Luk

Effektive Lazio sejrede snævert over Spezia

| Serie A | 0 kommentarer

Infoboks

Spezia - Lazio 1-2
Serie A
15' 0-1 Ciro Immobile
33' 0-2 Sergej Milinkovic-Savic
64' 1-2 M'Bala Nzola

Lazio formåede kun at sende to skud inden for rammen ude mod oprykkerne fra Spezia, men begge skudforsøg gik i mål, og så kunne gæsterne trække sig sejrrigt ud af opgøret med en 2-1-sejr.

På Stadio Alberto Picco gik Spezia og Lazio ind til deres tiende kamp i dette års udgave af Serie A.

Oprykkerne fra Spezia havde efter ni kampe skrabet ti point til sig, og derfor gik hjemmeholdet ind til eftermiddagens opgør som indehaver af 14. pladsen fire point bagved dagens gæster.

Med sig ind til opgøret havde Lazio et 3-1-nederlag til Udinese i bagagen, så de jagtede oprejsning og de tre point, der kunne bringe dem op på en delt fjerdeplads.

Lazio viste efter femten minutters spil deres favoritværdighed over for oprykkerne, og på en friløber viste Ciro Immobile sin koldblodighed og trillede bolden igennem benene på Ivan Provedels i målet.

Spezia spillede sig herefter frem til flere muligheder, men det var Lazio, der på deres blot andet skudforsøg inden for rammen bragte sig yderligere i front.

Sergej Milinkovic-Savic tog sig af et frispark kort ude foran feltet, og med et resolut spark sendte han bolden direkte i kassen bagved Ivan Provedel, der på stregen ikke engang forsøgte sig på at kaste sig efter bolden. 2-0 til Lazio efter 33 minutters spil.

Spezia fortsatte deres snævre spilovertag i første halvleg, men det lykkedes dem ikke at score, og da Lazio stillede sig solidt tilbage i banen, gik mandskaberne til pause med en 2-0-føring til gæsterne.

Anden halvleg udvikledes sig til et anderledes chancefattigt opgør, og det første skud på mål blev først sendt afsted efter 64 minutters spil. Det var til gengæld et kompetent et af slagsen.

M'Bala Nzola blev sendt afsted bagved Lazios bagkæde, og efter et træk langs kanten af feltet hamrede han bolden op i modsatte hjørne til 2-1.

De to mandskaber havde umådeligt svært ved at spille sig til målchancer, og med ti minutter tilbage af opgøret var M'Bala Nzolas mål stadig det eneste skud på mål i anden halvleg.

Spezia fik mere og mere boldbesiddelse ved kampens afslutning, men det lykkedes dem ikke at omsætte boldomgangen til chancer mod Lazio, der stillede sig længere og længere tilbage i banen og holdt på deres snævre føring.

I kampens overtid blev Andreas Pereira sendt afsted langs den venstre fløj, og efter et par driblinger fandt han vej til kanten af det lille felt, hvor han fra en skarp vinkel sendte bolden i kassen. Han nåede at foretage en større jubelscene, inden målet blev underkendt for offside.

Det blev ikke til flere mål, og dermed kunne Lazio gå fra banen med en 2-1-sejr, der bringer dem op på en delt fjerdeplads.


Af Lasse Rene
Tirsdag 26. januar
Mandag 25. januar