LeoVegas.dk ready? betfair Gratis Chance Casino24 Advertisement

Emery roser spillere efter debut-nederlag

| Premier League | 9 kommentarer
Highlights: City var en klasse over Arsenal i Emerys debut
Emery roser spillere efter debut-nederlag
Foto: Getty Images

Infoboks

Arsenal - Manchester City 0-2
Premier League
14' 0-1 Raheem Sterling
Stream Chelsea – Arsenal på Eurosport Player
Advertisement
Unai Emery roser sine spillere efter 0-2-nederlaget til Manchester City og påpeger, at holdet har brug for tid. 

Unai Emery debuterede søndag som Arsenal-manager, da mestrene Manchester City kom til London og vandt 2-0 på mål af Raheem Sterling og Bernardo Silva. 

Emery finder dog grund til at rose sit hold. 

- Jeg er glad for spillerne, for de løb og fightede. Vi skal stadig arbejde med det taktiske og det defensive, og vi skal gøre endnu mere for at mindske forskellen mellem os og City, siger Emery til Arsenals hjemmeside og tilføjer: 

- City arbejder på tredje år med Guardiola, og de har opbygget et hold med sikkerhed, gode spillere og stor stabilitet i forhold til spillestil. Vi er først lige startet. 

Arsenal gæster lørdag Chelsea i sin næste ligakamp. 

Stream Chelsea – Arsenal på Eurosport Player
Advertisement

Af Mikael Blond

9 kommentarer

MesutCazorla 07:44          
Jeg er enig med ham. City var et niveau bedre uden sådan helt at folde sig ud, men hos dem er koncept og spillestil efterhånden også kommet helt under huden på spillerne, hvorimod vores kun har haft en måned og ti dage med Emery. Dette gør jo selvsagt kun grøften mellem dem og os, større end den allerede var i forvejen. Men nederlaget til trods, så synes jeg, at man så skitsen til nogle fornuftige ting. Presspillet manglede eksempelvis en del afstemmelse, men det virkede, efter min mening, trods alt mere organiseret end vi har set tidligere, og i perioder kunne jeg godt se idéen med det hele. Guendouzi var også et positivt bekendtskab, og hans få fejl til trods, så var jeg imponeret over, hvor modig og frygtløs han var i sit spil. Han gemte sig på intet tidspunkt fra bolden, og var konstant i bevægelse med det for øje at modtage bolden for efterfølgende få sat de offensive profiler i gang. Han sluttede kampen med en pasningsprocent på respektable 80,9%, og herudover var han den spiller der havde næstflest bolderobringer på af med- såvel som medspillere, foruden også at vinde 66,6% af hans nærkampe, hvilket var bedst af alle på banen. Efter min mening, var han vores klart bedste mand på dagen. Lichtsteiner synes jeg også spillede en fin kamp. Han er ingen fodboldmæssig åbenbaring, men han bringer en masse attitude og vindermentalitet og han gør ikke tingene forfærdeligt meget sværere end de bør være. Jeg havde svært ved at se idéen med ham i starten, men han har langsomt fået mig overbevist, og jeg synes hans bidrag bliver tydeligere for hver kamp. Og så har vi Torreira. Det var ikke meget spilletid han fik, men under de tyve minutter, var han vel næsten mere markant i sin tilstedeværelse, end nogen anden CM har været for os, over de sidste to sæsoner. Hans pasninger offensivt var fremragende, særligt den til Pierre, som dog desværre blevet dømt offside, og i defensiven løb han jo nærmest rundt som en slags pitbull med rabies, der på ingen måde havde nogen intention om at lade modstanderen passere ham. Hans korte indhop var lovende og der er ingen tvivl om, at han bliver en gevinst for os.

Hvad der så til gengæld var en smule bekymrende var, at holdet helt tydeligt er blevet instrueret i, at bolden skal spilles op nede fra, og at man ikke skal være bange for at inddrage keeperen. Når det er så tydelig en del af gameplanen, så bekymrer det mig meget, at man vælger Cech til posten. Han havde et par gode redninger under vejs, men han evner ganske enkelt ikke at tage to på foden, om så hans liv afhang af det, og det havde nær kostet os i første halvleg. Her til er der kæmpe niveauforskel på Leno og Cech. Til hans forsvar, så hjalp det ham jo så desværre heller ikke rigtigt, at forsvaret sjældent så ud til at have en egentlig plan for, hvad der skulle gøres af bolden, når først Cech havde spillet den ud til en af dem. Det sandsynlige bliver nok, at Torreira/Xhaka/Guendozi skiftevis skal ned og hente bolden, men her fra, er det - ud fra kampen i går - svært at blive klogere på, hvad der så efterfølgende skal gøres af kuglen, eftersom vi sjældent rigtigt fik det offensive til at flyde. I hvert fald ikke før Lacazette kom ind.

