Luk

ECA-boss: Corona-tab kan nå 63 milliarder

| Serie A | 3 kommentarer

Infoboks

ECA-præsident Andrea Agnelli advarer om, at coronakrisen kan ende med at koste Europas fodboldklubber op mod 63 milliarder kroner.

Coronakrisen har siden begyndelsen af 2020 haft alvorlige konsekvenser for fodbolden ligesom for resten af verdenssamfundet, hvilket kan mærkes økonomisk.

Det udtalte European Club Association-præsident Andrea Agnelli sig om ved et seminar onsdag, hvor han så dystert på coronakrisens konsekvenser for de europæiske fodboldklubbers finanser.

- Det er min stærke overbevisning, at vi kun vil have en reel forståelse af krisens betydning for klubberne ved enden af sæsonen, sagde han.

Agnelli fremdrog et studie fra revisorfirmaet Deloitte, der skød på et tab af omkring 15 milliarder kroner for Europas 20 største klubber ved udgangen af denne sæson, men ifølge Agnelli bliver tabet langt værre end det.

- 2019/20-sæsonen har kun tre eller fire måneders krise med tomme stadioner, ingen fans på stadion, kommerciel nedgang, mens det fra mit synspunkt ser ud til, at 2020/21 vil blive en hel sæson uden fans på stadion.

- Når jeg ser på den bedste information, som jeg har fået indtil videre, ser vi på et bundlinjetab for industrien i omegnen af 48 milliarder til 63 milliarder kroner over de to år og omtrent 360 klubber med behov for pengeindsprøjtning i omegnen af 45 milliarder kroner.

På seminaret kom Agnelli også ind på emner som et eventuelt, nyt Champions-League-format og en overhaling af det eksisterende transfersystem.

 

 


Af Philip Blüdnikow
Torsdag 4. marts
Onsdag 3. marts