Luk

EfB-chef: Logistisk bedst at skulle til Malta

| Superligaen | 3 kommentarer
BOOM: Kongekasse på kongekasse – se de tre bedste mål i Superliga-sæsonen her
EfB-chef: Logistisk bedst at skulle til Malta
Foto: Getty Images

Infoboks

Esbjerg fB - Hobro
Superligaen Grundspil (21/07)
bet365 1,61 3,75 5,50
NordicBet 1,62 4,05 5,60
Oddset 1,72 3,65 5,20
Stream FC Nordsjælland – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement

Esbjergs sportschef Jimmi Nagel Jacobsen ved ikke, hvem han helst vil møde i Europa League-kvalen, men maltesiske Hibernians er umiddelbart nemmest logistisk, siger han.

Esbjerg skal op imod enten Shaktyor Soligorsk fra Hviderusland eller Hibernians FC fra Malta, når klubben i juli indtræder i anden runde af Europa League-kvalifikationen.

Esbjergs sportschef Jimmi Nagel Jacobsen medgiver, at han ikke kender meget til de to hold endnu, og han har derfor ikke de store præferencer til en kommende modstander rent sportsligt.

- Det er ikke til at sige, hvad der er bedst, for vi har selvfølgelig et begrænset kendskab til dem, siger Nagel til bold.dk.

- Vi begynder nu at analysere på begge hold og overvære deres indbyrdes kampe, og så må vi se, hvem det bliver. Det er to lidt forskellige steder, men det bliver spændende uanset hvad.

- Vi sender en analytiker og en fra trænerteamet af sted for at kigge på holdene. Derudover skal vi se nogle af deres kampe fra de hjemlige ligaer. De hviderussiske hold spiller stadigvæk, så der er rig mulighed for at se nogle nye kampe med dem.

Hvis sportschefen kigger rent logistisk på det, er maltesiske Hibernians muligvis den mest overkommelige modstander af de to.

- Malta er et noget mindre land, så at komme fra lufthavnen til stadion bør være overkommeligt, hvorimod Hviderusland jo er et ret stort land. Deres stadion skulle dog ligge inden for en rimelig afstand fra Minsk.

- Begge dele skulle være til at løse, men der er selvfølgelig lidt mere logistiske udfordringer i en tur til Hviderusland end til Malta.

Kan ramle ind i heftige klubber

Hvad er succeskriteriet for Esbjerg i Europa?

- Det afhænger meget af lodtrækningen, vil jeg sige. I næste runde kan vi risikere at rende ind i nogle hold, som vi på papiret vil få det svært imod, så vi tager en runde ad gangen.

- Vi kan risikere at møde nogle italienske klubber, AZ Alkmaar og Frankfurt, så der kan være nogle heftige modstandere.

- Succeskriteriet for den kommende runde er at komme videre, og så må vi se, hvordan lodtrækningen til tredje runde ender, siger sportschefen.

Esbjerg spiller den første Europa League-kvalifikationskamp torsdag den 25. juli på udebane, mens returkampen på Blue Water Arena afvikles ugen efter.

Stream FC Nordsjælland – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren
Søndag 21. juli
Lørdag 20. juli