Luk

EL: Godt og skidt nyt for DK's UEFA-rangering

| Europa League | 8 kommentarer

Infoboks

Europa League-resultaterne flaskede sig ikke helt med danske briller, da flere nationer nu fortsat kan overhale Danmark på UEFA's koefficientliste. Nærmeste forfølger, Serbien, røg dog ud.

Set med danske briller, så var det både godt og skidt, hvordan Europa League-resultaterne spillede sig ud torsdag.

Danmark er nemlig nu fortsat i fare for at miste sin plads i top 15 på UEFA's koefficientliste, og den er særdeles vigtig, fordi den giver to pladser i Champions League-kvalifikationen, én plads i Europa League-kvalifikationen og to i Europa Conference League i 2022/23-sæsonen – det kan du læse mere om her.

Torsdagens resultater udspillede sig således, at fire af de seks nationer, der inden torsdagens afgørende kampe kunne hente Danmark, fortsat har et hold med i Europa League til at samle point i koefficient-regnskabet.

Det drejer sig om:

17. Schweiz - Young Boys (slog Bayer Leverkusen ud)
18. Kroatien – Dinamo Zagreb (slog Krasnodar ud)
19. Tjekkiet - Slavia Prag (slog Leicester ud)
20. Grækenland – Olympiakos (slog PSV ud) 

Det kræver dog fortsat ganske pæne resultater i turneringen for de fire hold, hvis nationerne skal gå forbi Danmark på koefficientlisten.

Danmark er i øjeblikket nummer 14 på koefficientlisten, mens Cypern er nummer 15, hvorfor det kræver, at to af de tilbageværende nationer skal gå forbi Danmark for at sende os ud af top 15. 

Cypern har ingen hold tilbage i turneringen, mens Danmark torsdag kunne glæde sig over, at Serbien, der er nummer 16 fik Røde Stjerne sendt ud af turneringen.

Teoretisk kunne Maccabi Tel Aviv også have nået Danmark inden torsdagens kampe, men det israelske hold blev sendt ud af Shakhtar Donetsk.


Af Jonas Dalgård

8 kommentarer

Ravnen88 09:01          
Så efter runden igår har forfølgerne

Serbien 27.000 P og er ude
Schweiz 26.325 P
Kroatien 26.075 P
Grækenland 26.000 P
Tjekkiet 25.800 P
Israel 24.375 P og er ude

Derudover er Norge med, med de er næsten 4.000 Point efter Israel så de har laaang vej.

Så en dårlig lodtrækning til Young Boys og især Dinamo Zagreb som jeg synes ser stærke ud, er vigtigt.

Hold som er tilbage:

England: Tottenham, Arsenal, Manchester
Spanien: Granada og Villareal
Italien: Roma og Milan
Holland: Ajax
Skotland: Randers
Ukraine: Kiev og Shaktar
Samt ovenstående lande som er under DK
Harlem 10:23          
Sørgeligt at vi skal være afhængige af andre lidt en falliterklæring.

Men ikke overraskende.
Midtjylland<3 10:24          
@Harlem

Man er altid afhængige af andre, med mindre man vinder alt
henoch 11:25          
Så vidt jeg kan regne ud, så skal Schweiz have 7 point for at gå forbi Danmark (man får 2 point for en sejr, et point for en uafgjort og 1 point i bonus for henholdsvis kvart-, semi- og finale). Det vil sige, at Schweiz kan gå forbi, hvis de kommer i semi-finalen (f.eks. sejr og uafgjort i 1/8 finalen, to uafgjorte og samlet videre i kvartfinalen). Kroatien, Tjekkiet og Grækenland skal have 12 point for at gå forbi Danmark. De skal formentlig i finalen (f.eks sejr og uafgjort i 1/8, sejr og uafgjort i kvartfinalen, sejr og uafgjort i semifinalen). Og skal Danmark miste 15.-pladsen, så skal 2 hold altså gå forbi. Med alle de store hold, der er tilbage fra de store nationer, har jeg meget svært ved at se det ske.
albanoah 11:27          
Ravnen88: det du skriver er bedre skrevet end bold.dk sin amatør agtige journalist. Muligvis i burde bytte rolle. Takk for overblikket
Retorikerens ret 11:57          
Albanoah
Hvorfor i alverden bruger du bold.dk, hvis du synes journalistikken er så elendig? Haha.. Det er jo ikke fordi, der ikke findes alternativer.. Men du er måske bare typen, der skal brokke sig over et eller for at få din dag til at køre rundt? ;)
albanoah 13:47          
Bla bla bla bla.
Mandag 12. april