Luk

EfB vadede i chancer i vanvittig sejr over FCK

| 3F Superliga | 137 kommentarer

Esbjerg endte med at vinde 4-3 over FCK i en kamp, hvor Robert Skov tangerede Ebbe Sands scoringsrekord i Superligaen.

Esbjerg skulle søndag forsøge at spille sig i position til bronzen, da vestjyderne kunne gå på Superligaens tredjeplads, fordi OB tidligere på søndagen havde spillet 2-2 med FCN.

Det kunne de, da de allerede kronede mestre FCK kom på besøg på Blue Water Arena.

Begge trænere havde til opgøret skiftet godt ud i startopstillingerne, hvor John Lammers blandt andet havde skiftet sine tre angribere. Ståle Solbakken gav på grund af skader debut til 22-årige Frederik Ibsen, mens Dame N'Doye og Carlos Zeca var tilbage blandt normandens 11.

Kampen fik en livlig start med chancer i begge ender, men Esbjerg var farligst, da Jacob Lungi Sørensen med en lang flad og veltimet aflevering fandt Adnane Tighadouini, der alene igennem passerede Ibsen i målet til 1-0.

Der var god fart på i begge ender, og FCK havde flere tilløb til fine muligheder, men Esbjerg stod solidt i defensiven og ventede på kontraer.

Efter en halv time slog Tighadouini nok engang til, da han blev sendt mod mål, knoklede med Guillermo Varelo og kom fri til et spark, der røg ind bag Ibsen ved forreste stolpe.

Dermed 2-0, og den stilling holdt til pausen, hvor Solbakken sendte Jonas Wind på banen.

Kort inde i anden halvleg smed FCK malurt i Esbjergs bæger, da Rodolph Austin begik straffespark på Mohamed Daramy.

Sparket skulle Robert Skov tage sig, og det blev omsat – først via stolpen, inden bolden røg i ryggen på målmand Jeppe Højbjerg og trillede i mål til 2-1.

Esbjerg fik i kølvandet på reducering to gigantiske muligheder, hvor først Ibsen tog en flot redning på et forsøg fra Mathias Kristensen, inden Yuri Yakovenko formøblede en mulighed, hvor han driblede FCK-keeperen.

I den anden ende blev FCK tilkendt endnu et straffespark, da N'Doye blev nedlagt i feltet, og så skulle Skov igen i aktion fra pletten.

Denne gang scorede han usvigeligt sikkert, og så tangerede han med sikkerhed Ebbe Sands scoringsrekord i Superligaen – om det var Skovs 28. eller 29. mål afgøres af kampens dommerrapport i forhold til det første straffespark.

FCK-forsvaret spillede langt fra sin bedste kamp, og det lykkedes Esbjerg at komme til utallige chancer, men Ibsen og dårlige Esbjerg-afslutninger betød, at det blev ved 2-2.

Med et kvarter igen fuldendte FCK sit comeback, hvor Fischer sendte et hjørnespark indover. Jeppe Højbjerg så mere end skidt ud i sit indgreb, hvorfor bolden havnede til en fri Wind, der sparkede FCK på 3-2.

Men fem mål var ikke nok. Med ti minutter igen var det Esbjergs tur til at have heldet, da Joni Kauko efter klumpspil trykkede af lige på Ibsen. Den unge keeper klarede i første omgang, men redningen røg ud på ryggen af Denis Vavro og tilbage i mål til utrolige 3-3.

Yakovenko fik muligheden for at bringe Esbjerg på tredjepladsen, da han headede på Ibsen, som klarede bolden lige ud for fødderne af EfB-angriberen. Han tordnede dog bolden over mål, og så kunne han græmme sig i græsset.

Ingen af holdene virkede tilfredse med 3-3, så der var fart på kampen helt til slut.

Til allersidst tog Ibsen en fantastisk redning, der røg til hjørne, og den chance skulle Esbjerg tage i brug.

Rodolph Austin steg til vejrs og headede på mål langt udefra, men hovedstødet fløj hele vejen i det længste hjørne, og så vandt Esbjerg kampen med 4-3. 

Dermed er EfB på den bronzegivende tredjeplads, som også sikrer deltagelse i Europa League-kvalifikationen i næste sæson. Der resterer en runde af Superligaen.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Jonas Dalgård
Lørdag 15. august