LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

EfB sejrede smalt efter forlænget pokaldrama

| Superligaen | 92 kommentarer
EfB sejrede smalt efter forlænget pokaldrama
Foto: Getty Images / Jan Christensen
Onsdag aften spillede Esbjerg sig videre i pokalturneringen med en 2-1-sejr over SønderjyskE. Vestjyderne skulle dog bruge 120 minutter på at sikre sig kvartfinalepladsen. 

Den forgangne weekend bød på flere store lokalbrag i Superligaen, og onsdag aften var der endnu et af slagsen på programmet.

Denne gang var det dog i pokalturneringen, hvor SønderjyskE og Esbjerg tørnede sammen på Sydbank Park i Haderslev og dystede om en plads i kvartfinalen. 

SønderjyskE gav debut til den engelske målmand Reice Charles-Cook, og han blev i den forbindelse den første englænder i klubbens historie til at optræde i SønderjyskE-trøjen. 

William Tchuameni kom frem til opgørets første store chance efter 25 minutter, men angriberen sendte bolden snert forbi den ene opstander i Jeppe Højbergs Esbjerg-mål. 

Kort efter fik gæsternes Joni Kauko en fin mulighed, men Marcel Rømer kom til og reddede bolden på stregen for SønderjyskE. 

Kort før pausetid fik Victor Ekani en stor chance for at bringe SønderjyskE i front, men Jeppe Højbjerg var på plads med en flot redning i EfB-målet, og derfor gik de to hold til pause med stillingen 0-0. 

Godt ti minutter inde i anden halvleg faldt kampens første scoring, og det var hjemmeholdet, der stod for den. Den rutinerede hollænder bankede nemlig et frispark direkte i mål til 1-0. 

Få minutter senere var gæsterne uhyre tæt på at bringe balance i regnskabet, men Daniel Anyembe måtte se sin afslutning rammen træværket. Fem minutter senere lykkedes det dog for Esbjerg at udligne. 

Opskriften var den samme som ved SønderjyskE's mål, nemlig et direkte frispark. Adrian Petre gik flot til bolden og sendte den direkte i mål bag SønderjyskE-keeper Charles-Cook. 1-1 midtvejs i anden halvleg. 

I kampens afslutning bølgede kampen frem og tilbage, og begge mandskaber kom frem til chancer til at bringe sig på 2-1, men da det ikke lykkedes, måtte kampen ud i forlænget spilletid for at finde en vinder. 

Otte minutter inde i den forlængede spilletid var Adrian Petre tæt på at gentage kunststykket på direkte frispark, men en god redning fra Charles-Cook sendte bolden til EfB-hjørnespark. 

Det skulle dog vise sig at blive vigtigt for gæsterne. Den spanske stopper Agus kom nemlig først på hjørnesparket og headede kuglen i kassen til 2-1 til Esbjerg. 

SønderjyskE havde svært ved at komme tilbage efter Esbjergs 2-1-mål, og det blev pludselig endnu sværere efter 111 minutter, hvor Luijckx brokkede sig til to gule kort i samme ombæring, og derfor var SønderjyskE reduceret til ti mand i resten af opgøret. 

Indskiftede Peter Christiansen var tæt på at udligne med to minutter igen, men afslutningen strøg snert forbi den ene opstander. Det lykkedes ikke hjemmeholdet at fremtvinge en sen udligning, og derfor kunne Esbjerg strække armene i vejret efter 120 minutters pokaldrama. 

Esbjerg er dermed videre til pokalturneringens kvartfinaler, mens SønderjyskE er ude. 


Stream Vejle Boldklub – SønderjyskE på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Martin Schmidt
Fredag 22. marts