Luk

Efter Dreyer-salg: Serieklub modtager penge

| bold.nyt | 8 kommentarer

Infoboks

Ribe Boldklub-formand Simon Wulff Hansen siger til LigaBold.dk, at Serie 1-klubben får solidaritetspenge grundet FC Midtjyllands salg af Anders Dreyer til Rubin Kazan. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Anders Dreyer blev i slutningen af august solgt fra FC Midtjylland til russiske Ruben Kazan, og selvom der er langt fra Ribe til Kazan, så kommer salget Serie 1-klubben Ribe Boldklub til gode.

Den 23-årige angriber spillede i Ribe, da han var 12 og 13 år, og derfor modtager Ribe Boldklub solidaritetspenge grundet FC Midtjyllands salg af Dreyer.

Det siger Ribe Boldklub-formand Simon Wulff Hansen til LigaBold.dk. Han ønsker dog ikke at oplyse om det præcise beløb, men klubben modtager pengene i rater.

- Vi har været så begunstiget af, at Anders (Anders Dreyer, red.) spillede i ungdomsrækkerne hos os i godt og vel to år. Vi har selvfølgelig været utrolig stolte over at have været med til at udvikle så dygtig en spiller. Det har vi faktisk ad et par omgange profiteret af, og så har det gavnet vores klubarbejde, siger Simon Wulff Hansen til LigaBold.dk.

Hvilket prisleje snakker vi om?

- Det ligger i et leje, hvor vi efter et svært økonomisk år kan fortsætte vores aktivitetsniveau i klubben. Som du kan fornemme, så kan jeg ikke udtale mig om det specifikke beløb, fordi det er en del af den aftale, som man har indgået, at det er sådan, som det er.

- Når vi selvfølgelig taler om en handel i den her prisklasse, er det et beløb, så kan vi tilføre vores ungdomsarbejde og generelt i klubben nogle ting. Vi satser på vores ungdomsarbejde i forhold til vores trænere og ledere og kompetenceudvikling. Det er ikke sådan, at vi opfører en ny kunststofbane eller et eller andet. Det er overhovedet ikke i den størrelsesorden.

Kompensationen svarer til en procentsats af transfersummen, og den bliver udbetalt, hver gang en spiller skifter klub. Fra spilleren er 12 til 15 år, får den respektive klub 0,25 procent af transfersummen for hvert år, spilleren har været i klubben. Når en spiller fylder 16 år, så stiger procentsatsen til 0,5 procent for hvert år, til og med spilleren fylder 23 år.

Troede, det var spam

Ribe-formanden siger, at der med til historien hører, at man troede, at der var tale om en spam-mail, da Rubin Kazan kontaktede Serie 1-klubben for at få en regning.

- Vi har en central postkasse, som en IT-mand styrer, og han måtte skrive til mig, at han troede, at der var kommet noget spam, fordi der var kommet en mail fra en russisk fodboldklub.

- De ville bare gerne have os til at tilsende en regning, og han kunne ikke rigtig forstå det. Han kender ikke noget til Anders Dreyer og fodbold, men den var god nok, at det var en mail fra Rubin Kazan, der var underskrevet af deres præsident, siger formanden og tilføjer:

- Det er lidt specielt, at når en forening af vores størrelse skal være på mailkorrespondance med Rubin Kazan, så bliver vores to verdener udstillet. Det er lidt sjovt.

Den gode historie

Ribe Boldklub har i flere omgang profiteret af Anders Dreyers talent, da klubben ad flere omgange har modtaget solidaritetspenge, blandt andet da Dreyer røg til Brighton fra Esbjerg fB i august 2018.

Formanden mener, at det er et skulderklap til det store arbejde i klubben.

- Jeg tror mest, at det er den gode historie. Anders Dreyer er ud af en årgang, der var meget talentfuld, men han er selvfølgelig den, der med længder har drevet det mest.

- Vi har også stadigvæk gode historier, hvor spillere kommer til Esbjerg og SønderjyskE, men det er selvfølgelig ikke i denne størrelsesorden, siger han og tilføjer, at han synes, at det giver et professionelt strejf i bestyrelseslokalet, når man skal håndtere klubber som Brighton, FC Midtjylland og Rubin Kazan.

