LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

EfB-boss håber på Europa og ekstra tv-penge

| Superligaen | 15 kommentarer
'Retov fortsat et emne i Brøndby' - Ebbe Sand efter nedtur i Esbjerg
'Her nikker han altså en skalle - fuldstændig vanvittigt' - Graulund tordner mod Brøndbys anfører
Brøndby-træner er bekymret for offensiv efter nederlag
Drama i Esbjerg: Nikker Brøndby-anfører sin modstander en skalle her?
Esbjerg slår Brøndby for tredje gang i træk - se Kauko-kassen her
EfB-boss håber på Europa og ekstra tv-penge
Foto: Esbjerg fB

Infoboks

Esbjerg fB - OB
Superliga Mesterskabsslutspil (23/04)
bet365 3,20 3,50 2,15
NordicBet 3,15 3,30 2,33
Oddset 3,20 3,35 2,30

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Advertisement
Esbjergs direktør Brian Knudsen er begyndt arbejdet frem mod næste sæson, men drømmer også om at slutte denne sæson af med Europa og ekstra tv-indtægter.

Oprykkerne fra Esbjerg har haft en fremragende sæson i Superligaen og sikrede sig i sidste runde af grundspillet en plads i mesterskabsspillet og dermed overlevelse i landets bedste række.

Med søndagens sejr over FC Nordsjælland rykkede Esbjerg op på fjerdepladsen i tabellen, hvor der nu kun er et enkelt point op til OB, som ligger nummer tre.

Jo højere Esbjerg slutter i tabellen, jo flere tv-penge tikker der efterfølgende ind på kontoen, og det er noget, der følges tæt i klubben.

- Det er ikke til at komme med konkrete tal, for der er flere faktorer, der spiller ind, men der er ingen tvivl om, at der er pæn stor forskel på at blive nummer tre og nummer seks, siger Esbjergs administrerende direktør Brian Knudsen til bold.dk.

- Allerede nu ved vi, at vi slutter på en højere placering, end vi havde budgetteret med, men det betyder da noget, om vi slutter nummer tre, fire, fem eller seks.

- Kan vi blive nummer tre, er det desuden første gang i mange år, vi har været så højt oppe, mens også nummer fire giver Europa. Det vil være kæmpe stort for os at skulle i Europa, så der er stadig en masse på spil.

Da Esbjerg sikrede sig overlevelse i Superligaen, kunne planlægningen frem mod næste sæson gå i gang.

Brian Knudsen bekræfter, at arbejdet frem mod en ny sæson i Superligaen allerede gik i gang for nogle uger siden.

- Det betyder alt at sikre overlevelse så hurtigt. Da vi i sidste sæson rykkede op i Superligaen, havde vi kun tre uger til at forberede os, og nu har vi nærmest tre måneder.

- Vi kan planlægge alt frem mod næste sæson - og det gælder hele vejen rundt, ikke kun omkring holdet. Det giver ro, siger Knudsen til bold.dk.

Esbjergs næste opgave er en hjemmekamp mod Brøndby.

mikkel@bold.dkSe Premier League, Superliga og Europa Leauge Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr

15 kommentarer

Chul 07:45          
Er der nogen der har 100% styr på fordelingen af Euro-kval-pladserne, og hvad der sker såfremt hhv. FCM eller BIF tager pokalen?
CCDK 07:53          
Hvis fcm tager pokalen vil 4.pladsen spille mod vinderen af nedryknings spillet og hvis bif tager pokalen og ikke slutter i top 3 så er det 3.pladsen der spiller mod vinderen af nedryknings spillet. Så vidt jeg har forstået.
Defensive Tunger 08:33          
Sådan har jeg også forstået det.
Det giver også mening ift J.Michelsens utalelser efter FCM-OB i pokalen. Der sagde han at han håber på FCM nu. Det skulle forstås sådan at OB med en tredja plads så var i Europa uden at skulle spille ekstra kampe.

Det er så lidt ærgerligt for strukturen hvis BIF vinder og ender uden for top 3 at tredje pladsen potentielt skal dyste mod 10. pladsen om Europa. Det virker ikke helt fair hvis du spørger mig :)
CCDK 08:46          
Det er så lidt ærgerligt for strukturen hvis BIF vinder og ender uden for top 3 at tredje pladsen potentielt skal dyste mod 10. pladsen om Europa. Det virker ikke helt fair hvis du spørger mig
Det er så heller ikke 10.pladsen men 7. pladsen der skal spille playoff.
Jeg kan godt se hvad du mener med at det er en smule unfair at det ikke er dem der er bedst placeret i rækken der får lov til at spille i europa men hvis der skal være bare lidt at spille om for de to øverste i hver af nedrykningspuljerne så er dette måden at gøre det på.
JeppeHvid 08:59          
3/4 pladsen i mesterskabspillet for trods alt også hjemmebanefordel i Playoff om Europa..
Defensive Tunger 10:34          
Det er så heller ikke 10.pladsen men 7. pladsen der skal spille playoff.
Jeg kan godt se hvad du mener med at det er en smule unfair at det ikke er dem der er bedst placeret i rækken der får lov til at spille i europa men hvis der skal være bare lidt at spille om for de to øverste i hver af nedrykningspuljerne så er dette måden at gøre det på.
Er det ikke vinder af nedrykningspulje 1 mod nr 2 i pulje2. Vinder af nedrykningspulje 2 mod nr 2 i pulje 1?

Derefter vinderen af hver kamp mod hinanden for så til sidst at møde det hold fra mesterskabsspillet?
Sådan var det sidste år. AGF var jo i teorien superligaens nr. 10 og de mødte så til sidst FCK som var nummer 4, ikke? eller tager jeg fejl :)

Så jo, det er da dybt ærgerligt hvis det hold der over 32 kampe kun var 10. bedst pludselig skal belønnes for at slå et der har været 3. bedst over 36 kampe.
Jeg kan lidt bedre leve med når det er en 4. plads, men også kun lidt :) Grunden er at mange hold vil føle at de har vundet bronze, eksempelvis, men 4. pladsen for mig jo ikke bliver belønnet med noget.
Womble 10:44          
Jeg syntes det er et tveægget svær, og ikke kun win win, hvis EfB skal ud og spille europæisk.

Ser man på de tidligere sæsoner hvor EfB har spillet europæisk, så har resultaterne haltet i superligaen, så længe man også spillede europæisk, på grund af manglende bredde i truppen.

Nu har man så den smallest trup i Superligaen, pga dårlig økonomi, og er der en ting man ikke skal ønske sig i den kommende sæson, hvor der skal findes tre nedrykkere, så må det være en dårlig start.
Lørdag 20. april