Luk

Drømmestart for Viborg: FCN nedlagt i Farum

| 3F Superliga | 42 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - Viborg FF 1-2
Superligaen Grundspil
14' 1-0 Oliver Antman
41' 1-1 Younes Bakiz
57' 1-2 Lars Kramer

Viborg fik en fantastisk start på livet tilbage i 3F Superligaen med en 2-1-sejr på udebane mod FC Nordsjælland, som ellers var foran i kampen.

Efter en formidabel sæson i 1. division tog Viborg FF søndag eftermiddag hul på tilværelsen i det fine selskab med en udekamp mod FC Nordsjælland.

De to mandskaber har tradition for at spille underholdende kampe, og det skulle ikke blive nogen undtagelse på Right to Dream Park denne gang.

På kunstgræsset var det en noget blandet start, hvor FCN var mest på bolden, men ikke for alvor formåede at tage initiativet i spillet.

Oprykkerne dummede sig

I det tiende minut var FCN ekstremt tæt på et føringsmål, da Abu Francis bragede bolden på overliggeren efter en fremragende aktion af Andreas Schjelderup.

Galt gik det for Viborg to minutter senere, hvor gæsternes målmand Lucas Lund begik et klodset straffespark ved at nedlægge Schjelderup i feltet.

Lund var lige ved at gøre skaden god igen, da han fik hånden på Oliver Antmans forsøg fra de 11 meter, men bolden sneg sig i mål til 1-0 for hjemmeholdet.

Viborg lavede en del tekniske fejl indledningsvis, og efter 22 minutter var det lige ved at blive fatalt. Lars Kramer klumrede i det og mistede bolden, hvilket gav en helt gratis chance til Simon Adingra, men denne gang var Lucas Lund på plads med en flot redning.

Det lignede i perioder af første halvleg ren overlevelse for Viborg, men langsomt kom de hvidklædte midtjyder bedre og bedre med.

Fire minutter før pausen blev unge Sofus Berger spillet igennem, men Viborg-talentet måtte se FCN-keeper Peter Vindahl finde en god redning frem. Returbolden røg dog ud til Younes Bakiz, der med et fremragende hug via stolpen sparkede Viborg på 1-1.

Gæsterne var farlige flere gange før pausen og kunne sagtens have scoret igen, men FCN slap med skrækken og gik i omklædningsrummet med uafgjort på måltavlen.

Kæmpe chancer og nyt Viborg-mål

FC Nordsjælland kom godt ud efter pausen, og først var det kun en upræcis afslutning, der forhindrede Oliver Antman i at score til 2-1 i det 52. minut, efter finnen ellers havde kombineret flot på kanten.

Momenter senere arbejdede værternes wingbacks godt sammen, da Oliver Villadsen fandt Martin Frese, men Lucas Lund lavede en fornem fodparade og forhindrede Frese i at score på den store chance.

De mange chancer fortsatte, og kort efter var Sebastian Grønning tæt på at score for Viborg, men Kian Hansen nåede tilbage og fik forhindret omstillingen i at give mål.

Viborg skulle dog komme på 2-1, hvilket skete efter 57 minutter. Her steg hollandske Lars Kramer til vejrs og stangede et frispark i kassen via stolpen, og så lurede overraskelsen for alvor i Farum.

Trods stor boldbesiddelse herefter havde FCN svært ved at skabe åbne chancer mod et kompakt Viborg-hold, der forsvarede sig godt.

Viborg blev ved med at stresse FCN med et godt pres, hvilket gav værterne problemer, og det lykkedes aldrig for Flemming Pedersens mandskab at score yderligere trods dominans til sidst.

Derfor åbnede Viborg den nye sæson på bedst tænkelige vis med en 2-1-sejr i den svære udekamp på Right to Dream Park og kan nu rette fokus mod udekampen mod Brøndby om en uge.


Af Martin Schmidt
Søndag 25. juli