Luk

DS-hold mister profil: Godt skifte til Færøerne

| International | 1 kommentar

Infoboks

Ardit Murati skifter fra FC Sydvest 05 Tønder, der lige er rykket ned i Danmarksserien, til færøske AB Argir, og han er meget glad for skiftet. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Ardit Murati var fast mand for FC Sydvest 05 Tønder i 2. division i den forgangne sæson, men klubben formåede ikke at redde livet i divisionerne. Jagten på at komme tilbage til divisionsfodbold bliver dog uden Murati på holdet.

Ardit Murati skifter nemlig til færøske Argja Bóltfelag (AB Argir), der er placeret i den næstbedste færøske række, og han har skrevet en etårig aftale.

Angriberen siger til LigaBold.dk, at han glæder sig meget over skiftet.

- Jeg synes, at det er en god mulighed for at vise mig frem, og det er en stor én. Der er jo mange fordele ved at tage derop, da der er Champions League- og Europa League-kvalifikation, hvis man kommer på de rigtige placeringer, så jeg føler, at det er en kæmpe mulighed for at blive set af andre store klubber og tage større skridt frem.

- Jeg synes også, at de sagde de rigtige ting om mig som spiller, og hvad de søgte. Jeg var klar på en udfordring, og der skulle ske noget nyt. Det føler jeg indtil videre, er det rigtige at gøre i den alder, som jeg er i. Så må jeg se, hvordan det er, men det er mest for at vise mig frem, siger 21-årige Ardit Murati til LigaBold.dk.

Havde du flere muligheder?

- Jeg havde nogle muligheder i Danmark og Tyskland. Det har mest været de to steder på grund af corona, så har det været svært at kigge længere væk. Der er nogle lande, der har mange coronarestriktioner, siger angriberen og tilføjer, at der var tale om tyske klubber fra Regionalligaen.

Murati siger, at han en dag blev kontaktet af sin agent, der fortalte, at AB Argir havde set video af ham, og klubben var interesseret i ham. Derefter pakkede angriberen kufferten og rejste afsted.

Angriberen mener, at han er en rigtig fighter, og det vil den færøske klub kunne få gavn af.

- Jeg kan for det første bidrage med mål, og jeg er en fysisk stærk spiller og én, der aldrig giver op. Der ligger lidt i mine gener, at jeg aldrig giver op, selvom man er bagud med to-tre mål, så føler jeg altid, at der er en chance for at komme tilbage. Jeg er stædig, og jeg er nok den største dårlige taber, der findes, siger Ardit Murati til LigaBold.dk.

21-årige Ardit Murati spillede 24 kampe for Tønder-klubben i den seneste sæson, og her leverede han seks mål og seks assists. Angriberen har dobbelt statsborgerskab og har været inde omkring det albanske ungdomslandshold, hvor han både har spillet og scoret. Inden skiftet til FC Sydvest 05 Tønder var offensivspilleren en del af SønderjyskE.

AB Argir indtager femtepladsen i den næstbedste færøske række med 19 point efter 13 kampe. I den færøske klub bliver Ardit Murati genforenet med sin lillebror Adis Murati, der kommer til den færøske klub fra Esbjerg fB.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen
Tirsdag 7. december
Mandag 6. december