Luk

Efterårs-pokalfinale med fans var ikke et tema

| Sydbank Pokalen | 9 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - Silkeborg
Superligaen Grundspil (07/06)
bet365 1,80 3,90 4,00
NordicBet 1,94 3,70 3,70
Oddset 1,90 3,80 3,85
YouBet 1,87 3,80 3,90

Divisionsforeningen ærgrer sig over udsigten til tomme finaletribuner i Esbjerg, men kunne ikke skubbe pokalfinalen til efteråret.

Torsdag meldte Divisionsforeningen ud, at årets pokalfinale i Esbjerg skal spilles den 1. juli.

Det betyder også, at kampen bliver uden tilskuere på lægterne, da store forsamlinger, som det ser ud nu, tidligst er tilladt igen fra 1. september.

Det ærgrer Divisionsforeningen, at pokalfinalen ikke bliver den festdag, det normalt er.

- Det er på ingen måde optimalt at spille en pokalfinale uden tilskuere, siger marketing manager for Sydbank Pokalen hos Divisionsforeningen Anders Rygaard til bold.dk. 

- Pokalfinalen er den største enkeltstående kamp mellem to klubber i Danmark, og det plejer at være en festdag og en dag, som finaleholdenes fans kan huske i lang tid.

- Det er først og fremmest rigtig synd for Esbjerg, som har fået tildelt pokalfinalen, men at der ikke kommer tilskuere, og så er det også rigtig synd for fans af de to klubber, som kommer i finalen.

Efterårsfinale ikke en mulighed

Hvis finalen skulle have været spillet med tilskuere, skulle den som udgangspunkt tidligst ligge i september.

Det har aldrig været et tema af afvikle kampen så sent, slår Rygaard fast.

- Jeg ved, der har været rygter, men faktum er, at der er en UEFA-plads på spil i pokalturneringen, og der er en dato for, hvornår vi skal melde vores hold til UEFA-turneringerne, så det giver sig selv, at den ikke kan spilles så sent.

- Vi har Covid-19 lige nu, og alt er utroligt usikkert. Pokalfinalen ligger 1. juli, og det virker som om, at der hele tiden sker nye tiltag, så vi kan da håbe på, at miraklernes tid ikke er fordi, men at der kan komme nogle fans på stadion, også selvom det ikke bliver fyldte tribuner.

Mens Divisionsforeningen torsdag meldte datoen for pokalfinalen ud, er det fortsat ikke fastsat, hvornår på dagen onsdag den 1. juli kampen skal spilles.

- Vi skal i dialog med rettighedshaveren om kamptidspunkt, men den dialog er vi ikke startet endnu.

- Når vi kommer tættere på, taler vi med dem om det, og så finder vi det optimale tidspunkt. Det er en hverdagsaften, så det bliver nok et senere tidspunkt, end vi er vant til på Kristi Himmelfartsdag, siger Rygaard til bold.dk.

SønderjyskE, AC Horsens, AaB og AGF er de fire tilbageværende hold i turneringen.

Støt AaB og fanscenen gennem fanprojektet: AaB er det hele værd


Af Mikkel Nøhr

9 kommentarer

ulricht 10:55          
Skulle man give næste års pokalfinale til Esbjerg også? Eller kan det blive i Parken i 2021? Det er 4 uger og 2 dage før den første EM kamp.

Uanset kunne Esbjerg være en mulighed som en kompensation. Ærgerligt at have vundet den finale og så leve med en tom tv fest.
salling23 10:58          
Det med pladsen i europa kunne løses som Jakob Nielsen havde foreslået.
Træk lod mellem de to finale hold om pladsen og spil kampen med tilskuere senere
TheXfmf 11:27          
Tjaeh. Men der er jo ingen garanti for at der igen må komme tilskuere på stadion i efteråret. Tænker det er fint nok bare at få den afviklet, selvom det selvfølgeligt er ærgerligt.
Istanbul05 11:35          
Har du tabt sutten sallin23 ?? skulle man så sende det hold som vinder lodtrækningen ud i Europa med den risiko for at de måske er det tabende hold i finalen..... så er det jo fuldstændig ligemeget at vinde finalen eller overhovedet at afvikle den
Snigskytten 11:51          
Som Istanbul siger, har man trukket lod om Europa pladsen, er det (næsten) lige meget og afvikle den, det skulle kun være for a finde en vinder så
Kick and rush 11:58          
Istanbul og Snigskytten, som GF fan er jeg mere eller mindre ligeglad med Europa. Til gengæld vil pokaltitlen betyde uhørt meget. Derfor vil jeg med glæde udsætte en finale til der kunne være tilskuere. Jeg tror dog ikke at der kommer tilskuere på stadion i 2020, men at kampens primære betydning er om man kommer i Europa er helt forkert, og Salling har derfor ikke tabt sutten. I øvrigt et irriterende udtryk.
Istanbul05 12:30          
Kick and rush, det viser jo bare og bekræfter os alle i hvor kloge GF fans er..... op i røven med den skide pokal, det er sku da pengene og pointene i Europa som er vigtigt for dansk fodbold
Torsdag 4. juni
Onsdag 3. juni