Luk

Egypten snuppede førstepladsen foran Ghana

| Africa Cup of Nations | 1 kommentar

Infoboks

Egypten - Ghana 1-0
Africa Cup of Nations Gruppe D
11' 1-0 Mohamed Salah
Uganda - Mali 1-1
Africa Cup of Nations Gruppe D
70' 1-0 Farouk Miya
74' 1-1 Yves Bissouma

Mohamed Salahs frisparksperle sikrede Egypten en 1-0-sejr over Ghana, som sendte egypterne videre på førstepladsen. Ghana er videre som toer i gruppen.

Onsdag aften skulle de sidste hold skilles fra bukkene i Africa Cup of Nations, da holdene i gruppe D skulle i aktion. Egypten og Ghana tørnede sammen og de to skulle afgøre, hvem der skulle videre fra gruppen som etter. Egypten havde brug for minimum et point for at sikre videre deltagelse, mens Ghana allerede havde sikret sig avancement med to sejre.

Roma-spilleren Mohamed Salah sikrede egypterne et godt udgangspunkt i kampen, da han efter bare 11 minutter kanonerede et frispark op i det lange hjørne til 1-0.

Ghana havde også muligheder og særligt Christian Atsu fra Newcastle blev bragt i farlige positioner, men uden det kastede scoringer af sig.

Egypten holdt 1-0 hjem og sikrede sig dermed førstepladsen i gruppen, mens Ghana går videre som toer.

Gruppens anden kamp stod mellem Uganda og Mali. Her jagtede Uganda deres første point i gruppespillet og det fik de. I denne kamp forløb første halvleg uden scoringer, men dødvandet blev brudt i anden.

Farouk Miya bragte Uganda i front, da han huggede til bolden et par meter uden for feltet og kunne se den gå i mål oppe i det ene hjørne. Det var Ugandas første mål ved Africa Cup of Nations siden 1978.

Føringen holdt dog ikke længe, for få minutter senere bragte Mali balance i regnskabet. Yves Bissouma ville ikke stå tilbage for Ugandas flotte scoring, så han hamrede et frispark langt udefra i kassen til 1-1, som også blev kampen resultat. Begge hold er ude af turneringen.


Af Nanna Møller Karlsen
Fredag 22. oktober
Torsdag 21. oktober