Luk

Efter City-dom: UEFA bevarer tillid til FFP

| International | 21 kommentarer

Infoboks

FC Porto - Manchester City
Champions League gruppe C (01/12)
Oddset 4,90 3,80 1,75
bet365 4,75 4,00 1,70

UEFA har stadig tiltro til Financial Fair Play-reglerne, selvom Manchester City mandag vandt deres appelsag mod Financial Fair Play-restriktioner i den internationale domstol, CAS.

Manchester City har vundet deres appelsag i den internationale domstol, CAS, og kan deltage i Champions League de næste to sæsoner.

CAS omstøder UEFA's dom om at give klubben karantæne fra Champions League for brud på Financial Fair Play-reglerne. UEFA forsætter dog med at have fuld tiltro til Financial Fair Play på trods af den omstødte dom.

- Over de sidste år har Financial Fair Play spillet en stor rolle i at beskytte klubberne og hjulpet dem til at blive økonomisk bæredygtige, og UEFA og ECA fortsætter med at have tillid til FFP's principper, skriver UEFA på deres hjemmeside.

UEFA skriver blandt andet af CAS' afgørelse begrundes med, at flere af Manchester Citys påståede overtrædelser blev forældede. 

- UEFA noterer sig afgørelsen, der er taget af CAS, om at reducere sanktionerne for Manchester City, der var givet af UEFAs uafhængige kontrolorgan for påståede overtrædelser af UEFA's klublicens og Financial Fair Play-regler.

- UEFA bemærker, at CAS-panelet besluttede, at der ikke var tilstrækkeligt bevis til at opretholde CFCB's konklusioner i den specifikke sag, og at mange påståede overtrædelser blev forældet på grund af en tidsperiode på fem år, oplyser UEFA.

Udover, at Manchester City får lov til at spille i Champions Leauge de næste to sæsoner, bliver deres økonomiske sanktion reduceret til 75 millioner kroner. 


Af Johannes Skjøth

21 kommentarer

Janniemand 11:44          
Tja...det var vel som forventet.
En lille millionbøde som er et greb i lommen for den slags oliefinanserede klubber.
Suk...
Nickdkinter 11:48          
Skandale!
Forhammeren 11:55          
Det er trods alt de færreste klubber der kan lave det nummer.
Det kunne UEFA egentlig bare sige.
Istanbul05 11:59          
Sørgeligt...... fodbolden har i dag tabt og bliver aldrig det samme igen
pighvar 12:25          
Derfor jeg ikke gider se Premier League eller CL længere. Det handler blot om, hvis ejer der har flest penge om det så er oliesheiker, amerikanske kapitalfonde eller sportsunderholdningsfirmaer.
Blot kig på PSG. Den klub blev brugt i en studehandel mellem den franske regering og Qatar. Hvis Frankrig via Sarkozy sagde ja til VM, så var aftalen, at så skulle Qatar så også være ejer af Sarkozys favoritklub PSG. Råddent fra ende til anden.

Og jo. De små klubber skal man nok straffe, men aldrig de store, hvor milliardærerne sprøjter penge ind til deres legetøj.

Personligt vil jeg 100% hellere se en fodboldkamp på Færøerne mellem Runavik og Klaksvik end en CL-finale mellem olieklubber som City og PSG. Det ene sted lever fodbolden. Det andet sted lever det hæmningsløse pengeforbrug.

Jeg venter kun på, at den nordkoreanske stat køber en PL-klub. Iran måske når nu Qatar kan. Eller hvad med ISIS?
AlwaysRed 12:43          
Pighvar
Kunne ikke være mere enig, og det ser ud til at blive endnu værre hvis Newcastle bliver solgt til Saudi Arabien, fordi så er det bare et spørgsmål om tid, før de er et tophold som ikke kan blive straffet. Synes PL har mistet meget af charmen efter City især slog sig fast i toppen, og i dag har jeg det faktisk bedre med at Liverpool vinder PL, end hvis City vinder PL. Og det kommer fra en United fan.
Næst-klogeste. 12:44          
Dem der troede på Fair Play, må bare acceptere at Money Talks i international fodbold anno 2020.
Mandag 30. november
Søndag 29. november