Luk

Elche sikrer oprykning til La Liga i 97. minut

| Segunda División | 4 kommentarer

Infoboks

Girona - Elche 0-1
Segunda División Slutspil
61' 0-0 Cristhian Stuani
90' 0-1 Pere Milla

Elche vandt en oprykningsplads til La Liga efter et vanvittigt drama mod Girona, der blev besejret med 1-0 på en scoring i 97. minut. 

Elche skulle søndag aften gæste Girona i returopgøret af playoff finalen, hvor en plads i næste sæson La Liga var på spil. 

Første opgør i Elche var endt 0-0, så det var helt åbent inden aftenens kamp. 

Første kamp havde været en nervøs og forsigt omgang, og det blev returopgøret også langt hen ad vejen, men mod kampens slutning kom der til gengæld drama for alle pengene.

Inden vi nåede så langt skulle vi i gennem en forholdsvis chancefattig affære. 

Samuel Saiz kom til en fin Girona-mulighed efter et kvarters spil,  da han driblede et par Elche-forsvarer, inden han måtte se sin afslutning blokeret. 

Efter en halv times spil var det holdkammeratet Christhian Stuani, der forsøgte sig fra kanten af feltet, men fra en ellers forholdsvis fri position misbrugte den ellers træfsikre angriber, da han sparkede over mål. 

Han skulle dog få en endnu mere uheldig hovedrolle efter pausen. 

Efter en times spil løb den uruguyanske angriber frem og pressede en Elche-forsvarer. 

Han trak udenom Stuani, der forsøgte at fange bolden ved at stikke benet ud. Det resulterede i, at han stemplede Elche-spilleren i hælen, hvilket VAR takserede til et noget hårdt rødt kort. 

En mand i undertal skulle Girona nu forsøge at holde stand den sidste halve time, hvor straffesparkskonkurrence kunne blive deres bedste mulighed. 

Det lykkedes de ganske glimrende med indtil syv minutter inde i tillægstiden. 

Her sendte Fidel Fidel et indlæg til bageste stolpe, hvor Pere Milla i en helt fri position kunne heade bolden og oprykningen i hus. 

Dermed skal Elche spille La Liga næste sæson efter en ganske dramatisk afslutning på både sæsonen og finalen. 

Elche lå ikke umiddelbart til at skulle spille playoff inden sidste runde af grundspillet. 

Da de vandt deres sidste kamp gik de forbi Fuenlabrada, der fik udsat deres sidste kamp grundet flere coronasmittede. Det gav en masse ballade i Spanien, men endeligt fik man afviklet Fuenlabradas sidste kamp.

Her tabte de på to sene scoringer efter at have ført 1-0 det meste af kampen mod allerede nedrykkede Deportivo La Coruna. 

Dermed skulle Elche alligevel i playoff, som de altså vandt, så de nu kan se frem til at gæste Camp Nou og Santiago Bernabeu i næste sæson.

Elche var senest i La Liga i 2014/15-sæsonen, hvor de blev tvangsnedrykket efter rod i økonomien. 

I 2017/18-sæsonen var de helt nede og vende i den tredjebedste række, men nu er de altså igen en del af Spaniens fodboldtop. 


Af Andreas Roesen

4 kommentarer

Math553e 00:31          
En fuldstændig vanvittig historie omkring den her oprykning.
20/07 Elche vinder en must-win kamp imod Real Oviedo på et mål 10 minutter før tid. Samtidig skal de håbe på at Fuenlabrada ikke får mindst uafgjort imod Deportivo la Coruña, som på det her tidspunkt allerede er rykket ned.

Efterfølgende kommer hele skandalen omkring, aflysningen af den nævnte kamp, men den ender med at blive spillet. Fuenlabrada er foran indtil 5 minutter før tid og ender med at tabe kampen på et straffespark i sidste overtidsminut og Elche skal dermed spille Play-off

13/08 Der er gået 23 dage siden sidste kamp og Elche får smidt en mand ud i første halvleg. Kriger en 0-0 hjem og skal på udebane skabe er resultat. Det gør de 3 dage senere med en, igen sen scoring, 10 minutter før tid, i en kamp de er presset i.

20/08 Girona på hjemmebane, 0-0 i en klassisk alt på spil kamp

23/08 Girona er store favoritter til at gå videre, får smidt mand ud og Elche scorer i sidste minut.

Undskyld for mit lange indspark, men hold nu op, en vanvittig afslutning på sæsonen. !Vamos Elx!
a j o o b a 01:57          
Meget vildt!

Kort før Stuani fik rødt i minut 60, ku´ man få odds 4.00 på at Elche bare skulle score. Ret usædvanligt men Girona sad på dem indtil det røde. De havde så også kun et forsøg på mål, i minut 96 ;-)

Deportivo rykkede ud som 19., med 51 point. Elche blev 6´er og tog playoff med 61 point. 10 skilte nr. 6 og 19. 13 (!!!!) hold i mellem

Elche får det svært. Barca/Real tager de fleste tv penge, så de kan konkurrere med de andre ligaer (PL især). Så må resten "nøjes". De lejer nok 6-8 spillere for at ha´ bare en lille chance for oplevelse
laligafan 06:55          
Det lader til at de kan forsvare sig det får de nok brug for. Granada klarede sig jo helt fantastisk Osasuna også tror nu elche får det rigtig svært.
Hvis vi får lov skal jeg til elche og se bold jeg håber gerne snart.
Kan se elches første 2 kampe er udsat hvorfor?
Math553e 11:16          
Elche har ligesom andre klubber, fået udsat de 2 første runder, fordi de har haft en kort opstart.
Lørdag 5. december