LeoVegas.dk ready? betfair Gratis Chance Casino24 Advertisement

Eks-Hobro-kant har tørnet ud for Aserbajdsjan

| EM U21 | 0 kommentarer
Eks-Hobro-kant har tørnet ud for Aserbajdsjan
Foto: Dannie Rosenkrantz
Den tidligere Hobro IK-spiller Onur Albayrak fik i løbet af 2017 flere kampe for Aserbajdsjans U21-landshold. Han har tidligere spillet på de danske U17- og U18-landshold.

21-årige Onur Albayrak har i sine U17- og U18-år spillet landskampe for Danmark. Siden da er det ikke lykkedes ham at komme ind i DBU-varmen, og nu har han prøvet sig af i et andet lands tjeneste. 

Kantspilleren har nemlig en farfar, som engang har boet i Aserbajdsjan, hvor han også tilegnede sig et pas, og det har betydet, at Albayrak har haft mulighed for at spille for netop Aserbajdsjan.

Og sidste sommer fik han sin debut.

- Jeg blev kaldt ind til to testkampe mod Tjekkiet i Østrig, fordi de gerne ville se mig an. Jeg spillede rigtig godt i den ene og lavede endda en assist, siger Albayrak til bold.dk.

Svær tid i Hobro
Klubmæssigt har Onur Albayrak haft det svært under Thomas Thomasberg i Hobro IK i det seneste år, og efter efterårssæsonen blev hans kontrakt ophævet.

Faktisk har han ikke spillet en eneste førsteholdskamp i det seneste år.

- Så det var en både en god mulighed for at vise mig frem, men også en god mulighed for at få lov at spille noget fodbold, siger Albayrak.

- Det er et stort klap på skulderen, for jeg spillede måske to reserveholdskampe i løbet af foråret sidste år, og alligevel gik jeg ind og leverede en rigtig god kamp mod Tjekkiets U21-landshold.

- Så det var en anderkendelse at komme med, og jeg er rigtig glad  for, at jeg fik muligheden, siger Onyr Albayrak.

Har ikke valgt side
Den 21-årige kantspiller gjorde det så godt, at han blev udtaget igen. Den 31. august spillede han en halvleg mod Israel i EM-kvalifikationen, og 5. september spillede han hele kampen mod Irland i samme kvalifikationsturnering.

- Det var en fed oplevelse. Jeg synes, det var rigtig fint, og jeg havde mulighed for at vise mig frem i en periode, hvor jeg har haft brug for at få noget spilletid, siger Albayrak.

Onur Albayrak har tidligere spillet i Randers FC og Vatanspor og står lige nu uden kontrakt. Han har som sagt spillet for Danmark på U17- og U18-niveau, og de nylige optrædender på Aserbajdsjans landshold skal ikke ses som et endegyldigt fravalg af Danmark.

- Det første, jeg tænkte, da U21-landsholdet kom på bane, var, at det var fedt overhovedet at være i betragtning. Jeg var ret overbevist om, at jeg ikke var i nærheden af at være i betragtning til hverken Danmark eller Tyrkiet, som jeg også kan spille for.

- Men det  var jeg i Aserbajdsjan, så det var en mulighed for at vise mig frem, som jeg ikke ville have fået i dansk regi.

- Men det er jo også sådan, at man i U21-regi stadig har mulighed for at vælge side, fordi det først er som A-landsholdsspiller, man bliver låst. Så jeg vil ikke sige, at jeg på den måde har lagt mig fast på et land, og jeg tror ikke, jeg er i betragtning til særlig meget lige nu, så det tager jeg senere, hvis det bliver aktuelt.

En stor scene
Derimod nyder Onur Albayrak, at han har mulighed for at vise sig frem på landsholdsniveau.

- Det er en stor scene, hvor man kan blive set, og hvor man kan få nogle kampe i benene. Jeg så det som en god mulighed for netop at vise mig frem, for jeg låser mig jo ikke, siger Albayrak, som fik sig en fin oplevelse med landsholdet.

- Det var meget anderledes i forhold til det, jeg har været vant til. Da jeg spillede for Danmark, kendte jeg jo kulturen ind og ud og kunne snakke med alle, så det var altid meget nemt.

- Derovre var det bare anderledes i forhold til kultur osv. Sådan er det bare. Det er lidt udisciplineret på en eller anden måde. Det er som om, der er lidt mere styr på det omkring de danske landshold, hvor det er lidt mere professionelt.

- Men det er et land, der er i udvikling, og man kan sagtens se, at der er ved at ske nogle ting omkring fodbolden derovre. Det kan man eksempelvis se på Qarabag, som er kommet i Champions League.

- Så det går fremad, men der mangler helt klart stadig noget i forhold til at  være på dansk niveau, sige Onur Albayrak.

Faldt fint til
Landstræneren i Aserbajdsjan havde i samme ombæring som udtagelsen af Albayrak også udtaget flere andre spillere med europæisk baggrund.

