjylland i 2020.

Erfaringerne fra de tidligere udlandsskifter har gjort Dreyer godt i denne omgang.

- Det med, at jeg har prøvet det før, hjælper. Jeg fandt ud af, hvad det vigtigste var, når man skiftede. Første gang boede jeg på hotel i rigtig lang tid, og det blev sgu kedeligt. Det drænede mig måske også lidt for energi.

- Derfor var jeg også opsat på at få en lejlighed hurtigt, da jeg kom til Kazan og få en base. Det var de utroligt gode til at hjælpe med.

- Da jeg første gang var ude, gik det også op for en, at man ikke bare lige tog hjem og spiste aftensmad hos de gamle. Så mit første udlandsskifte har styrket mit andet, kan man sige, forklarer Dreyer.

Anders Dreyer nåede aldrig at få debut for Brightons førstehold.


Af Sara Margren
Tirsdag 18. januar
Mandag 17. januar