LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

EfB klatrer i tabellen med sikker sejr i Horsens

| Superligaen | 26 kommentarer
EfB klatrer i tabellen med sikker sejr i Horsens
Foto: Getty Images / Jan Christensen

Esbjerg fB er på fjerdepladsen i Superligaen, efter at klubben søndag slog AC Horsens med 2-1 på udebane. Bo Henriksen blev undervejs bortvist.

Esbjerg fB skulle søndag forsøge at komme tilbage på sejrssporet efter to kampe uden fuld gevinst, da klubben på udebane skulle op imod Esbjerg fB.

Vestjydernes cheftræner, John Lammers, havde besluttet at bringe Adnane Tighadouini i spil fra start for første gang i sæsonen, og det skulle blive en beslutning, han efterfølgende kunne klappe sig selv på skulderen over.

Hos AC Horsens stillede man op i en ny 3-5-2-formation, og det betød blandt andet, at indkast-monstret Mikkel Qvist blev ofret.

Esbjerg kom bedst ud til opgøret, og efter 11 minutter kom den første fine mulighed. Lasha Paranuashvili sled sig i en fri position på kanten af feltet, hvorfra han bankede på mål, men han måtte se Matej Delac pille forsøget.

Fem minutter efter kom så Adnane Tighadouini i fokus. Fra en position langt ude på banen forsøgte han sig med en afslutning, som endte med at drøne hele vejen i netmaskerne til 1-0. Matej Delac kom skidt ned og så altså ikke overbevisende ud i den situation.

Kort efter blev Adrian Petre sendt af sted i venstresiden, men da han kom på skudhold, blev han presset så meget, at hans spark strøg langt over mål.

AC Horsens' første mulighed kom efter 34 minutter, da Kasper Junker steg op til et indlæg fra Michael Lumb, men hovedstødet ramte lige på Jeppe Højbjerg, som reddede uden problemer.

Esbjerg fortsatte med overtaget efter pausen, og efter 66 minutter var der bingo igen. Sonni Nattestad rev Rodolph Austin ned i feltet, og derefter scorede Adrian Petre stensikkert på det straffespark, som dommer Mikkel Redder tildelte vestjyderne.

Bo Henriksen var på sidelinjen særdeles aktiv i løbet af kampen, og efter 74 minutter blev det for meget af det gode. Horsens-træneren blev bortvist og måtte se resten af kampen fra tribunen.

Esbjerg var efter 81 minutter tæt på at score i to omgange. Først var Jacob Lungi Sørensen tæt på, men Søren Reese reddede på stregen, og på det efterfølgende hjørnespark steg Markus Halsti op og tvang Delac til en stor redning.

Også Mark Brink ville være med, men selvom han havde frit løb mod mål, mislykkedes hans forsøg på et tip henover Delac.

AC Horsens fik pyntet på resultatet i overtiden. Peter Nyman tog chancen fra distancen, og med en vidunderlig flugter høvlede han bolden i netmaskerne til 2-1.

Flere mål fik vi dog ikke, og dermed kravler Esbjerg op på fjerdepladsen i Superligaen.

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Lørdag 25. maj