Luk

EfB-profil har udløb: Sker noget til sommer

| 1. Division | 5 kommentarer

Infoboks

HB Køge - Esbjerg fB
1. Division Oprykningsspil (21/05)
Oddset 3,80 3,60 1,92
bet365 3,60 3,75 1,85

Joni Kauko indikerer, at han muligvis skal videre til sommer, hvor kontrakten i Esbjerg løber ud. Han har i hvert fald ikke hørt fra klubben vedrørende en forlængelse.

Med syv mål i 22 kampe fra den centrale midtbane har Joni Kauko været en vigtig brik på det Esbjerg-hold, der kæmper om at rykke tilbage i 3F Superligaen.

Den 30-årige finne har været i den vestjyske klub siden sommeren 2018, hvor han kom til fra Randers, men om få måneder har Kauko kontraktudløb, hvilket begynder at rumstere mere og mere i tankerne.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke tænker på det. Når en kontrakt er ved at løbe ud, vil enhver spiller af og til spekulere over, hvad der vil ske, så selvfølgelig gør jeg det, men samtidig har været i den her situation før, og det er bare en del af det.

- I øjeblikket har Esbjerg ikke kontaktet mig om en forlængelse, så jeg ved ikke, hvad der sker. Jeg gætter på, at der sker noget til sommer. Det er ikke kun i mine hænder, men vi har ikke i hvert fald ikke snakket om noget med Esbjerg, siger Joni Kauko til bold.dk.

Er du interesseret i at forlænge, eller vil du helst prøve noget andet?

- Jeg ved det ikke. På den ene side kan jeg virkelig godt lide det her. Jeg har været i Esbjerg i snart tre år, og det har været fantastisk indtil videre. Jeg har taget en plads på holdet, som tog rigtig godt imod mig. Fansene er fede, klubben er god, og jeg kan rigtig godt lide at bo i Esbjerg.

- Selvfølgelig tænker man altid over forskellige muligheder, og hvad der kan ske. Jeg er heller ikke 20 år længere, så jeg er også nødt til at tænke på min egen fremtid og min families fremtid. Min kæreste og min familie er stadig i Finland, og det er ikke så let at bo langt væk fra dem og ikke se dem så ofte, siger Joni Kauko.

Har rejst sig efter svær tid i Randers

Til sommer har Joni Kauko været i dansk fodbold i fem år, og det har været en spændende periode for den finske landsholdsspiller.

- Jeg har lært en hel masse. Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle forvente, da jeg kom til Danmark, men hvis jeg ser på de første to år i Randers, var det nok de sværeste i min karriere hidtil. Især mentalt var det en hård periode.

- Der var mange ting, men først og fremmest var det, fordi jeg ikke følte, jeg spillede nok. Det medførte en masse forskellige ting, men det primære var, at jeg ikke spillede så meget, som jeg ønskede.

- Men efter jeg kom til Esbjerg, har jeg rejst mig igen, og jeg er rigtig stolt af mig selv, i forhold til at jeg kom så godt videre og være blevet en central figur i Esbjerg, siger Joni Kauko.

Esbjerg brager fredag aften sammen med topholdet Viborg FF på udebane, og inden kampen har vestjyderne et enkelt point op til Silkeborg på andenpladsen og otte til Viborg i toppen af 1. division.


Af Martin Schmidt

5 kommentarer

bruger 129770 08:15          
Hvis man har læst Paul Conway´s udtalelser i forbindelse med et interview i JydskeVestkysten - så bliver der nok ikke nogen forlængelse til vores finske Messi
ABCDE FC 08:41          
Baseret på de nye ejers udtagelser er han fortid til sommer.

Mon ikke en god klub i Finland kan bruge en mand som ham.
Fl@skebøf 12:46          
Jeg synes heller ikke han har gjort noget der berettiger en forlængelse. Har været skuffende i denne sæson hvor han burde være en af vores klart bedste.
finepix 13:55          
@Fl@skebøf" Hvis han ikke har gjort sig berettiget til en forlængelse, og der er kriterier for dette, så ser det voldsomt sølle ud i EFB. For der er reelt nok ikke mange der har gjort sig ret meget mere berettiget end Kauko. Så med de kriterier kan de vel knapt stille et hold næste år.
fredo123 15:06          
Med hensyn til Kauko, så må berettigelse eller ej jo altid vurderes i forhold til aftaler og forventninger. Han er klart en af de mest løntunge, og bedømt på tidligere præstationer i efb og tillige hans status som finsk landsholdsspiller, så bør alle jo også kunne tillade sig at stille store forventninger til ham. Som en del andre, mener jeg imidlertid ikke, at han på nogen som helst måde har levet op til disse forventninger i år, og med mindre han notorisk fremadrettet kan garantere en både bedre og mere engageret indsats som en af foregangsmændene på dette hold, så kan jeg egentlig ikke se, hvorfor klubben skulle forlænge med ham. Modsat, så kan jeg godt lide hvad jeg ser, når bare han lige er på toppen........
Mandag 17. maj
Søndag 16. maj