Luk

EfB brændte straffe i overtiden og måtte nøjes

| NordicBet Liga | 11 kommentarer

Infoboks

Esbjerg fB - Jammerbugt FC 2-2
NordicBet Liga
21' 0-1 Sead Gavranovic
23' 1-1 Mads Larsen
62' 2-1 Oliver Svendsen
68' 2-2 Sead Gavranovic

Esbjerg fik tilkendt et straffespark i overtiden mod Jammerbugt, men her brændte Patrick Schmidt på debutanten Pape Ndiaye, og dermed endte NordicBet Liga-opgøret 2-2.

Der er en tæt kamp om placeringerne i top seks i denne sæson af NordicBet Ligaen, hvor flere hold kæmper om at få lov til at blive en del af oprykningsslutspillet.

To af de mandskaber er Esbjerg og Jammerbugt, som tørnede sammen fredag aften på Blue Water Arena.

Inden kampen havde de henholdsvis tre og fire point op til Nykøbing FC på sjettepladsen, og derfor var der vigtige point på spil i fredagens duel.

Her var Esbjerg det bedste mandskab i startfasen, hvor de spillede sig frem til flere store muligheder. Her fik Elias Sørensen blandt andet en chance, som han dog sendte kort forbi den ene opstander.

Mens Esbjerg kæmpede med at få gang i måltavlen, svarede gæsterne fra Jammerbugt igen med at bringe sig i front.

Efter 21 minutter kunne Jammerbugt nemlig gøre det til 1-0, da Sead Gavranovic var på pletten. Her sendte David Edvardsson en høj bold i dybden, som EfB's Isak Olafsson forsøgte at heade tilbage.

Det gik dog på ingen måde efter planen, da Gavranovic stjal bolden i luften og kunne sende den over en fremadstormende Ramon ten Hove, og så var gæsterne foran på Blue Water Arena.

Glæden hos Jammerbugt-spillerne forsvandt dog hurtigt igen, da Esbjerg udlignede til 1-1 få minutter senere.

Her straffede hjemmeholdet en opspilsfejl, hvor Nicklas Strünck formåede at tackle bolden videre til Mads Larsen, som modtog bolden i feltet og chippede den let og elegant over debutanten Pape Ndiaye.

Debutmål af 17-årig EfB-spiller

Efter pausen var det fortsat hjemmeholdet fra Vestkysten, som dominerede opgøret. Her fremtvang de blandt andet et frispark fra en farlig position, men Strünck sendte dog bolden op på de bagerste tribuner.

De kunne dog ikke få prikket bolden ind over stregen, og dermed inviterede de Jammerbugt ind i opgøret igen. Gæsterne fik nemlig sat flere angreb sammen, men de manglede dog også skarpheden for mål.

Med en halv time igen fik EfB-tilhængerne dog lov til at juble igen, da endnu en høj bold blev slået ned bag Jammerbugts defensiv, hvor gæsternes Mads Larsen slet ikke vidste, hvor han havde bolden henne.

Det vidste indskiftede Oliver Svendsen dog til gengæld, da han løb i ryggen på Larsen og fik prikket bolden over Ndiaye og ind i mål til 2-1. Det skabte stor glæde hos 17-årige Svendsen, som faktisk fik sin debut fredag aften.

Drama i overtiden

Jammerbugt var nu på jagt efter den vigtige udligning, og efter 67 minutter tog Bardhec Bytyqi så sagen i egen hånd, da han modtog bolden og satte fart ned på Esbjerg-målet.

Her holdt han flere EfB-spillere fra sig, mens han driblede til baglinjen. Her kunne han smaske bolden ind til Gavranovic inde foran mål, som efterfølgende sendte den helt op i nettaget til 2-2.

Nu havde hjemmeholdet fra Esbjerg i den grad travlt, hvis de ville indlede weekenden med tre point, men de havde det svært mod Jammerbugts defensiv, som stod godt i de bagerste geledder.

Esbjerg gik dog også i stå i slutfasen, men dybt inde i overtiden fik de tilkendt et straffespark, som Patrick Schmidt fik muligheden for at sparke i kassen. Her stod han overfor Ndiaye, hvor Jammerbugts nye keeper endte med at trække det længste strå. 

Han hoppede nemlig til den rigtige side og reddede forsøget. Dermed måtte Esbjerg forlade banen med blot et enkelt point, da kampen mod Jammerbugt endte 2-2.

Selvom det blev til et pointtab for begge hold, kan de fortsat øjne sjettepladsen i NordicBet Ligaen, hvor Esbjerg nu kun har to point op, mens Jammerbugt har tre.


Af Raymund Nelausen
Tirsdag 18. januar
Mandag 17. januar