Luk

EfB-chef: Ekstrem tro på SL og Europa-jagt

| NordicBet Liga | 18 kommentarer

Infoboks

Esbjerg fB - FC Fredericia
NordicBet Liga (23/10)
Oddset 2,60 3,35 2,60
bet365 2,60 3,25 2,50

Michael Kalt ser en lys fremtid for Esbjerg og bevarer en ekstrem tillid til målet om at komme i Superligaen. Vi skal snakke europæisk i stedet for op- og nedrykning, siger han.

Efter en yderst turbulent sommer tyder noget på, at Esbjerg er ved at finde melodien i 1. division, hvor det er blevet til tre sejre i de seneste fire kampe.

Udover de svigtende resultater har den meget omtalte situation omkring den tidligere cheftræner Peter Hyballa og udskiftningen i truppen fået flere til at stille spørgsmålstegn ved den vestjyske traditionsklub.

Spørger man EfB's bestyrelsesformand, Michael Kalt, er der dog store ting i vente for klubben.

- Det, der har været mest tydeligt for mig i de første måneder her, er niveauet af passion og intensitet, der føles i samfundet for denne klub, og dybden af den støtte giver mig en enorm tro på vores fremtid.

- En fodboldklub er i sidste ende kun så stærk, som sin base af fans, sponsorer og samfundet omkring, og på det punkt er vi i virkelig god form.

- Jeg synes, vi har en virkelig lys fremtid, og jeg bevarer en ekstrem tillid til vores mål om at komme tilbage i Superligaen og at have snakke om europæisk kvalifikation i stedet for oprykning eller nedrykning fra 1. division, siger Michael Kalt med et smil i et videointerview til klubbens hjemmeside.

Bestyrelsesformanden peger på, at en blanding af mange elementer skal til for at skabe succes i Esbjerg.

Dels skal der satses meget på akademiet, hvilket klubben historisk set har haft succes med. Der skal gerne to-tre spillere fra akademiet op og bidrage hvert år, mens truppen samtidig skal suppleres udefra, lyder det.

Desuden skal Esbjerg skabe transferoverskud, hvilket på sigt skal gøre klubben bæredygtig, fortæller Michael Kalt.

Esbjerg ligger i øjeblikket på syvendepladsen i 1. division med 12 point for 11 kampe.


Af Martin Schmidt
Tirsdag 19. oktober
Mandag 18. oktober