Luk

Drømmen om U21-EM brast

| bold.nyt | kommentarer

Efter en god indsats i Rieti måtte Danmark erkende, at 0-0 ikke var nok til at komme forbi Italien og til U21-EM-slutrunden.

Det er svært for alvor at kritisere den danske indsats over for er modstanderhold, der talte masser af Serie A-stamspillere med fremtidig verdensstjernestatus, men man kan heller ikke sige, at Italiens samlede sejr over to kampe ikke var fortjent.
Endnu en gang styrede Claudio Gentiles tropper kampen og holdt med et uhyggeligt stærkt forsvar stort set danskerne fra chancer.

Med samlet 1-1 gik Italien til sommerens slutrunde på udebanemålet i Farum - et selvmål af aftenens bedste dansker Stephan Andersen, der ikke kan bruge det til noget, at han har holdt buret rent i otte ud af Danmarks seneste ni U21-landskampe.

Danmark kom betydeligt bedre ind i kampen i Rieti, end man gjorde i Farum i lørdags, hvor holdet gik i stå efter den hurtige 1-0 scoring.
Flemming Serritslevs talenter havde flere gode perioder, hvor de holdt fornuftigt fast i angrebene og kom til halvfarlige chancer.

Det ændrede dog ikke ved, at italienerne trods en lidt afventende tilgang kom til langt de største chancer, og Stephan Andersen måtte allerede i kampens start tage revanche for sin uheldige blunder i lørdagens kamp på hjemmebane. Italienernes angrebsduo Sculli og Gilardino var dog ikke for skarpe til at afslutte på de chancer, de tiltvang sig.

Men da der blev fløjtet til pause var det stadig et dansk hold i godt humør, der kunne gøre klar til en velfortjent kop te - især afslutningen af halvlegen var fornuftig for danskerne, der havde held til at fastholde angrebene ved flere lejligheder, selvom det ville være synd at sige, at det kom til oplagte scoringsmuligheder. Størst var vel chancen til Thomas Kahlenberg midt i halvlegen, men Brøndby-spillerens skud var ikke helt rent og gik langt over mål.

Starten af 2. halvleg fik en pinlig start, da arrangørernes eget fyrværkeri, der skulle gøre aftenen ekstra festlig, lagde et tykt røgtæppe over banen og tvang den spanske dommer Rodriguez Santiago til at udsætte opgørets genstart i mere end fem minutter.

Da kampen kom i gang igen, var danskerne fortsat godt med, selvom de endnu bestemt ikke satsede 100 procent på det forløsende mål.
Men da italienerne samtidig indtog en endnu mere afventende tilgang til sagerne, betød det, at Danmark fortsat havde bolden en hel del og også lejlighedsvis var i fornuftige opspil. Dog stadig uden at komme til afslutning.

Halvvejs igennem 2. halvleg begyndte begge hold at virke lidt slidte, og det gav mere plads i defensiven - meget mere i den danske og en smule mere i det italienske.
Parmas Alberto Gilardino burde have afgjort kampen i helt fri position, men Stephan Andersen fandt en absolut verdensklasseredning frem og blokerede med én hånd.

I den anden ende førte et godt Silberbauer-gennembrud til en næsten lige så stor chance til Dennis Sørensen, men FCN-angriberen, der havde afløst en meget anonym Jonas Kamper, måtte også se sit skud blokeret i armene på Lecce-målmand Amelia.

Med et kvarter igen spillede landstræner Serritslev sit offensive kort ved at lade Frems Søren Larsen erstatte Sebastian Svärd, men på det tidspunkt var danskerne ved at være så slidte, at det ikke rigtig blev til mere fremad banen. I slutminutterne måtte Stephan Andersen endda præstere en rigtig TV-redning, da han i strakte arme greb Giuseppe Scullis kompetente langskudsforsøg, der over for en mindre stærk målmand kunne have lukket kampen definitivt.

Trods besynderlige syv minutters tillægstid endte opgøret målløst, og Italien er i EM-slutrunden, mens de danske talenter må vente endnu en tid på at være med i en slutrunde.

Italien-Danmark 0-0


Italien U21: Marco Amelia - Daniele Bonera, Paolo Cannavaro, Andrea Barzagli, Emiliano Moretti - D`Agostino (80. Massimo Donati), Matteo Brighi, Daniele De Rossi, Andrea Gasbarroni - Alberto Gilardino, Giuseppe Sculli (96. Stefano Dall´Acqua)
Advarsler: Bonera, Donati

Danmark U21: Stephan Andersen - Allan Olesen (86. Jacob Poulsen), Leon Andreasen, Christian Traoré, Martin Pedersen - Jonas Kamper (60. Dennis Sørensen), Michael Silberbauer, Sebastian Svärd (75. Søren Larsen), Jan Kristiansen - Tommy Bechmann, Thomas Kahlenberg
Advarsel: Andreasen


Af Carsten Johansen
Tirsdag 26. oktober
Mandag 25. oktober