Luk

Duelund assisterede i første Nijmegen-sejr

| Æresdivisionen | 3 kommentarer

Infoboks

Nijmegen - Zwolle 2-0
Æresdivisionen
4' 1-0 Ali Akman
42' 2-0 Jonathan Okita
88' 2-0 Sam Kersten

Mikkel Duelund leverede to assists for hjemmeholdet, da Nijmegen fredag slog Zwolle 2-0 i Æresdivisionen og sikrede sig sæsonens første sejr.

Æresdivisionens bundhold fra Nijmegen tog søndag imod Zwolle i den hollandske ligas anden runde.

Nijmegen havde tabt sæsonåbneren med 0-5 til Ajax, men Zwolle tabte 0-1 til Vitesse.

Hjemmeholdet havde både Mikkel Duelund og Lasse Schöne i startopstillingen, mens Magnus Mattson tog plads på bænken fra kampens begyndelse.

Nijmegen skulle dog få en fremragende start på kampen, da Mikkel Duelund lagde en god bold på tværs af banen til Ali Akman, der modtog bolden på kanten af Zwolle-feltet, hvor han fra en fri position kunne sparke bolden fladt over i det lange hjørne til 1-0.

Zwolle pressede efterfølgende på for en udligning, men kampens næste scoring skulle også tilfalde hjemmeholdet, og denne gang var der igen en dansk fod med i spillet.

For kort inden pausefløjt fik Mikkel Duelund bolden midt på Zwolles banehalvdel.

Danskeren vendte sig hurtigt med retning mod mål, inden han lagde en perfekt stikning i dybden til Jonathan Okita, der tog en hurtig berøring på bolden i feltets venstreside, inden han bankede kuglen fladt over i det lange hjørne.

Efter pausen stod der Zwolle på det hele.

Gæsterne var konstant på bolden, og Nijmegen brugte udelukkende tiden på at forsvare sig.

Det lykkedes hjemmeholdet også med til noget nær perfektion, for udeholdet havde ikke ét skud på mål i anden halvleg.

Til gengæld var der en god håndfuld forsøg, der ikke var i nærheden af målet.

Magnus Mattson blev sendt på banen for hjemmeholdet efter 63 minutter, men han fik heller ikke ændret på kampens resultat. 

Derfor lignede det hele vejen igennem, at Nijemegen ville tage sejren, og et eventuelt Zwolle-comeback blev kun sværere for udeholdet, da Sam Kersten fik direkte rødt kort før slutfløjt.

Dermed rykker Nijmegen op på en aktuel tiendeplads med tre point efter de første to kampe, mens Zwolle går ned på sidstepladsen inden rundens øvrige kampe er spillet.


Af Krister Olsen

3 kommentarer

grumblesnake 22:02          
Ret sikker på Duelund også assisterede ved det første mål. Men det var nu selvfølgelig mere en kæmpe forsvarsfejl.
Lidt sjovt at Mattsson er god nok til at starte mod Ajax, men ikke mod Zwolle. Han viste sig i øvrigt godt frem.
Nessy1981 02:01          
Håber bestemt at han får gang i karrieren i det hollandske. Samtidig kom jeg til at tænkte på en anden ny dansker i Holland, som jeg ikke synes jeg havde læst noget om i den nye sæson. Nikolai Baden Frederiksen. Tjekker ellers Bold.dk osv flere gange om dagen. Utroligt man skal slå ham op på transfermarkt for at finde ud af at han har spillet 4 kampe for Vitesse og scoret 2 mål, samt lavet 2 assists. Det er trods alt en ung dansker, hvis nye klub fik 4. pladsen sidste år.
Tirsdag 30. november
Mandag 29. november