Luk

Emil Riis blev helten med 12. mål i sæsonen

| Championship | 9 kommentarer

Emil Riis afgjorde løjerne, da Preston tirsdag kom tilbage og slog Middlesbrough med 2-1. Riis scorede sit 12. sæsonmål efter 81 minutter, og det afgjorde kampen.

Mens de største hold i Europa var i gang på Champions League-banerne rundt om i Europa, så var der tirsdag også gang i den næstbedste engelske række.

I Championship var flere danskere i aktion, og blandt andet stillede Preston til start med Emil Riis, der for nylig var med på landsholdet, og Daniel Iversen, der også anerkendes af landstræner Kasper Hjulmand.

De to var med holdkammeraterne på besøg hos Middlesbrough, der ligesom Preston kæmper i midten af rækken, men som inden kampen havde to point flere.

Tirsdag lignede det i første halvleg, at Middlesbrough skulle løbe med sejren, da Paddy McNair bragte værterne på 1-0.

Føringen holdt til det 77. minut, men så slog Preston til.

Først scorede Chef Evans til 1-1, inden 23-årige Emil Riis viste målnæsen frem for 12. gang i sæsonen.

Ni minutter fik han nemlig foræret bolden efter en vanvittig fejl i Middlesbrough-forsvaret, hvor en forsvarer clearede bolden ind i sin holdkammerat, så bolden strøg over til Riis, der stod i feltet og havde opgivet angrebet.

Men Riis var hurtigt opfattende og lagde med en skudfinte bolden over til sit venstreben, som han brugte til at hamre bolden i målhjørnet og så var Preston på 2-1 og sejrskurs.

Kursen holdt i en kamp, hvor Daniel Iversen tog flere gode redninger, og således vandt Preston altså for sjette gang i sæsonen og indtager nu 14.-pladsen i Championship.

Philip Zinckernagels Nottingham Forest spillede 0-0 med Luton og er nu på 24 point og ligger godt til i midten af rækken.


Af Jonas Dalgård

9 kommentarer

poh 22:48          
Ok, det er faktisk imponerende. Er det ikke Europas sjette stærkeste liga? Ihvertfald den med afstand mest kompetitive. Stærkt at lave 12 mål i 17 kampe for et hold i nederste halvdel. Han må da i den grad stå foran Uhre næste gang landsholdet fattes offensive kræfter.
DonFuego 22:58          
Tror fire af hans mål er i cuppen…
KOLDING IF SUPPORT. 23:00          
poh.
Tydeligt at det kommer fra en ikke Brøndby fan den kommentar. Han har jo ingen international erfaring modsat Uhre.. Så det bliver næppe foreløbig. Braithwaite er jo også tilbage snart..
TR1986 23:00          
Hvilken styrke The Championship har, er helt sikkert til diskussion. At påstå at den er europas 6. bedste er klart for højt sat efter min mening. Og det skal siges at Emil Riis har scoret 8 ligamål i 18 ligakampe. De sidste 4 mål bold.dk. har regnet med, er kommet i liga cuppen imod Cheltenham, Mansfield og Morecambe. Han gør det helt sikkert udmærket, men vejen til landsholdet synes jeg stadigvæk kræver noget mere.
Mdeden 23:02          
Også interessant hvordan der kan kommes frem til at det er med afstand den mest kompetitive liga i Europa. Hvordan slår den, med afstand, fx premier league?
BoroDane 23:08          
Riis var ringe i dag, og satte ikke mange fødder rigtig. Men så får han en kæmpe gave i feltet af Boros forsvarsspiller og så sparker han den upresset ind. Fin afslutning men også en chance han skal score 10/10 gange.
PUSB! 23:15          
Det er i hvert fald positivt vi har så mange stærke offensive kræfter, at en mand der er ganske pænt varm i Championship kun sidder på et af de aller yderste mandater - gal, der er mange lande af omtrent vores størrelse hvor man ville være blandt de mest sikre på holdkortet med de meritter.
Mandag 24. januar
Søndag 23. januar