Luk

El Shaarawy i Kina: Jeg savner Italien

| Super League | 10 kommentarer
El Shaarawy i Kina: Jeg savner Italien
Foto: Getty Images

Stephan El Shaarawy flirter lidt med et comeback i italiensk fodbold. I hvert fald fortæller han åbent om et stort savn til den kultur, han forlod, da han drog til Kina.

Stephan El Shaarawy valgte i sommer at søge lykken i kinesisk fodbold efter tre fine år i Roma-trøjen – men allerede i vinter forsøgte han at komme hjem.

Coronakrisen ramte så småt Kina, og italieneren kunne godt se, hvor det bar hen ad – så med EM-slutrunden som målsætning satte han sine folk til at lede efter en udvej.

- Jeg prøvede at finde en løsning med klubben, fortæller Stephan El Shaarawy ifølge football-italia.net til Sky Sport Italia.

- Med de landskampe, der var planlagt i marts, havde jeg ikke råd til at sidde stille. Jeg prøvede at finde en løsning, fordi jeg prioriterede EM. Jeg ville spille, og det ville ikke være produktivt at stoppe, siger han.

Siden da er der sket meget. Italien er blevet europæisk epicenter for coronavirussen, mens livet vender tilbage i Kina. EM-slutrunden er samtidig udsat til næste sommer. Alligevel har Stephan El Shaarawy ikke droppet idéen om en retur til Europa.

- Jeg forlod meget i Rom. Ikke bare fodbold. Jeg følte, jeg var en del af en familie, og jeg savner Italien. Jeg savner alting – selv mine forældre.

- Når man er blevet katapulteret ind i en verden, der er komplet anderledes end den, man kom fra, så savner man bare mange ting. Jeg har dog været heldig at være ofte tilbage i Italien på grund af landsholdet, siger Stephan El Shaarawy.

Hans kontrakt i Kina varer frem til sommeren 2022.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

10 kommentarer

MartinHerold 23:23          
Han savner simpelhen selv sine forældre.

Men hvorfor satan så tage af sted, det kan da vel ikke overraske.
Glory glory united 05:45          
Man har da lov til at få "hjemve"!! Hellere tage afsted og så fortryde, end ikke st tage afsted og så fortryde det.

Kender dig ikke Martin, men ud fra det du skriver, lyder du ikke særlig berejst. Jeg kan selvfølgelig tage fejl.
Azzurritalia 07:52          
Nej, Martin.. Det kan ikke overraske.

Men derfor skal man da tage chancen alligevel. Det er da meget normalt, at savne familien når man er 9000 km. væk.

Jeg har selv boet i Malaysia i en periode og det er ikke bare lige sådan, at tage hjem på weekend.

Selvfølgelig skulle han tage afsted og få den oplevelse, men på et tidspunkt vil man gerne hjem.
Yildis 09:48          
Han er jo ikke rejst til Kina for at få én på opleveren. Han er rejst for en større løncheck, det kan der vel ikke være to meninger om.

Nu tænker han så, at der alligevel var mere at komme efter i Serie A, selvom pengene givetvis ikke er de samme. Kultur, familie, en anden/bedre hverdag samt bedre muligheder for at være med omkring landsholdet.

Jeg har fuld forståelse for spillere som Fellaini, Mascherano m.fl., som rejser til Kina på et tidspunkt, hvor deres professionelle ambitioner er overstået, så de kan tjene godt i karrierens efterår. Men folk som El Shaarawy, Oscar og Carrasco, der tager af sted i sin bedste fodboldalder, giver godt nok afkald på meget, synes jeg. Og nogle af dem kommer så krybende tilbage, og det virker lidt patetisk, synes jeg...
RaSMuS. 10:39          
Jeg har fuld forståelse for spillere som Fellaini, Mascherano m.fl., som rejser til Kina på et tidspunkt, hvor deres professionelle ambitioner er overstået, så de kan tjene godt i karrierens efterår. Men folk som El Shaarawy, Oscar og Carrasco, der tager af sted i sin bedste fodboldalder, giver godt nok afkald på meget, synes jeg. Og nogle af dem kommer så krybende tilbage, og det virker lidt patetisk, synes jeg...
Kommer krybende tilbage? For dig er det en underholdningsbranche. For El Shaarawy er det hans arbejde. Ærlig talt, så var han vel nået udover det punkt i sin udvikling, hvor det formentlig var gået op for ham, at han ikke ville blive en absolut verdensstjerne. Så får han tilbudt et job i Kina med en løn, som nok er rigtig mange gange højere end den, han kunne tjene i Europa. For alle andre brancher ville du formentlig synes, at det var et helt naturligt valg, men hvorfor er det det ikke for fodboldspillere?

Nu vil han så gerne tilbage til sit hjemland igen, ligesom så mange andre der tager til udlandet og arbejder - hvordan er det ikke bare en ganske normal reaktion, men derimod at komme patetisk krybende tilbage?
Yildis 11:06          
Selvfølgelig er fodbold El Shaarawy´s arbejde. Men jeg synes ikke, man ellers kan sammenligne fodboldbranchen med andre brancher 1 til 1, som du (mere eller mindre) gør.

Fodboldspillere på dette niveau er ikke bare medarbejdere i en virksomhed. De er topatleter, de er idoler, og de har mulighed for at præge fodbolden, som betyder så meget for så mange mennesker. Der kommer gerne 80.000 mennesker og ser en kamp på Stadio Olimpico, og det samme på San Siro, hvor El Shaarawy også har haft hjemmebane. Derudover har han spillet Champions League og også været med omkring det italienske landshold, som med enkelte undtagelser regelmæssigt deltager i slutrunder hvert andet år.

Alt dette har han mere eller mindre givet afkald på for at tage til Kina og tjene nogle flere penge, end han allerede gjorde. For han tjente jo temmelig godt i forvejen, skal vi huske. Og nu sidder han så i Kina og drømmer om at komme med til EM. Det kan jeg sådan set godt forstå, men han har jo selv valgt det fra i sin tid, da kinesisk fodbold bestemt ikke øger hans muligheder for at spille for Azurri.

En fodboldspillers karriere på toppen spænder sjældent mere end 12-15 år. Det er helt fair, at man i den tid vælger pengene frem for de sportslige ambitioner. Og det var dét, El Shaarawy gjorde, da han tog til Kina. Og ja, så finder jeg det ærlig talt patetisk og lidt desperat, at han nu småtuder i medierne over, at han savner Italien og gerne vil spille, når der er EM.
Glory glory united 11:20          
Yildis

Men de er stadigvæk mennesker med følelser. Uanset hvilken prædikater du sætter på fodboldspillere.
Onsdag 1. april
Tirsdag 31. marts