LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

EM-fejring udskudt efter dansk U21-remis

| EM U21 | 14 kommentarer
Niels Frederiksen efter at EM-billetten kom i hus: Det var fandme forløsende
Rasmus Nissen efter sikret EM-billet: Det er sindssygt fedt
Duelund sender Danmark ét skridt tættere EM
Bruun Larsen sender Danmark mod EM: 1-0 til U21-drengene mod Færøerne
Philip Billing: Det var en svær kamp, fordi Polen bare stillede sig ned og levede på kontra
EM-fejring udskudt efter dansk U21-remis
Foto: Getty Images
Med 1-1 hjemme mod Polen topper det danske U21-landshold fortsat i EM-kvalen, og derfor kan slutrunde-billetten bookes med en sejr over Færøerne på tirsdag.

Det var en direkte dyst om billetter til næste sommers U21-EM, da Niels Frederiksens danske talenter på hjemmebane tog mod Polen fredag aften.

Netop Polen besejrede i november Danmark med 3-1, men pointtab har siden hen betydet, at Danmark forud for fredagens vigtige kamp indtog 1. pladsen i EM-kvalifikationens gruppe 3, og en sejr ville derfor sikre den position endeligt.

I Aalborg fik Jacob Bruun-Larsen en uvant rolle fra start, da han startede helt på top, mens Mikkel Duelund og Robert Skov indtog pladserne bag Dortmund-spilleren.

Danskerne var mest på bolden i indledningen, der dog ikke bød på mange chancer. Gæsterne stod fra første fløjt langt tilbage på banen, og det gjorde det svært for de offensive danske esser.

I stedet var det Polen, der første gang blev farlige efter 19 minutter. Szymon Zurkovski forsøgte sig med et optimistisk langskud, som Daniel Iversen fik blokeret, og også på riposten var den danske keeper klar.

Oldham-keeperen måtte igen på arbejde fem minutter senere, da en oversatsning af Victor Nelsson betød, at gæsternes Konrad Michalak kom alene i en friløber mod det danske mål, men Iversen diskede på ny op med en stor redning.

Polens kompakte defensiv gjorde, at man ikke så meget til danskernes offensiv i første halvleg, men fem minutter før tid var der pludselig succes.

Jacob Bruun-Larsen modtog bolden, vendte rundt, og med en flot dribling satte han fart i venstresiden. Dortmund-spilleren sendte bolden skråt bagud i feltet, Robert Skov hoppede intelligent over, og så kunne Philip Billing med en flad afslutning sende Danmark på EM-kurs. 

Glæden var dog yderst kortvarig for de danske drenge, der kun formåede at holde fast i føringen i få minutter.

Minuttet efter føringsmålet ramte en polsk afslutning nemlig Victor Nelsson på armen i det danske felt, og det betød, at gæsterne fik chancen fra pletten. Iversen gik den rigtige vej, men han kunne ikke forhindre Dawid Kownackis veludførte spark fra at gå i kassen. 

Derfor sluttede gik holdene til pause med stillingen 1-1, og kampbilledet fortsatte efter pausen. Gæsterne stod langt på egen banehalvdel, óg satsede så på omstillinger, hvilket flere gange skabte usikkerhed i den danske defensiven.

Efter godt og vel en times spil var en dødbold tæt på at give polakkerne en føring. Pawel Bochniewicz steg højest til vejrs, men heldigvis for danskerne fik forsvarsspilleren ikke sendt bolden nedad, som i stedet røg tæt over mål. 

Polen kunne dog mindst bruge det uafgjorte resultat, og tilløbene mod det danske mål blev derfor flere mod slutfasen, mens usikkerheden langsomt spredte sig på lægterne. 

Otte minutter før tid var tilskuerne så tæt på at kunne juble, da indskiftede Anders Dreier sendte et skud afsted fra distancen. Forsøget knækkede godt i luften og voldte den polske keeper problemer, men bolden blev dog slået til et hjørnespark. 

I den anden ende måtte også Daniel Iversen på overarbejde. Fem minutter før tid blev en polsk omstilling farlig, og til sidst sendte Sebastian Szymanski en kvalificeret flugter afsted, men den danske keeper reddede på ny. 

Der blev ikke scoret yderligere, og kampen endte derfor 1-1, hvilket de danske drenge kan være klart mest tilfredse med. 

Med resultatet bevarer Niels Frederiksens tropper nemlig førstepladsen i kvalifikationspuljen, og EM-billetterne kan derfor bookes, hvis det lykkes Danmark at besejre Færøerne på hjemmebane på tirsdag. 

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Casper Dalsten

14 kommentarer

Sims91 19:53          
Fint resultat. Særligt taget i betragtning at der ikke er grænser for hvor dumt, det var at lade et mål gå ind umiddelbart efter selv at have scoret. Bruun-Larsen gør forskellen. Den danske defensiv er dog ikke imponerende.
ShevaCrespo 19:54          
Sikke en gang lortefodbold. Absolut ingen struktur eller personlighed i det hold. Niels Frederiksen burde være så pinligt berørt, at han selv siger op. Dansk talentudvikling kan sgu ikke være tjent med det der
cgil 19:56          
Hvorfor var det Rasmus Nissen konstant rendte rundt i angrebet? Selv 2 minutter inde i overtiden er Polen ved at blive farlige på en omstilling, fordi han befandt sig alle andre steder end i forsvaret. Virkede næsten som om det var en taktisk plan.

Lidt skuffende præstation, men måske forståeligt at det ikke blev sprudlende fodbold, når der var en slutrunde på spil.
haraltidret 19:58          
En dybt pinlig indstilling Polen kom med til kampen, og lækkert at de blev straffet for det og nu ser ud til at have forspildt deres muligheder for at nå en EM slutrunde. Når man som Polen stiller sig ned foran eget felt i 85 min så fortjener man ganske enkelt ikke at nå EM slutrunden. Og det forbavser mig virkelig også meget, at polakkerne slet ikke forsøgte noget rent offensivt før de sidste par minutter af en direkte afgørende EM kval kamp. Men det danske U21 hold kan bare bukke og sige mange tak til polakkerne for at forære os en EM plads på et sølvfad.
Muggedreng2 19:59          
Præcis jeg sad og tænkte det samme, hvordan fanden kan man have en anfører med så ringe disciplin?
haraltidret 20:00          
Sikke en gang lortefodbold. Absolut ingen struktur eller personlighed i det hold. Niels Frederiksen burde være så pinligt berørt, at han selv siger op. Dansk talentudvikling kan sgu ikke være tjent med det der

Nu skal der to til en tango, og polakkerne ville intet idag. Så klogt af Niels Frederiksen at lade sine spillere rulle bolden rundt på omgang i egne rækker. Og nej der er intet pinligt ved at det danske U21 landshold står med halvandet ben i den kommende EM slutrunde.
VIF57 20:03          
Kan godt være at Polen ikke ville meget, men de var kanon giftige i omstillingsspillet, og tak til den danske målmand.
Hjemmesejr over Færøerne tak :)
Onsdag 27. marts
Tirsdag 26. marts