Keeper Mustafa Özhitay, som gør sig i tysk fodbold, var med. Det samme var Serkan Baloglu, som på det tidspunkt var i Stuttgart, og Ozan Kökcü, som var i Feyenoord.

- Så vi var fire, der egentlig har tyrkisk baggrund, men langt ude har noget tilknytning til Aserbajdsjan, siger Albayrak, som faldt nogenlunde til i landsholdslejren.

- Jeg synes, det  var lidt svært i starten, men jeg havde mit eget hotelværelse første gang, så der var jeg meget. Vi snakkede ikke samme sprog, og det skulle foregå på engelsk, hvilket de ikke var de skarpeste til.

- Men da jeg var der anden og tredje gang, så var det nemmere, og det hjalp, at der var nogle andre fra Europa også, siger Onur Albayrak.

Vil med igen
Den nu klubløse kantspiller blev ikke udtaget, da Aserbajdsjan i oktober og november spillede EM-kvalifikationskampe mod Tyskland og Kosovo, men han tror på, at han kan komme med igen.

- Jeg tror, jeg står rigtig fint, men jeg tror så også, at de gerne vil have, at jeg spiller et eller andet sted, før de hiver mig ind igen, siger Albayrak, som lige nu er på prøve i Skive IK.

- Der kom ny træner lige efter, jeg var med sidst, og han har så ikke valgt mig i de seneste kampe. De har givet udtryk for, at de vil kigge på mig, men det kræver selvfølgelig også, at jeg lige finder en klub.

- Det er bestemt en ambition for mig at få flere kampe for Aserbajdsjan, siger Onyr Albayrak.

Førsteprioriteten er lige nu at finde en klub, der vil bruge ham, og Albayrak har tidligere udtalt, at han håber at få en kontrakt i Skive. Aserbajdsjan spiller landskamp igen 22. marts mod Kosovo.

nicolai@bold.dk

Stream FCK's Europa League-kvalifikation eksklusivt på Eurosport Player Få 7 dages gratis adgang nu
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Onsdag 18. juli
Tirsdag 17. juli

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

OB køber Janus Drachmann i FCM
Onsdag 18. juli kl 08:56
Utilfreds Gerrard: Fandens meget at arbejde på
Onsdag 18. juli kl 08:06
Medier: Liverpool sprænger banken for Alisson
Onsdag 18. juli kl 13:07
Martin Hansen får to år i Basel
Tirsdag 17. juli kl 18:45
Van der Vaart træner med i Esbjerg
Onsdag 18. juli kl 10:52

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Avis: Hjulsager på blokken i Brøndby
Torsdag 12. juli kl 13:51
Van der Vaart tilbudt kontrakt i Esbjerg
Fredag 13. juli kl 15:06
Ny Brøndby-angriber imponerer Fisker
Torsdag 12. juli kl 16:33
Jannik V: Jeg koster 186 millioner
Fredag 13. juli kl 12:14
Avis: BIF har afvist Mukhtar-bud på 18 mio.
Fredag 13. juli kl 06:26
Djiby Fall bombede for Hobro i testsejr
Mandag 16. juli kl 15:44
Officielt: Liverpool henter Shaqiri
Fredag 13. juli kl 22:10
Skarpe Horsens nedlagde FCK efter drama
Mandag 16. juli kl 19:57
Griezmann er stolt af Barcelona-afvisning
Tirsdag 17. juli kl 10:46
Kaiser: Ingen tilbud fra top seks-klubber
Mandag 16. juli kl 07:08
Hjulmand overvejer at rotere mod Cliftonville
18:20
Medier: Liverpool sprænger banken for Alisson
18:19
FCK - Et styk sæson med ekstra lort, tak!
18:19
Officielt: Liverpool henter Shaqiri
18:18
Tevez: Messi er Argentinas sjæl
18:17
Officielt: Liverpool henter Shaqiri
18:16
Sarri vil holde på Hazard og de øvrige profiler
18:16
Sarri vil holde på Hazard og de øvrige profiler
18:15
Solbakken forcerer: Bjelland aktuel mod KuPs
18:13
Officielt: Liverpool henter Shaqiri
18:13
F.C. Internazionale - nu med CL
18:12
Medier: Liverpool sprænger banken for Alisson
18:08
Medier: Liverpool sprænger banken for Alisson
18:08
Cykeltråden - GvA!
18:07
Tevez: Messi er Argentinas sjæl
18:07
OB køber Janus Drachmann i FCM
18:07
Cykeltråden - GvA!
18:06
Ståle om nedtur: Der findes ingen undskyldning
18:05
Cykeltråden - GvA!
18:04
Sarri vil holde på Hazard og de øvrige profiler
18:04
LIVERPOOL F.C.
18:03
Cykeltråden - GvA!
18:03
AC Milan - Med håb om bedre tider
18:02
AC Milan - Med håb om bedre tider
18:02
Cykeltråden - GvA!
18:00