Luk

Efter Newcastle-salg: Amnesty kræver møde

| Premier League | 13 kommentarer

Infoboks

Crystal Palace - Newcastle
Premier League (23/10)
Oddset 1,92 3,55 4,00
bet365 1,90 3,60 4,00

Amnesty International har anmodet om et møde med Premier League-chefen Richard Masters efter salget af Newcastle United til det saudiarabiske konsortium PIF.

Amnesty International har været meget kritiske omkring salget af Premier League-klubben Newcastle United til det saudiarabiske konsortium PIF - et land, de har anklaget for manglende respekt for menneskerettigheder.

Hos Amnesty UK har de nu sendt et officielt brev til Premier League, hvori de anmoder om et møde med PL-chefen Richard Masters.

Amnesty har fra begyndelsen været imod salget af Newcastle til PIF.

De ønsker nu en forklaring på, hvordan det kan ske, at den test, som ejere og direktører hos Premier League-klubber skal bestå, slet ikke inkluderer noget omkring menneskerettigheder.

- Fodbold er en global sport på en global scene. Sporten skal hurtigt opdatere sine regler omkring ejere og dermed stoppe de mennesker, som er involveret i disrespekt overfor menneskerettigheder, fra at kunne købe adgang til passionen og glamouren i engelsk fodbold, skriver chefen for Amnesty UK, Sacha Deshmukh, i brevet ifølge Sky Sports.

- Vi håber, at Richard Masters kan se, at det at lave ejerskabsregler i fodbold i overensstemmelse med menneskerettigheder kun kan være en god ting for sportens fremtid.

Amnesty sendte en opdateret test omkring ejerskab til Premier League i juli, da rygterne omkring salget af Newcastle United begyndte.


Af Alexander Thygesen

13 kommentarer

uden_benskinner 13:02          
tak amnesty for stadig at tage fodbolden seriøst.
ToonInStoke 13:04          
Og hvad vil de bruge den forklaring til? Premier League er for længst over den tærskel der hedder moral og etik. Amnesty protesterede også højlydt mod Man City for 10-15 år siden. Mon ikke Masters giver dem en sludder for en sladder.
UTG-1986 13:14          
Jeg tror ærlig talt ikke Amnesty går synderligt meget op i fodbold.
MistGoose 13:22          
tak amnesty for stadig at tage fodbolden seriøst.
Jeg tror nærmere, at Amnesty tager menneskerettighederne seriøst og blæser fodbolden et stykke.

Men mon ikke PL viser dem papiret hvor der står kronprinsen ikke har styring med Newcastle og alle går derfra glade. Inklusiv bin-Salman
DanishBhoy 13:25          
så længe at de fleste lande inklusiv Danmark gladeligt sælger våben til Saudi som de så bruger i fx Yemen uden at der bliver hævet mange øjenbryn, så er et køb af en fodboldklub småting
GammelMand 14:06          
Aboslut til grin.. Hvorfor klager de ikke over de andre som er eget af mellem østiske lande såsom Man City, Everton, PSG, Aston Villa eller Wolves som er eget af Kina?
Martinovic 14:08          
Jeg drømmer om, at vi en skønne dag kommer tilbage til den tid med nationale ejere. Desværre hører det nok fortiden til.
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober