Luk

EfB'er jubler over debut efter skadeshelvede

| 3F Superliga | 0 kommentarer
EfB'er jubler over debut efter skadeshelvede
Foto: Thomas Hedegaard, EfB

Infoboks

21-årige Klaus Moesgaard var i starten af 2017 tæt på førsteholdsminutter i Esbjerg fB, men så fik han en korsbåndsskade, som har holdt ham ude indtil onsdag - nu håber han at bide sig fast.

Da der var spillet 110 minutter af onsdagens pokalkamp mellem SønderjyskE og Esbjerg fB skete det endelig - 21-årige Klaus Moesgaard fik debut for Esbjerg efter 21 måneders voldsomt udfordrende skadespause.

- Det var en kæmpe oplevelse, når man har været lidt i tvivl om, hvorvidt man overhovedet ville få chancen efter at have været skadet så længe.

- Det har gjort det hele lidt federe, at jeg har vist, at jeg kunne komme tilbage, siger Moesgaard til bold.dk.

- Pulsen var oppe, og det var ikke gået helt op for mig, lige da kampen var slut. Jeg havde sommerfugle i maven hele dagen, fordi jeg håbede så meget på at få chancen, så det var bare perfekt, at det skete, siger han.

Slem skade
I januar 2017 løb Moesgaard ind i en korsbåndsskade, og det var et hårdt slag for den unge mand, der var på nippet til at spille sig helt ind i varmen i  Esbjerg, hvor Ted van Leeuwen var sportschef på det tidspunkt.

- Det var en kæmpe mavepuster, for jeg kunne mærke, at Ted virkelig troede på mig og mine kompetencer. 

- Jeg løb dog rundt med en ungdomskontrakt, som der kun var et halvt år tilbage af, så jeg havde sat mig for at bruge foråret på at tilspille mig en fuldtidskontrakt, siger Moesgaard, som blev reddet af sportschefen.

- Lige efter operationen kaldte Ted mig op på sit kontor, og han sagde, at jeg ikke skulle være bange for fremtiden, og at han nok skulle hjælpe mig, og da kunne jeg godt høre, at han hentydede til, at han ville give mig en fuldtidskontrakt - det gav en enorm ro, og jeg nåede ikke at bekymre mig så meget, siger Moesgaard.

Tilbagefald
Genoptræningen, som blev sat i gang efter operationen, skulle dog ikke blive så nem som håbet.

- I starten gik genoptræningen helt perfekt, og jeg følte, at knæet var rigtig godt. Men en dag, da jeg var ude at træne med fysioterapeuten, gik korsbåndet i stykker igen - bare ved at jeg vendte mig. Det var helt sindssygt, siger Moesgaard.

Derfor skulle han opereres igen, men korsbåndet var ikke blevet repareret ordentligt under første indgreb. Derfor skulle der gå yderligere tre måneder, til en vellykket operation kunne gennemføres - i november sidste år.

Siden da har den stået på tålmodig, langsom genoptræning, og nu - 21 måneder efter skaden opstod - er Moesgaard tilbage i omdrejninger.

- Det har givet noget hård på brystet - jeg er blevet stærk. Jeg har kæmpet sindssygt hårdt, og når man har gjort det, så er det altså ikke for sjov - så vil man det virkelig meget. Hver gang jeg er på banen, vil jeg bevise noget, siger Moesgaard.

Formen er ved at være der
Han kan mærke, at den konditionelle form er tæt på det optimale, men i forhold til kampform mangler der stadig noget. Hans forventninger til spilletid i efteråret er da også begrænsede.

- Jeg havde ikke rigtig forventet eller håbet på spilletid før jul, for de andre har virkelig bare spillet godt. 

- Så jeg har tænkt, at jeg skulle bruge vinteropstarten, hvor alle starter fra nul, til at spille mig rigtigt ind. Så al den spilletid, jeg får før jul, er ren bonus. Efter jul håber jeg at bide mig fast på holdet, siger Moesgaard.

Klaus Moesgaard har varmet op til sin førsteholdsdebut ved at spille tre reserveholdskampe i de seneste uger.

nicolai@bold.dk


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Mandag 1. juni
Søndag 31. maj