Pengene for Anders Dreyer-salget har betydet noget for de tiltag, der kan blive gjort i Serie 1-klubben.

- Vi har faktisk en ret sund klub såvel sportsligt som økonomisk, og det er jeg ret stolt over at være en del af, og de her midler er kommet lidt ind fra højre. Eksempelvis har vi fra årsskiftet til sommer haft en relationspulje, hvor træneren og ledere har kunnet søge ind i for at lave ekstra tiltag dels som plaster på såret i forhold til corona og dels for at lave noget ekstra.

- Vi har regulært sat 50.000 kroner af til det, og det er noget, som vi har kunnet lade sig gøre, fordi vi har fået de her penge hen ad vejen. De er ikke øremærket på Anders Dreyers penge, men det er sådan noget, som vi kan, ved at få støtte hen ad vejen, siger Simon Wulff Hansen til LigaBold.dk.

Anders Dreyer har fået flyvende start på tilværelsen i Rusland, da det er blevet til tre kampe og tre mål. Han scorede dog hattrick i sin debutkamp.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen

8 kommentarer

JEGerUenig 15:06          
De siger 0.25 % for hvert år af transferbeløbet så 0.5% af 55 mil Ca. 275.000.00 kr til klubben. Når man selv kan lave regnestykket forstår jeg ikke det skal holdes hemmeligt hahaha.
Socialistens 15:13          
De siger 0.25 % for hvert år af transferbeløbet så 0.5% af 55 mil Ca. 275.000.00 kr til klubben. Når man selv kan lave regnestykket forstår jeg ikke det skal holdes hemmeligt hahaha.
Han kan ikke have helt styr på reglerne, hvilket er til at forstå for ulønnet arbejdskraft :).
... og til noget helt andet som nævnes i artiklen, NEJ i skal ikke bruge penge på flere plastikbaner, fodbold skal spilles på græs og der skal ikke flere tons oprevne dæk ud i naturen og ned i dyrs maver osv. og så må de steder hvor det er helt umuligt, Grønland etc. få dispensation!
RasmusRM 15:19          
Det er jo et eller andet sted bare en sindssygt fed historie. Skønt at det kommer vores små klubber til gode og dejligt, pengene går til ungdomsarbejdet, så de kan få de allerbedste rammer.

Mht. kunstgræs så er det jo en diskussion på EU-niveau, og det er lidt trist, man ikke kan finde produktet, som ikke er skadeligt og samtidig godt at spille på. Kunstgræs gør jo, at vi her i Danmark kan spille udenfor hele året :-)
KennethF 15:20          
De siger 0.25 % for hvert år af transferbeløbet så 0.5% af 55 mil Ca. 275.000.00 kr til klubben. Når man selv kan lave regnestykket forstår jeg ikke det skal holdes hemmeligt hahaha.
Er de 55 mio meldt officielt ud? Hvis ikke, kan han jo naturligvis ikke udtale sig om beløbets størrelse.
JEGerUenig 15:58          
Er de 55 mio meldt officielt ud? Hvis ikke, kan han jo naturligvis ikke udtale sig om beløbets størrelse.
Så vidt jeg har forstået blev de 55 mil leaked igennem insider viden fra den Russiske klub.. så hvor officielt det er kan jeg ikke udtale mig om, men taget i betragtning det var det præcis samme beløb der blev snakket om i alle russiske nyheder og ikke lidt forskellige ca beløb,

Tror jeg godt du kan regne med den god nok..
DansPlast 16:07          
Apropos kunstgræsbaner.
For et par år siden havde COOP plastikposer som de hævdede var lavet af sukkerrør, 100% biologisk nedbrydelige og som undertegnede har forstået det ikke til skade for miljøet. Måske har de dem stadig. Har dog ikke set dem længe da jeg bruger net/rygsæk.
Hvis oplysningerne på poserne var sande tyder meget på man kan lave bæredygtig plastik så vi kan undgå den store risiko det ellers udgør for miljøet.
Kunstgræsbaner er den største synder m.h.t. mikroplast i naturen.
Esbenbanan 16:34          
Lidt synd at reglerne ikke tilgodeser Bramming hvor han spillede frem til han var 12 år. Det ser jeg da som et større arbejde end at have haft ham i 2 år..
Søndag 17. oktober
Lørdag 16. oktober