Luk

DS-målmand om FCM-tid: Givet mig disciplin

| Danmarksserien | 0 kommentarer

Infoboks

Simon Brogaard Petersen, der har en fortid i FC Midtjylland, har vogtet målet for Danmarksserie-klubben Ringkøbing IF i efteråret, og han siger, at tiden i Herning-klubben har givet ham meget.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder. 

Simon Brogaard Petersen har sammen med Ringkøbing IF haft et rigtig stærkt efterår i Danmarksserien Pulje 3. Den 21-årige målmand, der tidligere har spillet for FC Midtjyllands ungdomshold, har lukket 11 mål ind i ti kampe. 

Præstationerne på banen har været så gode for målmanden, at han nu bliver kåret 'Efterårets målmand' i Danmarksserien ved LigaBold.dk Awards 2020 foran Timmi Nielsen fra Vordingborg IF og Morten Bisgaard fra Silkeborg KFUM.

Simon Brogaard Petersen siger til LigaBold.dk, at han er rigtig glad for hæderen.

- Det er jeg megaglad for. Jeg føler også, at jeg har haft et godt efterår, efter at jeg fik chancen, da vi rykkede ned fra 2. division. Jeg klør bare på, og det er min chance, så det er en megagod tilfredsstillelse, at andre også synes, at jeg har gjort det godt, siger Simon Brogaard Petersen til LigaBold.dk.

Ringkøbing IF er i denne sæson nyt hold i Danmarksserien efter nedrykningen fra 2. division. Det har givet nogle udfordringer spillemæssigt, men målmanden synes, at holdet har løst det godt.

- Der har været lidt problematikker med, at vi rykkede ned, og vi mistede nogle spillere, men de spillere, der har været her, har givet sig 100 procent. Selvom vi måske ikke har et lige så stærkt hold, som vi havde, da vi var i 2. division. Vi har fået styr på kommunikationen og det forsvarsmæssige, og hvilke pladser og roller, som folk har, så jeg føler, at vi har fundet det hold, så vi har en chance for at rykke op i 2. division.

Han mener selv, at holdet har et stort potentiale, som meget vel kan blive udløst i forårets kampe i Danmarksserien.

- I forhold til den sidste kamp i efteråret, der spillede vi mod Marienlyst og vandt ude, og hvis vi tager udgangspunkt i den kamp og fortsætter på det niveau i foråret, så tror jeg, at vi har en rimelig god chance. Det kræver dog noget disciplin, og hvordan folk har holdt sig i gang under corona. Det handler om den rette mentalitet, og hvis vi har den, så føler jeg, at vi har et godt udgangspunkt.

Fik meget ud af tiden i Midtjylland

Simon Brogaard Petersen skiftede til Ringkøbing IF fra FC Midtjylland, hvor han spillede på U19-holdet, i februar 2018. Målmanden siger, at tiden i FC Midtjylland har gjort, at han er blevet mentalt stærk.

- Det har givet mig sygt meget selvdisciplin at være i Midtjylland i form af, at man vil nå så langt som muligt, og at man får info fra træneren om, hvad man skal gøre bedre. Tiden i Midtjylland har givet mig noget mentalt og gjort, at jeg er blevet mere moden, så det har givet mig rigtig meget.

Simon Brogaard Petersen har med sine 21 år mange gode år på fodboldbanen endnu, og derfor har den unge målmand også ambitioner. Den ultimative drøm er at få kampe i Superligaen.

- Jeg vil gerne så højt op som muligt, og det kæmper jeg for. Mit fokus lige nu er, at jeg er i Ringkøbing, og jeg vil gerne have så meget spilletid som muligt. På et eller andet tidspunkt kunne jeg godt tænke mig at spille i 1. eller 2. division, men det kommer selvfølgelig an på, hvordan situationen udvikler sig.

- Nu studerer jeg også til fysioterapeut ved siden af, så det skal jeg også lægge lidt fokus på. At komme så højt op som muligt, det er min drøm, men hvor langt ved jeg ikke. Selvfølgelig vil man altid gerne spille i Superligaen, siger Simon Brogaard Petersen til LigaBold.dk.

Simon Brogaard Petersen har kontrakt med Ringkøbing IF indtil sommeren 2021.


Af Anders Jensen
Mandag 1. marts
Søndag 28. februar