Luk

Enevoldsen bekræfter stop: Flere bolde i luften

| North American Soccer League | 6 kommentarer

Infoboks

Thomas Enevoldsen lægger støvlerne på hylden i en alder af 34 år, bekræfter han over for bold.dk. Der er nu flere muligheder i spil i forhold til fremtiden.

Den tidligere AaB-profil Thomas Enevoldsen stopper karrieren.

Hans kontrakt med amerikanske Orange County er netop udløbet, og det blev den offensive nordjydes sidste klub som aktiv.

- Jeg skrev en toårig kontrakt med Orange County der for to år siden og havde lidt i tankerne, at det måske var den sidste. Da jeg skrev den, vidste man jo heller ikke, hvad der ville ramme verden, og hvordan mange ting ville blive forandret for altid, siger Enevoldsen til bold.dk.

Han taler naturligvis om coronavirus, som har haft så stor betydning for verden de sidste to års tid.

- Det gjorde bare, at det i lange perioder var utroligt svært at være professionel fodboldspiller, især når du er kommet lidt op i alderen. Jeg havde tre måneder i USA, hvor det eneste, jeg kunne gøre fysisk, var at løbe ture på veje. Der var ikke mulighed for at styrketræne ordentligt eller træne ordentligt med bold, og sådan har det være i flere omgange på grund af corona.

- Jeg blev også ramt af en knæskade i år, som jeg egentlig er kommet fint over og ikke mærker noget til nu, men jeg tænkte, at det var fint, at det her er sidste sæson, siger Enevoldsen.

I perioder var der fuldstændig lukket ned for alt i Californien, hvilket satte store begrænsninger.

- USA er meget specielt på nogle punkter, fordi staterne bliver nærmest kørt på hver sin måde, og vi havde nogle af de hårdeste restriktioner i Californien.

- Man kunne ikke engang tage på stranden, og alle offentlige parker var lukket ned, så jeg kunne kun løbe på vejene derovre, fordi der også var nogle offentlige stier, der var lukket ned. Det gjorde bare, at det var rigtig svært og meget demotiverende også.

Næppe færdig med fodbold

Thomas Enevoldsen har længe tænkt, at han ville stoppe karrieren denne vinter, og han har derfor heller ikke undersøgt, om der var interesserede klubber, så han kunne være fortsat.

Nu handler det i første omgang om familien.

- Først og fremmest skal jeg være sammen med min datter, som jeg ikke har set siden august. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Det var stort, da hun tog imod mig i lufthavnen i går og kom hen og gav et kram og ikke løb skrigende bort.

- Det blev man da lidt rørt af. Jeg skal bare bruge en masse tid med hende her i december, og så holder jeg lidt fri indtil januar. Så må vi se, hvad der skal ske til den tid. Der er lidt bolde i luften og nogle løse henvendelser, jeg skal kigge på, siger Thomas Enevoldsen.

At han fortsætter i fodboldverdenen er på ingen måde utænkeligt.

- Slet ikke. Det må vi se, om det bliver i den ene eller anden rolle. Det er klart, at når man har spillet professionel fodbold i 16 år, er det også en form for uddannelse inden for det. Man har prøvet det på højeste niveau og har lært en masse ting, så det ville også være lidt synd, hvis man slet ikke brugte det fremadrettet.

- Jeg kan sagtens se mig selv blive indenfor den her verden, men vi må se, hvad der dukker op af muligheder inden for fodbolden, og om det er noget, jeg kan se mig selv i, siger Enevoldsen.

Det er måske endda mest sandsynligt, at du bliver i fodboldverdenen?

- Det vil jeg ikke sige. Der er også nogle henvendelser, som ikke har noget med fodbold at gøre, så det må vi se. Jeg skal til at gå det hele igennem og se, hvordan det passer med familielivet også, siger Thomas Enevoldsen til bold.dk.

Udover AaB og Orange County kan han skrive Groningen, Mechelen, Breda, Indy Eleven, Sacramento og Hobro på sit cv. I den bolsjestribede trøje blev det til 212 officielle kampe.

Desuden er det blevet til 11 optrædener på det danske landshold for Thomas Enevoldsen.


Af Martin Schmidt
Fredag 28. januar
Torsdag 27. januar