LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Egyptens Elneny løber solen sort

| VM | 7 kommentarer
Egyptens Elneny løber solen sort
Foto: Getty Images
Mohamed Elneny er en yderst vigtig brik for Egypten, og hans tidligere holdkammerat Daniel Høegh beretter om en hårdtarbejdende spiller, der leverer bedst, når der er meget på spil. 

VM-bolden ruller i Rusland, og bold.dk tegner i den anledning en stribe profiler af nogle af de 736 spillere ved slutrunden.

Hos Egypten må Mohamed Elneny betegnes som den næststørste profil efter stjernen Mohamed Salah, og med i alt 61 landskampe er midtbanespilleren en af de mest erfarne på holdet trods hans alder på 25 år.

Derfor er hans tidligere holdkammerat fra tiden i Basel, Daniel Høegh, heller ikke i tvivl om, at han får en vigtig rolle ved VM-slutrunden, hvor Egypten fredag starter ud med en kamp mod Uruguay.

Den danske forsvarsspiller, der nu spiller i Heerenveen, nåede at spille et halvt år med Elneny i Basel, og Høegh har kun positive ting at sige om midtbanespilleren, der i deres fælles tid i  Schweiz altid leverede godt, når der var meget på spil. 

- Han var en af de spillere, som de snakkede om i klubben på forhånd, da jeg kom til Basel. Jeg havde godt hørt om en egyptisk landsholdsspiller, som var en af nøglespillerne på holdet, men mere kendte jeg selvfølgelig ikke til ham.

- Mit førstehåndsindtryk af ham var egentlig, at han ‘bare’ var en af mange gode spillere på holdet, men som sæsonen udviklede sig, så var han en af dem, der skilte sig ud. Han havde en egenskab til altid at løfte niveauet yderligere, når der var meget på spil i de store kampe.

- Det tror jeg også, at det var det, der i sidste ende kastede et skifte af sig. På de rigtige tidspunkter leverede han nogle rigtig flotte kampe. I min tid i klubben udviklede han sig stille og roligt til at blive en af vores bedste spillere, siger han til bold.dk. 

Derudover er Mohamed Elnenys største styrke ifølge Daniel Høegh hans enorme løbearbejde, der betyder meget for de mere offensive holdkammerater. 

- Han er en spiller som elsker spillet, og han bliver tosset og frustreret, når bolden bevæger sig i de forkerte luftlag. Han vil gerne spille langs græsset, og han har også en rigtig god pasningsfod og er sikker på bolden. 

- Hans største styrke er, at han løber solen sort, og han går nærmest aldrig tør for kræfter. Han laver det arbejde, som bare er vigtigt på en midtbane. 

- Hans job i Basel var at lave et kæmpe løbearbejde, og så give lidt mere plads og frihed til de mere offensive spillere, og han var bare sindssyg vigtig for os.

Daniel Høegh husker en episode fra sin start i Basel, hvor Elneny viste et eksempel på sine utrolig fysiske evner. 

- Jeg havde fornøjelsen af at dele værelse med Elneny på den første træningslejr, da jeg var kommet til klubben, og det var en super behagelig oplevelse. 

- Han holdte ramadan på det tidspunkt, og selvom vi trænede i 30 grader og han ikke spiste om morgenen, gjorde det heller ikke noget ved hans løbeindsats på banen, siger Høegh. 

I Mohamed Salah har Egypten en stor stjerne, så selv om han formentlig vil overskygge Elneny til slutrunden, såfremt han bliver klar, så kan man ikke underkende midtbanesliderens arbejde. 

- Selvom han ikke er en så opsigtsvækkende spiller, som man ligger mærke til ved første øjekast, så var han bare en super vigtig spiller for os, og det synes jeg også, at man har set for Arsenal, hvor jeg har set ham spille et par gode kampe, når han har fået chancen, siger han.

Fakta - Mohamed Elneny

Alder: 25 år

Kampe/mål for Egypten: 61/5

Blev hentet fra hjemlandet til Basel i 2013, og han nåede at spille 150 kampe inden han i januar 2016 skiftede til Arsenal, som han indtil nu har spillet 72 kampe for. 

Vandt fire schweiziske mesterskaber i fire forsøg. 

Fik landsholdsdebut for Egypten som 19-årig i 2011 mod Sierra Leone. 

Var i 2012 med for Egypten ved OL i London.

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Casper Dalsten
Onsdag 23. januar