Luk

Elfsborg holder tynd snor i Malmö med sejr

| Allsvenskan | 0 kommentarer

Infoboks

Elfsborg holdt liv i det spinkle håb om at indhente Malmö i Allsvenskan, da de lørdag eftermiddag slog Falkenberg med 3-1 på udebane.

Elfsborg skulle vinde lørdag eftermiddag, hvis de skulle bevare et spinkelt håb om at hente Malmö i mesterskabskampen i Allsvenskan.

Elsborg var før kampen ti point efter Malmö med fire runder tilbage, så der skal ske et større mirakel, hvis det skal blive spændende til sidst. 

Modstanderen lørdag var Falkenberg, der kæmper for livet i den bedste svenske række. Klubben lå før kampen nummer 14 på playoffpladsen og kunne med en sejr gå uden om Göteborg på 13.-pladsen.

Forskellen på top og bund var dog tydelig fra start, hvor Rasmus Alm efter et kvarters spil modtog bolden i feltet og bragte gæsterne Elsfborg foran med 1-0.

Ti minutter senere blev det også 2-0, da bolden lidt tilfældigt endte hos danske Jeppe Okkels i feltet, der bankede den op i nettaget.

2-0 var resultatet ved pausen.

I anden halvlev fik Falkenberg pustet nyt liv i opgøret, og det med endnu en danskerscoring.

Marcus Mathisen tog et frispark et godt stykke udefra, og den ramte han så godt, at bolden gik direkte i mål. 2-1.

Ti minutter senere lukkede Elsfborg dog kampen efter et stort koks af Falkenbergs keeper, der spillede bolden direkte ud i fødderne på angriberen Simon Olsson, der straffede fejlen med 3-1-målet.

Flere mål blev det ikke til i kampen, og dermed kan Elfsborg stadig teoretisk hente Malmö. Det kræver dig, at Jon Dahls tropper kun henter et enkelt point i deres sidste fire kampe.

BK Häcken er fortsat med om medaljer.

Andetsteds var BK Häcken i aktion mod Östersund.

Häcken havde før kampen udspillet sin rolle i mesterskabskampen efter fire kampe uden sejr, men holdet var stadig i den grad med i kampen om sølvmedaljerne. 

Rasmus Lindgren sikrede Häcken en 2-1-sejr, da han headede bolden i kassen efter et hjørnespark i det 83. minut.

Med sejren ligger Häcken på tredjepladsen i Allsvenskan dog med en kamp mere end Djurgården, der er to point efter.

Östersund tabte for fjerde kamp i træk og ligger nummer 11.

Mjallby slog Norrköping

I den sidste af tre Allsvenskan-kampe lørdag eftermiddag vandt Mjällby med 2-0 efter et mål i hver halvleg mod Norrköping.

Nederlaget efterlader Norrköping som nummer fem og dermed lidt efter de øvrige hold i medaljekampen, mens Mjällby med sejren spiller sig op på syvendepladsen.


Af Jonas Nielsen
Mandag 17. januar
Søndag 16. januar