Luk

EfB ansætter tidligere Leverkusen-assistent

| NordicBet Liga | 20 kommentarer

Infoboks

Lyngby - Esbjerg fB
NordicBet Liga (07/08)
bet365 1,45 4,33 6,50

Esbjerg fB har ansat den 45-årige tysk-hollænder Peter Hyballa som ny træner. Han har blandt meget andet har været assistent og U19-træner i Bayer Leverkusen.

Esbjerg fB har mandag sat navn på klubbens nye cheftræner, og valget er faldet på den 45-årige tysk-hollænder Peter Hyballa, som har erfaring fra utallige klubber og heriblandt storklubben Bayer Leverkusen, hvor han både har været assistent og træner for klubbens U19-hold.

Den vestjyske klub beskriver ham som en træner, der er kendt for at praktisere en offensiv form for fodbold med fokus på et aggressivt presspil.

- Vi byder Peter Hyballa velkommen til Esbjerg og EfB, og vi ser frem til, at han starter op på den anden side af sommerferien med holdet. Hyballa har erfaringer, kompetencer og resultater i den spillestil, som skal kendetegne EfB fremadrettet, så vi er rigtig glade for at have lavet en aftale med ham, siger klubbens administrerende direktør Brian Bo Knudsen.

Esbjerg oplyser ikke, hvor lang kontrakt Hyballa har skrevet med klubben.

Hyballa får Maik Drzensla som assistent og Robin Adrianssen som fysisk træner.

Peter Hyballa var indtil for nylig ansat i polske Wisla Krakow, hvor han nåede at være i 18 kampe med et pointsnit på 1,11 point per kamp.

Han har tidligere været ansat som ungdomstræner i en lang række tyske klubber heriblandt Wolfsburg og Dortmund, mens han også har været cheftræner for Sturm Graz i den østrigske Bundesliga.

Desuden har karrieren også bragt ham forbi hollandske NAC Breda og slovakiske Dunajska Streda.


Af Jonas Dalgård

20 kommentarer

La Fidanzata d?Italia 10:39          
Hhhmm ikke for at være negativ, men mandens længste ophold som træner for et førstehold er 2 år, for et slovakisk hold, alle andre steder er det maks blevet til en sæson.
Ponyben 10:53          
LA FIDANSATA , jo da og så ville det nok være bedre at tage Jonas Dal eller lignende. Nu er det ikke sådan at et hold, uden penge og spillere i den danske andenliga. bare lige valser ud og er pisseattraktiv for trænere der har mange års erfaring fra store klubber. Til gengæld tror jeg på at det er vejen frem at få trænere af den nye skole, da fodbold jo udvikler sig hele tiden. I Esbjerg må de erkende at koryfæer som Viggo, Ove og Troels nok ikke ville have en chance i dag. Både spillestilen og hjælpemidlerne, har ændret sig drastisk de senere år. Så LA FIDENSATA, istedet for at første kommentar skal være negativ og underminerende, så se dog for fanden lidt lyst på det og se at de nu forsøger at ændre noget med nye øjne udefra.
fredo123 10:54          
Ja, men velkommen til. Det er store udfordringer der venter.
Han har prøvet mange forskellige adresser, men ret beset er CV´et på senioplan jo ikke så prangende. Håber det bedste.
Grøn, Hvid og blå 10:56          
Hverken Jakob Neestrup eller Lars Friis har det store prangende CV. Men jeg syntes da det er gået dem og Viborg FF ganske fortrinligt, syntes du ik?
SemTex 10:58          
@Fidanzata

Jeg var ellers sikker på at de ville hente Nuno Santo fra Wolves!
Nej selvfølgelig kan Esbjerg ikke hente en træner der har været i en topklub i en længere periode...
Mon ikke Esbjerg fBs nye ejere har lovet ham at han kan komme til Barnsley eller Oostende hvis han gør det godt i Esbjerg? Det ville jeg i hvert fald have gjort.
La Fidanzata d?Italia 11:01          
@Ponyben

Tja, man kan vel godt forvente at den træner der måtte tage over, har et eller andet på cvén der viser at han er den rette mand for fremtiden.
Når man har været en vandrende nomade, med kun korte ophold, er der da en klokke der må ringe, hvis altså ikke man er en yes-man!
Hvis ikke han har haft succes andre steder, og derfor kun været halve og enkelte sæsonner i klubber, er det vel på sin plads at stille spørgsmål ved mandens kvaliteter. Tydeligvis kunne hans tidligere klubben ikke finde en fremtid med ham ved roret.
Bølgen 11:02          
Ja, CV ikke prangende. Men på den anden side. Nogen gange så er omstændighed også skyld i at ting ikke lykkes. Nu hvor han kommer til Esbjerg, hvor hans cheferne har penge til rådighed og masser af BIG DATA, så kan det være, at det er perfekte match, hvem ved? Dette må tiden vise, men jeg tror på det. De resultater ejerne kommer med taler for sig selv, så jeg glæder mig virkelig til den nye sæson. Men lad os nu se nogle nye spillere også. Det er altid spændende..
Mandag 2. august