Alt i alt, så synes jeg, at pessimismen som man kunne fornemme i går, var en smule overdreven, og at skitsen - om end den er meget rå - til tider blev synlig i forhold til, hvad Emery gerne vil have holdet til. Der ligger meget arbejde forude, men det er ikke værre end, at optimismen stadig er intakt. Jeg trøster mig ved, at vi, under samme opgør i sidste sæson, var nede 0-3 efter en halv time, så det er vel også en slags fremgang. :-) Og så må vi jo bare snuppe sejren på lørdag!
( O ) 09:56          
Man skulle gøre sådan at hver gang Aubameyang skal have noget at spise, så skal Øzil eller Mkhi stå klar med forklæde på og servere den på fornemste vis.
Hele døgnet i en længere periode.
Også må de først få når de har serveret.

Og Øzil må ikke gå i bad før han har lavet en assist og et tilbageløb.
Lindhardt 10:08          
Helt enig syntes tak var usikker og som man har set ham med det gammel Arsenal,håber på Leno snart.også skal der altså trænes afslutninger Damm vi ramte ingenting
Lindhardt 10:09          
Helt enig Cech var usikker og som man har set ham med det gammel Arsenal.håber på Leno snart.også skal der trænes afslutninger
Jb1994 13:01          
Dejligt med en konstruktiv kommentar, MesutCazorla.
Hvordan ser du Özils rolle ift. Emerys presspil eksempelvis? For mig at se, er det nær utopi at forestille sig Özil presse som en sindssyg på en kold aften i Burnley. Men det er efter min mening, dét der skal til, hvis de vil komme i nærheden af City de næste par sæsoner. Har aldrig brudt mig om Özil, ikke pga. hans fodboldmæssige kvaliteter, tværtimod, men pga. hans mentalitet. Det kunne lige gå under de sidste år med Wenger, da det var ren alibi-fodbold, men for mig at se, skal spillere som Özil ud af døren for at klubben og holdet kan vokse i den rigtige retning.
MesutCazorla 13:29          
@Jb1994, mange tak! :-)
I forhold til Özil, så er han jo utvivlsomt en mand der deler vandene, men efter min mening, har han stadig stor berettigelse på holdet. Jeg synes til tider, at kritikken af ham er uberettiget og møntet på hans kropssprog, mere end hans egentlige præstation i det defensive, for her findes der mange tal der viser, at han faktisk også trækker sin del af læsset. I sæson 16/17, var han eksempelvis den på holdet - efter Montreal - der løb næstflest km. for os alt i alt, over hele sæsonen, og delt op i km pr. kamp, løb han lige under de 10. Til sammenligning løb han i gennemsnit halvanden km mere end Sanchez, som jo ellers altid bliver rost for sit arbejdsraseri. Jeg ved selvfølgelig godt, at mange meter i benene ikke nødvendigvis er det samme som at være dygtig til at forsvare, men her var der også tal fra forrige sæson der viste, at han måske ikke altid får den anerkendelse han bør. Halvlvvejs igennem forrige sæson, var han eksempelvis den offensive spiller i hele PL, der lavede næstflest bolderobringer på den sidste tredjedel af banen, kun overgået af Hazard. Pointen med alt den statistisk er egentlig bare at modbevise den levende påstand om, at Özil skulle være en doven og ugidelig spiller, for det er der altså en del, der taler imod.

Af samme grund tror jeg også, at han kan blive en relevant spiller at have med i Emery´s presspil, og det synes jeg også man så i går de gange han ledte presset som forreste mand, bl.a. i situationer, hvor han jo faktisk var helt oppe og presse Ederson mens han var på bolden. Han har jo tydeligvis løbepensummet til at kunne investere de meter der skal til, det siger statistikkerne ganske klart, og han evner faktisk at vinde/opsnappe boldene på den sidste tredjedel, det er der også beviseligt tal der bekræfter. Det helt store spørgsmål er vel næsten, om vi vil komme til at se tilbageløb fra ham, for det er noget som statistikkerne til gengæld viser, at han sjældent gør sig i og det ser man også ganske klart på skærmen weekend efter weekend, men her ved vi jo reelt ikke om det har været fordi han ikke evner/gider det, eller fordi han, som vores 10´er og kreative drivkraft, ganske enkelt bare har fået at vide, at han er fritaget for den del og i stedet skal investere energien i de situationer, hvor holdet er med bold. Jeg tror godt Özil kan indordne sig Emery´s kollektive pres, men det bliver spændende at se, hvor stor en del han bliver af det.
Jonesey 20:29          
Man kan godt se de vil spille på en anden måde. Kommer til at tage lidt tid før man ser den sande styrke. Synes ikke det er så tosset.
Tirsdag 14. august