Luk

Efter pause: Silberbauer sigter mod Danmark

| Canadian Championship 1 | 0 kommentarer

Infoboks

Godt fire måneder efter sit brud med canadiske Pacific FC er Michael Silberbauer helt klar på et nyt job, og han tager umiddelbart familien med tilbage til Europa og formentlig Danmark.

Den tidligere landsholdsspiller Michael Silberbauer blev i 2018 udnævnt som canadiske Pacific FC's første cheftræner nogensinde i den spritnye Canadian Premier League.

Silberbauer hjalp sit meget unge hold til en midterplacering, men afbrød også samarbejdet før sæsonens sidste kamp på grund af uenigheder om den fremtidige retning for holdet og klubben.

Blandt andet en familieforøgelse i december har holdt familien Silberbauer i Canada, men efter at have sonderet terrænet og snakket med interesserede bejlere er kursen nu sat mod Danmark.

- Jeg har kigget mig omkring herovre, men der er ikke kommet så meget ud af det, så nu har vi valgt at sige, at vi gør klar til at flytte tilbage, og lige nu sigter vi mod Danmark, siger Silberbauer til bold.dk og tilføjer om sine muligheder i Canada og USA:

- Der har været lidt forskelligt. Blandt andet nogle stillinger som teknisk direktør. De lød spændende nok, men jeg vil nok gerne prøve at træne lidt mere, inden jeg eventuelt går den vej. Og til syvende og sidst savner jeg også den europæiske kultur.

Silberbauer har tidligere over for bold.dk erklæret sig meget åben for de forskellige stillinger i fodboldverden, og sådan er det i princippet stadig, selv om han ikke umiddelbart skal være teknisk direktør.

- Det skal nok bare helst være noget, hvor man er tættere på fodbolden, end en teknisk direktør er. Jeg er stadig meget åben, men jeg har også brugt min pause på at udvikle mig, og jeg tror ikke, at jeg er helt færdig med færdig at træne eller noget i den retning.

Udviklende pause

Silberbauer er ikke helt på bar bund, når han vender tilbage til Europa og Danmark.

- Der har været en masse snak frem og tilbage, men ikke så meget konkret endnu. Jeg vil også gerne have, at det hele passer sammen. Jeg vil helst ikke tage et job bare for at tage et job.

- Det skal helst være et job, hvor både jeg og klubben synes, det er et godt match. Jeg har på den måde ikke haft så travlt med at tage noget, men jeg kan også godt mærke, at nu vil jeg også gerne i gang igen, siger Silberbauer og tilføjer om sin pause:

- Det er første gang, at jeg har stået i denne situation, hvor man lidt tænker; 'Hvad skal der ske?'. Det er nyt og anderledes for mig, men det har egentlig også været meget sundt at have tid til at læse op på nogle ting og se noget lidt andet fodbold, end man plejer.

- Jeg har lidt skiftet holdninger til nogle ting, og på den måde har det været udviklende for mig. Men nu er der også gået så lang tid, at nu vil jeg gerne i gang igen, siger Silberbauer.

38-årige Silberbauer spillede 25 landskampe for Danmark, og han var assistenttræner i schweiziske Biel-Bienne og siden FC Luzern efter sit karrierestop i 2015.


Af Mikael Blond
Fredag 22. oktober