Luk

Eftertragtet Jesper C: Rette tid med udlandet

| International | 2 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - Lyngby
Superligaen Nedrykningsspil (17/05)
Oddset 2,05 3,80 3,40
bet365 1,95 3,80 3,30

Jesper Christjansen er taknemmelig for sin afslutning i Lyngby og glæder sig til opholdet i NSI Runavik, som han valgte trods stor interesse fra andre klubber.

Midtbanespilleren Jesper Christjansen er fortid i Lyngby, da han denne sommer har sagt farvel til klubben efter seks år med både oprykninger, nedrykning, Superliga-bronze og europæiske kampe. 

Christjansens kontrakt løber ud denne sommer, og efter et svært forår, hvor han kæmpede med en drilsk skade, var det trods nogle hårde måneder en regulær drømmeafslutning for den tidligere profil, da Lyngby i sidste uge sikrede sig en ny sæson i 3F Superligaen.

- Afslutningen i Lyngby kunne ikke være skrevet meget bedre, siger Christjansen til bold.dk. 

- Det var selvfølgelig mærkeligt ikke at være en del af holdet, som jeg ellers har været længe, men det var rart at kunne bidrage og være en del af de sidste afgørende kampe.

- At kunne aflevere klubben i Superligaen og den oplevelse, jeg fik til festen bagefter, hvor jeg talte med en masse af klubbens fans, kunne ikke være bedre.

Føler sig værdsat

32-årige Christjansen nåede 173 kampe for Lyngby, men spillede blot tre kampe i foråret.

Han har været taknemmelig for sin tid i klubben, som han kom til fra Brønshøj i 2014, men glæder sig nu til en frisk start i NSI Runavik.

- Jeg kigger tilbage på seks gode år i klubben, og det vil altid betyde mere for mig end den afslutning, jeg fik, hvor jeg jo desværre ikke spillede så meget.

- Jeg følte mig måske lidt uden for i den sidste tid i Lyngby, og derfor har det været sindssygt rart at mærke forventningerne i min nye klub.

- Træneren og flere af spillerne har allerede skrevet til mig, at de glæder sig til, at jeg kommer derop, og det betyder selvfølgelig en masse.

- Jeg føler mig virkelig velkommen og allerede meget værdsat. Det sætter jeg meget stor pris på.

Mange henvendelser

Jesper Christjansen forklarer, at skiftet til NSI Runavik kom på plads ud af ingenting, og at det gik hurtigt på grund af en tidlig deadline. 

- Det er virkelig gået stærkt. Transfervinduet deroppe lukker nu her, så de var lidt under tidspres.

- Klubben skrev direkte til mig, og så klarede vi det selv. Direktøren i klubben er på sommerferie i Danmark, så jeg har skrevet under på kontrakten her i København, siger Christjansen, der som transferfri mærkede stor interesse fra flere klubber:

- Det lod lige vente på sig i nogle dage, hvor der ingenting skete, og jeg nåede da at tænke, om min telefon var gået i stykker, siger han med et grin.

- Men som min gode ven Jeppe Kjær sagde til mig, handlede det om at have is i maven, og lige pludselig kom der en hel del henvendelser og tilbud, og det var rart at vide, at der er klubber derude, som gerne vil have mig.

- Jeg talte med alle klubber og sagde, at jeg havde mod på at prøve en tur til udlandet, og det kunne de alle forstå, og som vi talte om, kan vi måske tale igen til december, når min nye kontrakt udløber.

- Her og nu tænker jeg ikke på, hvad der skal ske efter nytår. Jeg tænker kun på at nyde denne oplevelse og gøre det bedst muligt for Runavik, og så må vi se, hvad der skal ske bagefter.

Topkamp på søndag

Jesper Christjansen har en fortid i LFA, Frem, Hvidovre og Brønshøj, så det er første gang, han prøver at skifte til en udenlandsk klub.

Det har ikke været uden udfordringer at få det til at hænge sammen, men med hjælp fra familien er det gået op. 

- Jeg har længe gerne villet prøve at komme til udlandet, og nu fik jeg en god mulighed med en kontrakt på mindre end fem måneder, og det passer perfekt. 

- Jeg talte med min kæreste og børn om det, og vi blev enige om, at det er noget, vi bare må prøve.

- Det er svært at få til at gå op, for min kæreste har en frisørsalon og har bookede aftaler de næste fire måneder, mens min søn skal til at starte i tredje klasse, så det stod ikke skrevet i kortene, at det skulle ske nu, men hun og børnene kommer lidt op til mig i perioder.

- Ender det med, at det er noget rod, kan vi sige, vi har prøvet det, og så kan vi se på noget andet efter nytår. Jeg tror bare, det bliver en fed oplevelse, siger Christjansen, som tager til Færøerne tirsdag eller onsdag i denne uge.

- Vi har kamp mod topholdet på søndag. Så jeg håber på at kunne få trænet nogle gange med holdet, og så regner jeg med at skulle spille søndag.

- Nu er beslutningen truffet, og kontrakten skrevet under, så nu vil jeg bare gerne derop. Jeg glæder mig og ser virkelig frem til at ny og anderledes oplevelse, siger Christjansen til bold.dk. 

Jesper Christjansen nåede 85 Superliga-kampe for Lyngby.

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Mikkel Nøhr
Mandag 10. maj